Kereskedelmi és iparkamara: a marketing fontos eleme

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szeri István fontosnak tartja, hogy ne csak a művészetek és sport területén díjazzák a kiemelkedő teljesítményeket, hanem a gazdasági életben is. Többek között ezért döntött úgy a kamara, hogy támogatja a lapunk által létrehozott Délmagyarország Presztízs Díjat.
Szeri István: A tisztességes verseny feltételeit teremti meg a díj Fotó: Schmidt Andrea

Örömmel fogadta a Délmagyarország és a Délvilág által létrehozott Presztízs Díj ötletét Szeri István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, ezért a gazdasági önkormányzat alapítóként is az elismerés mellé állt.

Arra a kérdésre válaszolva, a kamara miért tartja fontosnak a Presztízs Díj megalapítását és miért csatlakozott elsőként a gondolathoz, Szeri István két okot említett meg.

– A díjat gazdasági szervezeteknek írták ki, s mivel a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gazdasági vállalkozásokat képviseli, alapvető feladatunknak tartottuk, hogy szerepet vállaljunk – mondta az elnök. – Emellett magam fontosnak tartom, hogy ne csak azokat díjazzák Magyarországon, akik a művészetekben és a sportban érnek el kimagasló eredményeket, hanem azokat is, akik a legtöbbet és a legjobbat szeretnék nyújtani a saját területükön – termelésben, nyereségességben, innovációban.

Szeri István kifejtette: a tisztességes verseny feltételeit teremti meg az üzleti kiválóságok között meghirdetett megmérettetés, s reméli, sokan jelentkeznek majd. Úgy gondolja, a díjazottak a cégmarketing fontos elemeként hivatkozhatnak majd a Presztízs Díjra, hiszen aki ilyennel rendelkezik, az erőteljesebben lehet majd jelen a piacon. A Presztízs Díj – aminek nem véletlenül ez a neve – lendületet adhat a megye gazdaságának, a jövőben azokat is pályázat benyújtására ösztönözheti, akik még nem rendelkeznek az elismeréssel.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megemlítette: a kamara maga is alapított díjat a gazdaság szereplői számára. A Csongrád Megye Gazdaságáért nevet viselő elismerést három kategóriában – kis-, közép- és nagyvállalat – minden évben a kamarai bálon adják át. Szeri István más, hasonlóan a gazdaság szereplőit versenyre ösztönző díjról nem tud sem a régióban, sem az országban, az állami és kormánykitüntetéseket általában egyéni teljesítmények után ítélik meg. Egyes munkaadói szövetségek ugyan alapítottak hasonló díjakat – ilyen például az Év vállalkozója kitüntetés –, ám szerinte az országos megmérettetés során ritkán hull díjeső a vidéki szereplőkre.

Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett az AstraZeneca vakcinájának tesztelésében
Ő a vírus első olyan áldozata, aki részt vett valamelyik fejlesztés alatt álló oltóanyag tesztprogramjában.
Hét ember ellen emeltek vádat a francia tanárgyilkosság miatt
Két kiskorú szabadlábon védekezhet.
2020.10.22.
Rendületlenül az Apple a világ legértékesebb márkája
Immár a nyolcadik egymást követő évben lett a legértékesebb márka az Interbrand amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában.
Csütörtökön is sok lesz a napsütés
Gyengén felhős, napos idő várható.
Szijjártó Péter: a külföldi utak legjobb része: Budapest felülről🇭🇺
A külgazdasági és külügyminiszter álomszép fotót osztott meg közösségi oldalán az éjszakai Budapestről.