TÉSZ

4 éve
Kiss Gábor Gergő
Magyarország, Szeged - A jogerősen életfogytiglanra ítéltek fele első bűntényesként kerül a rácsok mögé Magyarországon. Egyre gyakrabban szabnak ki extrém magas szabadságvesztést, emiatt a zsúfoltság is növekszik a börtönökben.
4 éve
Kiss Gábor Gergő
Szeged - Akár már márciusban szabadulhat a magyar kriminalisztika egyik legkegyetlenebb bűnözője, a szegedi Csillagban raboskodó Bene László. A 66 éves férfit 1996-ban ítélték el társával. Tetteikért ma tényleges életfogytiglan járna. Bene 2019-ben mindenképpen szabad ember lesz.
5 éve
Kiss Gábor Gergő
Magyarország - A strasbourgi bíróság és az Európai Unió támadást indított a tényleges életfogytiglan magyar intézménye ellen - közölte Lázár János. ˝A tényleges életfogytiglan problémája, hogy az nem felülvizsgálati, hanem kötelező kegyelmi eljárás, ráadásul a strasbourgi gyakorlat 25 év után írja elő a kötelező felülvizsgálatot - magyarázta Nagy Ferenc egyetemi tanár.
6 éve
Szeged - Egy tényleges életfogytiglanra ítélt magyar férfi ügye már folyamatban van az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Strasburgban, aki szerint a TÉSZ kiszabása nemzetközi szerződésbe ütközik – az ottani döntés teljesítése kötelező lenne hazánkra.
1
szponzorált tartalom
Egy aláíráson is bukhat a teljes örökség
szponzorált tartalom
Több mint kétezer diák vett részt az MVM Okosbútor versenyén
Huszonöt év után csoportkörben a Ferencváros
A Ferencváros 25 év után feljutott a sorozat főtáblájára.
ITM államtitkár: az idén 102 milliárd forintból 207 útfelújítási projekt valósulhat meg
2010 és 2019 között több mint hatezer kilométernyi közút újult meg 755 milliárd forintból.
Porosenko is megfertőződött
A volt ukrán elnök otthon kezelteti magát.
Donald Trump újabb jelölést kapott a Nobel-békedíjra
A javaslatot David Flint, ausztrál jogászprofesszor vezetésével ausztrál jogászok egy csoportja tette.
Trianon-kislexikon jelent meg
Trianon-kislexikon A-tól Z-ig című kiadvány célja, hogy segítsen eligazodni az 1920-hoz vezető események és a hatásukra kialakult jelenségek útvesztőjében.
Fucsovics Márton párosban is továbbjutott
A magyar éljátékos oldalán a brit Cameron Norrie-val három szettben verte a Mackenzie McDonald, Tennys Sandgren amerikai duót.