Szegedi hírek

2023.10.24. 11:00

Teljesen megújul az Etelka sor november végére – Galéria

Kiss Anna

Végre zajlanak a munkálatok az Etelka soron. Fotó: Török János

Elkezdődött az Etelka sor felújítása, a Felső Tisza-parti gyalogos átkelőhelyektől egészen a Tápai utcai körforgalomig megújul az út. Erről Urbán Tamás, a körzet önkormányzati képviselője tartott kedd reggel sajtótájékoztatót a Pille utca sarkán, ahol közölte, új fejezetéhez ért kedden az önkormányzat az útrekonstrukciós feladataiban, nagyjából nettó 54 millió forintot költenek az Etelka sor rekonstrukciójára.

Elmondta, a kivitelező több ütemben végzi el a felújítást, a munkálatok egészen november végéig tartanak majd. Először a külső sávokat újítják meg, ezt követően pedig a belső sávban dolgoznak majd. Először kijavítják az útalap hibákat, ahol szükséges, ott cserélik a szegélyeket, ezt követően szintbe hozzák a csatornafedlapokat, majd teljesen új útburkolattal látják el az Etelka sort.

A képviselő kiemelte, ügyelnek arra, hogy viszonylag zavartalan legyen a közlekedés, és hogy ne kelljen másfelé terelni a forgalmat, ugyanakkor időszakos útlezárásokra számítani kell majd. Október 25-én 18 órától például tilos lesz megállni a Tápai utcai körforgalomtól a Felső Tisza-part felé haladva a külső sávban. A folytatásban is hasonló korlátozásokra kell majd számítani az arra közlekedőknek, akiknek egyébként jó hír, hogy hosszú idő után végre erre az útszakaszra is költ az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában