hímzés

3 hónapja
Timár Kriszta
Deszk - Száz év után újjáélesztették a szerb aranyhímzést Deszken. Hosszas kutatómunka előzte meg, hogy ismét tudjanak ezzel az eljárással bársonyt díszíteni. A Bánát Szerb Kulturális Egyesület - amely egy pályázatnak köszönhetően mentette meg az aranyhímzést a kihalástól - immár nyolc újonnan készített főkötővel büszkélkedhet, amelyeket táncaikhoz használnak.
7 hónapja
Imre Péter
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Szabó Zoltánnál a horgászást váltotta a szintén sok türelmet igénylő hímzés hobbiként. Tíz éve foglalkozik vele, évente egy-egy nagyobb darabot, terítőt, faliképet készít. Eddig minden munkáját elajándékozta családtagjainak, barátainak és ismerőseinek.
11 hónapja
Szabó Imre
Klárafalva - A falu gazdag múltjának egy szeletét mutatja be az a hagyományos hímzésekből összeállított tárlat, amely a hétvégén nyílt meg Klárafalván.
1 éve
I. P.
Hódmezővásárhely - Több mint fél éve látható a vásárhelyi Tornyai János Múzeum állandó kiállításán a helyi hímzést bemutató rész. A vásárhelyiek mindig is büszkék voltak hímzésük egyedi szín- és motívumvilágára, amely bárhol felismerhető, kiválasztható a többi közül.
3 éve
Ma mutatták be Hódmezővásárhelyen a 43. ARENA Junior Úszó Európa Bajnokság éremátadó formaruháját, és az Eb főpróbájaként elrajtolt az országos ifjúsági úszóbajnokság is.
4 éve
Munkatársunktól
Hódmezővásárhely - A hetedik Kézműves Remek díját kapta a vásárhelyi városellátó kft. hímzőműhelye. Az asszonyok párnát, falvédőt, reggelizőszettet - kínálódoboz, terítő, szalvéta - és kosztümöt készítettek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatára.
5 éve
Újszászi Ilona
Szeged, Toledo - A szűcshímzés a mindene Szabó Imréné Nagy Zsófiának. A párnákra, terítőkre, papi palástokra, könyvborítókra átmentett mintakincs láttán elámultak a toledói hímzőszakkör tagjai is.
1