Kereskedelmi és iparkamara: a marketing fontos eleme

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szeri István fontosnak tartja, hogy ne csak a művészetek és sport területén díjazzák a kiemelkedő teljesítményeket, hanem a gazdasági életben is. Többek között ezért döntött úgy a kamara, hogy támogatja a lapunk által létrehozott Délmagyarország Presztízs Díjat.
Szeri István: A tisztességes verseny feltételeit teremti meg a díj Fotó: Schmidt Andrea

Örömmel fogadta a Délmagyarország és a Délvilág által létrehozott Presztízs Díj ötletét Szeri István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, ezért a gazdasági önkormányzat alapítóként is az elismerés mellé állt.

Arra a kérdésre válaszolva, a kamara miért tartja fontosnak a Presztízs Díj megalapítását és miért csatlakozott elsőként a gondolathoz, Szeri István két okot említett meg.

– A díjat gazdasági szervezeteknek írták ki, s mivel a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gazdasági vállalkozásokat képviseli, alapvető feladatunknak tartottuk, hogy szerepet vállaljunk – mondta az elnök. – Emellett magam fontosnak tartom, hogy ne csak azokat díjazzák Magyarországon, akik a művészetekben és a sportban érnek el kimagasló eredményeket, hanem azokat is, akik a legtöbbet és a legjobbat szeretnék nyújtani a saját területükön – termelésben, nyereségességben, innovációban.

Szeri István kifejtette: a tisztességes verseny feltételeit teremti meg az üzleti kiválóságok között meghirdetett megmérettetés, s reméli, sokan jelentkeznek majd. Úgy gondolja, a díjazottak a cégmarketing fontos elemeként hivatkozhatnak majd a Presztízs Díjra, hiszen aki ilyennel rendelkezik, az erőteljesebben lehet majd jelen a piacon. A Presztízs Díj – aminek nem véletlenül ez a neve – lendületet adhat a megye gazdaságának, a jövőben azokat is pályázat benyújtására ösztönözheti, akik még nem rendelkeznek az elismeréssel.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megemlítette: a kamara maga is alapított díjat a gazdaság szereplői számára. A Csongrád Megye Gazdaságáért nevet viselő elismerést három kategóriában – kis-, közép- és nagyvállalat – minden évben a kamarai bálon adják át. Szeri István más, hasonlóan a gazdaság szereplőit versenyre ösztönző díjról nem tud sem a régióban, sem az országban, az állami és kormánykitüntetéseket általában egyéni teljesítmények után ítélik meg. Egyes munkaadói szövetségek ugyan alapítottak hasonló díjakat – ilyen például az Év vállalkozója kitüntetés –, ám szerinte az országos megmérettetés során ritkán hull díjeső a vidéki szereplőkre.

Többet keres a semmittevéssel David Beckham, mint aktív korában
A korábbi 115-szörös angol válogatott középpályás futballistaként talán az elsőként épített fel komoly brandet.
Haladéktalanul megkezdik a magyar űrhajós kiválasztását
Világszerte elismerik a magyar űripari vállalatok és a magyar egyetemek űrtechnológiával foglalkozó kutatócsoportjainak a teljesítményét.
Aranyékszereket vett el idősektől - most keresi a rendőrség
A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy nő azonosításában, aki két sértettől arany ékszereket tulajdonított el a városban.
Szép sikereket aratott a Suncity Triathlon Team
Remek évet zárt a Suncity Triathlon Team, hiszen a szegedi egyesület számára ez volt az első esztendő, amely igazi triatlonos szezont hozott.
20 milliós terepjárót fogtak Nagylakon
A magyar rendőrök a brit hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.
Ismertette új pártja programját Ahmet Davutoglu volt török kormányfő
A politikai tömörülés neve Jövő Pártja (Gelecek Partisi), logója pedig egy zöld színű platánfalevél lett.