Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szelíd vadnyugat Bokroson

Csongrád-Bokros - A rutinosabb sápadt arcúak farmerben, kockás ingben, cowboykalapban érkeztek Csongrád-Bokrosra, méghozzá fegyverrel a kezükben.
Elvégre a vadnyugat az vadnyugat, ahol senki sincs biztonságban...
– Félsz, Pisti? Mert én nagyon! – mondta a seriff egy kisfiúnak. De nem volt miért félni, mert Joe, a rettegett bandita fordítva fogta a coltot. Később kiderült, néha sántít is, így a gyerekek könnyedén elfogták, méghozzá többször is, mert mindig megszökött, míg végre a rácsok mögé került a bankrabló, aki egy tánccal végül jóvátehette bűneit.

– Már negyedik éve működik a Vadnyugati Város. Egy olyan helyet szerettünk volna kialakítani, ahol a gyerekek és a szüleik közösen vehetnek részt a játékban. Sajnos napjainkban nincs olyan kultusza a vadnyugatnak, mint a mai szülők gyermekkorában volt. A tévécsatornák alig vetítenek indiános, cowboyos filmeket. De a gyerekek hamar ráéreznek az ízére. A szülők pedig nosztalgiáznak és egy kicsit újból gyerekek lesznek itt, Vadnyugati Városban – mondta Kozákné Bertus Mónika, a seriff felesége. Mint megtudtuk, tartalmas szezont zártak. Sok ovis csoport és osztály kereste fel őket, még érettségizők is.

Sápadtarcúak és indiánok a Vadnyugati Városban. fotó: Kovács Erika
Sápadtarcúak és indiánok a Vadnyugati Városban. fotó: Kovács Erika

A szezonzáró rendezvényen családok vettek részt. Összecsaptak a sápadt arcúak és az indiánok, lehetett aranyat mosni. A cowboyok végigjárták a kukoricalabirintus útvesztőit, a mocsár felett farönkökön keltek át, a játszóházban dobot barkácsoltak. A gyerekeket és szüleiket westernbemutatók is szórakoztatták. A Vadnyugati Város idén egyéni látogatókat már nem, de csoportokat még fogad.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogsértő a szórólap

A Jobbik, az MSZP és egy magánszemély is a választási törvény megsértésének tartja, hogy Csongrádon a Fidesz már a kampány kezdete előtt eljuttatta szórólapjait a postaládákba. Tovább olvasom