Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Félbeszakadt a csongrádi iskolafelújítás

Csongrád - Két hónapja áll a piroskavárosi iskola felújítása Csongrádon. Tanévkezdésre biztos nem, talán az őszi szünetre fejeződik be a munka. A korábbi kivitelező céget felszámolják, a városnak 47 milliója maradt a munkák befejezésére.
Rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte múlt kedden öt csongrádi városatya a Piroskavárosban félbeszakadt iskolafelújítás miatt. Az indítványozók bővebb felvilágosítást szeretnének kapni a megrekedt beruházásról. A polgármesternek 15 napon belül össze kell hívnia a tanácskozást. Bedő Tamástól megtudtuk, augusztus 25-én tartják meg az ülést.

– A városgazdasági bizottság, amelynek én is tagja vagyok, kedden bejárja a területet, hogy valós képet kapjunk arról, meddig jutottak az épület felújításával. Eddig ugyanis semmilyen hivatalos információt nem kaptunk a városházáról – mondta lapunknak Nagypál Sándor, a rendkívüli ülés összehívásának egyik kezdeményezője, aki szerint az érintett szülők fel vannak háborodva, hogy egy év nem volt elegendő az iskola rekonstrukciójához.

Mint arról lapunkban már beszámoltunk, a kistérségi társulás által működtetett intézmény korszerűsítésére 120 millió forintot nyertek Csongrádon, de a munkálatok júniusban leálltak. A fővállalkozó Gen-Ép Építési Zrt.-t ugyanis felszámolják. Akkor augusztus derekára ígérte a levonulást a kivitelező cég, azóta sem történt semmi az épületnél.

– Hogy még augusztusban találjunk valakit, aki befejezi a munkákat, egy meghívásos, gyorsított közbeszerzési eljárást szeretnénk lefolytatni. Annak kínálunk megbízást, aki az első közbeszerzés során a második legjobb ajánlatot tette. Ha erre rábólint a döntőbizottság, az őszi szünetig beköltözhető állapotba kerülhet az iskolaépület – nyilatkozta Bedő Tamás.
A polgármester hozzátette, az elvégzett munkákat kifizették, a Gen-Ép Zrt.-vel felbontották a szerződést. 47 millió forintja maradt Csongrádnak, hogy a felújítást befejeztesse.

Akad még feladat a Piroskavárosban, hiszen a belső burkolásokat, a festést, a fűtés korszerűsítését vagy a nyílászárók cseréjét csak részben végezte el a Gen-Ép Zrt. A földszinti nyílászárók helyén most pozdorjalapok és régi ajtók éktelenkednek. – November óta teljesen üresen áll az épület. A tavalyi tanévet direkt úgy kezdtük, hogy ne közben kelljen a diákoknak költözni, ezért a felsősöket a Síp utcai iskolában, az alsósokat a szomszédos parókián helyeztük el.

A mostani kényszerhelyzet miatt az őszi szünetig biztosan marad ez a felállás – mondta lapunknak Cseri Gábor. A csongrádi iskolák igazgatója hálás a katolikus egyháznak, hogy ingyen a rendelkezésükre bocsátja a plébánia termeit, csak a rezsit kell fizetnie a városnak. Minderről – a polgármester jelenlétében – az érintett szülőket is tájékoztatták múlt héten.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. t.anita 2010. augusztus 30. 17:43
  „Nem lett volna jobb,ha egy helyi vállalkozónak adják ki az iskolafelújítást??!!!És talán kevesebb esély maradt volna erre.Arról nem is beszélve,hogy miért kell kanabokáról összeszedni vállalkozókat és 500km-ről elhozni embereket dolgozni a városunk felújításán.Talán adhattak volna munkalehetőséget a csongrádi embereknek,hogy dolgozhassanak!!!!De lehet,hogy én nem jól látom a szitut.........:))
  Ez csongrád még a nagy betűt sem érdemli meg!!!
  De nem baj lesz szép új mozink ahova senki nem jár évtizedek óta és valószínűsítem azt,hogy nem is fog.Lesz új "főterünk"ahova építettek egy barbi játszóteret is.Lesz szökőkút meg minden majd lógathatják benne a munkanélküliek a lábukat nyaranta meg a szegények járhatnak strandolni oda mert az uszoda túl drága és színvonala három nulla! Munkahelyeket kellene teremteni elsősorban nem???”
 • 23. Damokles 2010. augusztus 26. 07:27
  „A baloldal minden eszközt bevet Körösivel szemben! Kevés lesz! Gusztustalan MSZP!”
 • 22. kispipin 2010. augusztus 24. 19:23
  „keletaru, szerintem félreértettél, a """teremtően"""-ről lehagytam az idézőjelet, most pótolom. Majd egy évtizede dolgozom Vásárhelyen, sacc per kb. ismerem a dolgok folyását. Már ha én jól értettek. Üdv: kispipin”
 • 21. keletaru 2010. augusztus 24. 13:58
  „kispipin :-) Hetente kétszer járok Hmvhelyre iparosokhoz . nem támasztják alá ezt a véleményt . Legelább is nekem . Üdv Kuci”
 • 20. kispipin 2010. augusztus 23. 21:10
  „Változás eddig is volt. Húsz éve folyamatosan. Balról jobbra, jobbról balra. Ez ugye a társastánc? Vagy nem? Addig is várjuk a teremtőt. Munkahelyet ne nagyon. Nézzétek meg Vásárhelyet, ami pettyet nagyobb, és teremtő polgármestere van. Olvassátok a kommenteket is az város hírjei után, plíz. Aztán a kezetek meg a bili.”
 • 19. Kiabrandultbaloldaliszavazo 2010. augusztus 23. 20:15
  „Remélem Körösi munkahelyeket teremt majd!”
 • 18. zolee0001 2010. augusztus 23. 20:14
  „Bedő-Gyurcsány-Zuschlag=MSZP”
 • 17. nandor0001 2010. augusztus 23. 20:13
  „Változás Csongrádon akkor lesz ha Körösi polgármester lesz!”
 • 16. keletaru 2010. augusztus 23. 14:25
  „kispipin...:-) ja ja ja ja ja és ja . A baj azok nem érzik rosszuuuuuul magugakt akik miatttttt ideáig fejlődtünk . Azért emlékezzünk az aranyszigeten is lett volna annak idején egy szállóóóóó ha nem dobzsézskodják el , ami már a településsé lenne ! Ki tudja még mennyi nagyszerűűű befektetőt riasztottak el bent "magas" eszme futtatóóóóink, persz ee csak is m iattunk Üdv Kuci”
 • 15. kispipin 2010. augusztus 23. 12:25
  „Keletaru, én a gengszterváltás óta csak nézem, mi folyik itt a mi érdekünkben. Olyan ez, mint a magyar foci, nulláról kéne újraindítani. Addig meg hallgassuk a népdalt: "Hát én immár kit válasszak, virágom...?".

  És közben sz@rul érzem magam a bőrömben, amire színtől és köpönyegtől függetlenül játszanak. Ezért volt az a kis elsőfokú egyenlet is.

  Üdv: kispipin”
 • 14. keletaru 2010. augusztus 23. 07:33
  „kispipin :-) Ertm a etükb sszeö iszav llnaká nem lehet letagadni a megtörténteket . S persze tudja mindenki a Grippen tendert is azóta is várjuk a Svéd nagy beruházókat, de stb....... ! De egyszer már tényleg rendet kellene rakni !!!! Ha már egyszer látjuk mire használják a demokráciát egyesek ! Akik elherdálták a közösség vagyonát , nehogy hátra dőlve üljenek már nyugodtan . A legnagyobb szégyen a bent ülők egymásra mutogatása !!! Mert kérdem én ezeknél a helyi beruházásoknál miért nem fogja össze a helyi vállalkozókat valaki ??? Akiknek ezután lenne referenciája , mellesleg a kifizetett bérük után itt maradna az iparűzési adójuk !!! S lehet minőségben is bírnák vastagon a munkát , miért szalad egy két ember azonnal egy külső nagy vállalkozóhoz vállalathoz ( képviselő által nevezett cég nem csongrádi )Tehát ezért állunk itt mert senki sem mer a másik lábára lépni mert nem érne végére a m e s e . Mellesleg szerintem a sületlenség az mikor alamizsnából hitelből építünk segélyből festünk , a helyet munkahelyet teremtenének !!!! Ja de erre lehetett pályázni !!!!! ccccccc Üdv Kuci”
 • 13. mamus 2010. augusztus 22. 15:18
  „Triniti,

  Ehhez a cikkhez ez az utolsó hozzászólásom, és nem kívánok a továbbiakban személyeskedni sem, sem az általad használt stílust folytatni.
  Igen, jártam a feljesztőben... Mert a gyermekemnek szüksége volt rá. (3 gyerekem van).
  Nem dohányzom, és nem is nézem sem a Barátok közt-öt, sem más sorozatot. Ha van szabadidőm, (ez 3 gyerek mellett igen kevés) akkor inkább olvasok.
  Én egy dolgot szeretnék kérni tőled, ne általánosíts, és ne ítélkezz mások felett (szülők).”
 • 12. kispipin 2010. augusztus 22. 09:13
  „Drága Barátaim, Szeretett Jobboldali Vértollnokok, a képviselő-testület jobboldali többségű ma is. A gyengébbek kedvéért az illetékes bizottmányok az ő elnökeikkel:

  Pénzügyi Bizottság:
  elnöke: Dr. Tarr Ágnes
  tagjai: Kiss Péter, Dr. Héjja István, Orbán István, Kecskésné Pozsár Mária

  Városgazdasági- és Vidékfejlesztési Bizottság:
  elnöke: Dr. Kurucz Ferenc
  tagjai: Nagypál Sándor, Havasi Jánosné, Hajdú Tamás, Komlósi Mihály

  Hogy Bedő MSZP-s? Demokráciában egy fecske nem csinál nyarat. Sanyi bácsi meg bejárja területet? Miért most, eddig merre járt?

  Kőrősi a szokvány magyar politikus-csoda: három iskola igazgatása mellett még polgármester is tud(na) lenni. Ezek már Lázár János dimenziói.

  OV+Joszip Tot+Kaya Ibrahim=FIDESZ

  Ja, és ha lehetne, tessenek a helyesírással is foglalkozni, bár remélem, ezeket a baromságokat gyerekek nem olvassák.”
 • 11. Kiabrandultbaloldaliszavazo 2010. augusztus 21. 10:09
  „Én változást akarok Körösire szavazok!”
 • 10. nandor0001 2010. augusztus 21. 10:08
  „Bedő- Zuhschlag-Gyurcsany=MSZP”
 • 9. keletaru 2010. augusztus 21. 09:47
  „Nem egymást, hanem azokat kell felelősségre vonni a törvény erejével akik ilyen bal.... fácán módon intézték az átvételt ill. Nem ön tömjénezni még magukat ki tudja ki által fizetett újságokba/-ban!!!! DE az elit elérte kemény 8 év munkával , itt alúl nem beszélünk egymással így u”
 • 8. triniti 2010. augusztus 21. 08:41
  „Ha jártál a fejlesztőben valaha ez nem kérdés! De sajnos látszik hogy nem.
  Könnyebb ismét mást hibáztatni, mint a saját gyerekünket nevelni. Lemaradnál a barátok köztről netán? Vagy a cigire megy el az idő?”
 • 7. mamus 2010. augusztus 20. 21:15
  „Triniti, ne haragudj, de ne általánosíts. Nehogy azt hidd, hogy a Síp iskolánál csak a Piroskavárosi iskola felső tagozata fordul meg. Oda jár ebédelni a Kossuth felső tagozata, és a Zeneiskola is...
  Egyébként a Pedagógiai szakszolgálatnál elég sok volt a babakocsi. Ezek a szülők hogy merték otthagyni? Speciel nekem soha semmim sem tünt el. (még a biciklim sem)

  Arra viszont én is kíváncsi lennék, hogy fizethettek ki pénzt az el nem végzett munkáért. (egy hírforrás szerint 70 %-os teljesítés történt). Ezért van már csak 47 millió a befejezésre. Nem tudom hogy gondolják, hogy ennyi pénzből be lehet majd fejezni a munkát, mivel eddig csak a rombolás látszik. És ezért fizettek ki közel 90 milliót.
  Az ész megáll!!!”
 • 6. triniti 2010. augusztus 20. 15:42
  „..a felháborodott szülők nézzék meg hogy gyermekeik mit csináltak a másik iskolából nem egész egy év alatt. Ezek nem gyerekek, állatok! Lopnak, rongálnak, mint az útszéli söpredék úgy beszélnek. A fejlesztőnél nem lehet otthagyni a babkocsit...

  A szülőknek inkább a gyerekneveléssel kellene foglalkozniuk, nem a tanárokat verni!!!”
 • 5. Villám 2010. augusztus 18. 16:55
  „El nem végzett munkát mióta fizetnek ki!?
  Csak úgy lelépnek a pénzel!
  Elég volt Bendő-ből!!!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják Felgyő központját

Felgyő - Teljesen megújulhat a község központi része annak a nyertes pályázatnak köszönhetően,… Tovább olvasom