Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Még mindig készpénzben fizeti számláit az emberek többsége

A készpénzzel való fizetés okai között legtöbben a megszokást említették indokként - derült ki a Nézőpont Intézet kutatásából.
A sárga csekket kapók szűk többsége, 54 százaléka minden esetben készpénzzel egyenlíti ki a számláját, az ötven évnél fiatalabbak körében a többség, 58 százalék azonban már nem kizárólag készpénzben fizeti a rezsit - tájékoztatta az MTI-t a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményéről pénteken.

A közleményből kiderül: a sárga csekket kapó hat és félmillió ember 29 százaléka részben nyitott a készpénzmentesség felé, 15 százalék, tehát közel egymillió ember pedig minden alkalommal elektronikus úton fizeti be a rezsit.

A bankkártya-tulajdonosok több mint harmada, 36 százaléka minden esetben készpénzzel fizet, tehát majdnem kétmillió olyan ember van az országban, aki ugyan rendelkezik bankkártyával, azonban azt a közüzemi számlák befizetésére nem használja. Ebben a csoportban az 50 év felettiek és az alacsonyabb iskolai végzettségűek vannak felülreprezentálva.

A készpénzzel való fizetés okai között legtöbben, 15 százalék a megszokást említette indokként, 14 százalék csak készpénzzel rendelkezik, 9 százalék pedig a biztonsággal, illetve megbízhatósággal magyarázta a kutatóintézet szerint.

A Nézőpont Intézet reprezentatívnak tekinthető közvélemény-kutatása július 19. és augusztus 2. között készült ezer fő személyes megkérdezésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezekre figyeljünk a last minute utaknál és ajánlatoknál!

Ezekre figyeljünk a last minute utaknál és ajánlatoknál!
Szeptember beköszöntével az emberek szinte vadásznak az egyes last minute utakra és ajánlatokra,… Tovább olvasom