Szegedi hírek

2023.04.14. 17:30

A befektetőt nem érdekli a véres múlt - A problémás szomszéd is beleszól a négyzetméterárba

Nehéz, de nem lehetetlen eladni vagy kiadni azokat az ingatlanokat, amelyekben gyilkosság, öngyilkosság történt. A befektetőt nem nagyon érdekli a véres múlt, az idő pedig általában mindent megold.

Arany T. János

Kettős gyilkosság. Rendőrségi helyszínelés 2021-ben a Petőfi Sándor sugárúti társasházban. Egy lakó, aki már jóval a gyilkosság után költözött a házba, azonnal otthagyta az albérletét amikor megtudta, mi történt. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Április elején egy negyvenéves férfi végzett testvérével Szegeden, a Kossuth Lajos sugárút egyik panelházában. Utána öngyilkos lett. Információink szerint a 37 éves áldozat és 40 éves bátyja az édesapjukkal élt a panellakásban, akinek halála után valószínűleg a hagyatéki viták miatt romolhatott meg a kapcsolatuk. Az ingatlant ilyen múlttal nem lesz könnyű eladni.

Kísért a véres múlt

– Egyetlen egy megtörtént eseten kívül nekem nincs konkrét tapasztalatom – kezdte Berkes Kriszta szegedi ingatlanszakértő, amikor arról kérdeztük, egy erőszakos bűncselekmény hogyan befolyásolja az ingatlan árát és eladhatóságát. A szakértő felidézte a 2021 júniusában történt gyilkosságot a Petőfi Sándor sugárút elején. Egy 28 éves gyógyszerész vadászpuskával megsebesítette a szomszédjában élő volt barátnőjét, majd lelőtte a párját. Ezután brutálisan megerőszakolta a haldokló nőt, elmenekült, és öngyilkos lett.

Nem lehetetlen eladni

– Egy albérlő vett ki lakást ebben az épületben, de amikor megtudta, hogy milyen szörnyűségek történtek abban a házban, azonnal elköltözött. Ilyen szinten befolyásolhatják ezek események az ingatlanpiacot. Nyilván nem lehetetlen eladni, vagy kiadni, de érthető, hogy az embereket ez visszatartja, nem szeretnének ilyen helyre költözni. Ugyanez a helyzet, amikor kiderül, hogy az ingatlan hagyaték. Akkor mindig megkérdezik, hogy ugye nem abban a lakásban halt meg az illető. Tartanak a haláltól az emberek, érthető módon nincs jó érzésük ezzel kapcsolatban – magyarázta.

A problémás szomszéd is beleszól az árba

– Van amikor az alacsonyabb ár egy segít. A befektetőt nem érdekli, mi történt korábban a házban, ha albérletbe akarja kiadni. Az árral általában meg lehet győzni az érdeklődőket – tette hozzá. A négyzetméterárba a problémás szomszédok is beleszólnak. Egyik kollégánk Hódmezővásárhelyen próbálta eladni a lakását abban az épületben, ahol egy szemétfelhalmozó élt, amiről az újság is írt. Attól kezdve nem csörgött a telefon. – Azt szoktuk javasolni, hogy az eladó ilyenkor beszélgessen el az illetővel, kérje meg, hogy pakoljon össze, tegyen rendet, mert nagyban rontja az esélyeket egy ilyen szomszéd – tanácsolta az ingatlanos.

Az egész épületet lerombolták

Amerika bővelkedik a sorozatgyilkosokban. Egyikük a milwaukeei sorozatgyilkos és kannibál, Jeffrey Dahmer. Az általa elkövetett borzalmakat inkább nem részletezzük. A beteges, szadista gyilkos egy 49 lakásos társasházban lakott, amelyet 15 hónappal azután romboltak le, hogy emberi testek maradványait fedezték fel a lakásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában