TÉSZ

4 éve
Kiss Gábor Gergő
Magyarország, Szeged - A jogerősen életfogytiglanra ítéltek fele első bűntényesként kerül a rácsok mögé Magyarországon. Egyre gyakrabban szabnak ki extrém magas szabadságvesztést, emiatt a zsúfoltság is növekszik a börtönökben.
4 éve
Kiss Gábor Gergő
Szeged - Akár már márciusban szabadulhat a magyar kriminalisztika egyik legkegyetlenebb bűnözője, a szegedi Csillagban raboskodó Bene László. A 66 éves férfit 1996-ban ítélték el társával. Tetteikért ma tényleges életfogytiglan járna. Bene 2019-ben mindenképpen szabad ember lesz.
5 éve
Kiss Gábor Gergő
Magyarország - A strasbourgi bíróság és az Európai Unió támadást indított a tényleges életfogytiglan magyar intézménye ellen - közölte Lázár János. ˝A tényleges életfogytiglan problémája, hogy az nem felülvizsgálati, hanem kötelező kegyelmi eljárás, ráadásul a strasbourgi gyakorlat 25 év után írja elő a kötelező felülvizsgálatot - magyarázta Nagy Ferenc egyetemi tanár.
6 éve
Szeged - Egy tényleges életfogytiglanra ítélt magyar férfi ügye már folyamatban van az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Strasburgban, aki szerint a TÉSZ kiszabása nemzetközi szerződésbe ütközik – az ottani döntés teljesítése kötelező lenne hazánkra.
1
Szakértő: ne menjen közösségbe, aki felső légúti tüneteket észlel magán
A jelenlegi koronavírusos esetek családi, közösségi járványokhoz kapcsolódnak.
Nézzen fel az égre, újra itt a nyári meteorzápor
Ha életünk legnagyobb hullócsillagát látjuk, az egy borsónál alig nagyobb kavics.
Megkezdődött a SZIN-belépők visszaváltása
A Szegedi Ifjúsági Napok és a Deja Vu Fesztivál szervezői is három lehetőséget kínálnak a jegyüket, bérletüket visszaváltani szándékozók számára. Az érintettek online nyilatkozhatnak döntésükről.
Ennyi gyűlölet fröcsög elő a Facebookból
Erőfeszítéséket tesznek a káros tartalmak azonosításáért, s egyre több ilyen kerül elő.
Örökrangadóval indul újra a hazai élvonal
A címvédő Fradi az MTK-hoz látogat pénteken.
A fővárosiak nem osztják a baloldal Tarlós Istvánnal szembeni vádjait
Jelentős részük úgy véli, csak politikai célt szolgál Karácsony Gergely vizsgálóbizottsága.