Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Félmilliárdból újult meg Bökény: parkolókat, játszótereket építettek, és ott lett sétány, ahol a diákok kitaposták

Csongrád - Lezárult a Zöld Város program Csongrádon. Uniós támogatásból parkolókat építettek, játszótereket újítottak fel - és a ,,Papucsos" is új funkciót kapott.
Az Ifjúság tértől egészen a Bökény végéig ér az a terület, amelyet a Zöld Város projektben fel tudott újítani a város. A munkák még tavaly nyáron kezdődtek, 500 millió forintból, ez teljes egészében európai uniós támogatás.

A pályázat eredményeként több játszótér is megújult: az Ifjúság téren új játékelemekkel bővült a kínálat, a nagyobbak és a felnőttek pedig szabadtéri fitneszeszközöket használhatnak. A Tulipán utcai játszótéren új hinta, mászóvár épült. A Raisio utca végi „dühöngőben" felújították a pályát, játszótérré és fitneszparkká alakították a mellette lévő kihasználatlan területet. Az Orgona utcában óvodáskorú gyermekek számára alakítottak ki egy bekerített, zárható játszóteret, ivókúttal.
Félmilliárd forintból újult meg Bökény. Fotó: Török János - GALÉRIA

Az Összefonódás szobor környéke is megújult. A Csongrádon „Bélcsavarodásként" ismert alkotás környékét és a park járdáját viakolorral burkolták egészen a Sághy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskoláig. A középiskola és a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény által közrefogott közpark is megújult. A diákok által az évek során vágott csapást sétánnyá alakították, ennek mentén új fákat telepítettek. Dr. Szarka Ödön szobrának környezetében padokat helyeztek el. A zöld felületek karbantartásához kistraktort és fűnyírókat szereztek be.

A pályázat másik fő eleme a gazdaságélénkítési tevékenység volt. Felújították, energetikailag korszerűsítették, és új funkciót kapott a „Papucsosként" ismert volt étterem. Az épület kereskedelmi és szolgáltatóközpont lett, ahol civil szervezetek mellett egy büfé is helyet kap, valamint az épület előtti tér is megújult.
Félmilliárd forintból újult meg Bökény. Fotó: Török János - GALÉRIA


Fontos része volt a programnak az útfelújítás is: új bekötőút épült a Tulipán utca 7–17. közötti ingatlanok mögött, a Bökényi Napraforgó Óvoda bejáratáig, ahol parkolókat is kialakítottak. Szintén parkolókat építettek a Raisio utcában, felújították az útburkolatot a Rózsa utcával párhuzamos tömbházak közötti szakaszon is, és itt is épültek parkolók. Átépítették a Hársfa utcai Coop-bolt előtt a parkolókat, hogy több autó elférjen, és könnyebb legyen a beállás. Új burkolatot és parkolókat kapott az Orgona utca is, részleges útfelújítás történt a Hársfa utcában és a Tulipán utcában is. A Tavasz utca Ibolya utca és Kis-Tisza utca közötti szakaszát, valamint a Hegyi Antal utcát is felújították.

Két helyszínen napelemes világítótestet helyeztek ki, és a sétány mellett is több lámpatestet elhelyeztek. Kilenc helyszínen kamerát telepítettek, ezzel is növelve a közbiztonságot és a vagyonvédelmet. A programhoz kapcsolódóan három alkalommal szerveztek szemléletformáló, a szelektív hulladékgyűjtésre sarkalló és a felelős kutyatartásról szóló rendezvényeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel száz új munkahellyel bővít a dán Vestfrost Csongrádon - Egymilliárdos állami támogatást kapott fejlesztésre

A dán cég 4,4 milliárdos beruházással bővíti hűtőgépgyártó és -raktározási kapacitását Csongrádon, ezzel kilencvenhárom új munkahelyet hoznak létre a városban. Tovább olvasom