hímzés

1 éve
Timár Kriszta
Deszk - Száz év után újjáélesztették a szerb aranyhímzést Deszken. Hosszas kutatómunka előzte meg, hogy ismét tudjanak ezzel az eljárással bársonyt díszíteni. A Bánát Szerb Kulturális Egyesület - amely egy pályázatnak köszönhetően mentette meg az aranyhímzést a kihalástól - immár nyolc újonnan készített főkötővel büszkélkedhet, amelyeket táncaikhoz használnak.
1 éve
Imre Péter
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Szabó Zoltánnál a horgászást váltotta a szintén sok türelmet igénylő hímzés hobbiként. Tíz éve foglalkozik vele, évente egy-egy nagyobb darabot, terítőt, faliképet készít. Eddig minden munkáját elajándékozta családtagjainak, barátainak és ismerőseinek.
1 éve
Szabó Imre
Klárafalva - A falu gazdag múltjának egy szeletét mutatja be az a hagyományos hímzésekből összeállított tárlat, amely a hétvégén nyílt meg Klárafalván.
2 éve
I. P.
Hódmezővásárhely - Több mint fél éve látható a vásárhelyi Tornyai János Múzeum állandó kiállításán a helyi hímzést bemutató rész. A vásárhelyiek mindig is büszkék voltak hímzésük egyedi szín- és motívumvilágára, amely bárhol felismerhető, kiválasztható a többi közül.
Fedezze fel az őszi Lövért!
Színpompás természet és határtalan nyugalom várja a soproni Lövérek közepén! Őszi szünet, wellness, foglaljon most!
Az Atlético Madrid két tagja is megfertőződött koronavírussal
A nevüket nem hozták nyilvánosságra.
Étkezésnél is használható szájmaszkot mutatott be egy japán étteremlánc (videó)
Egy hagyományos szájmaszk és egy papírszalvéta ötvözete.
A Rákosmente otthonából hozta el a három pontot a HFC
A hetedik percben megszerzett előnyét megőrizte, és 1–0-ra győzött a Rákosmente vendégeként a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. Közép csoportjának második fordulójában.
Elhunyt Ruth Gassmann, a Helga című szexuális felvilágosító filmek főszereplője
Annak idején nézők milliót csalta a mozikba.
Segítséget nyújt a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja Libanonban
A zavargások miatt azonban a vártnál korábban be kellett fejezniük a munkát.