Szegedi hírek

2023.11.15. 20:00

Új bérlőt keres Szeged legendás kocsmája

Arany T. János

Temetni még nem kell a Négylépcsőst, de az üzemeltető átadná stafétát a fiataloknak. Fotó: Karnok Csaba

 Szeged egyik legrégebbi kocsmáját csak nem kéne elveszíteni. Nem lenne szép, ha bezárna a város egyik legrégebben üzemelő kocsmája, de az igazság az, hogy szívesen átadnám a stafétát a fiatalabbaknak

 – foglalta össze a jelenlegi helyzetet Bánfi Csaba.

 A vendéglátós Szeged egyik, ha nem a legrégebbi kocsmájának, a Négylépcsősnek az üzemeltetője. A belvárosban ezen kívül már nincs klasszikus kocsma. Mint megírtuk, a sarki ház eredetileg is vendéglátóhelynek épült, és úgy tudjuk, már az 1900-as évek elejétől kocsmaként, családi vendéglőként ismerték.

Bánfival legutóbb augusztus elején beszéltünk, miután végleg bezárt a Szent István tér egyik ikonikus vendéglátóhelye, a Csomi kocsma és hasonló pletykák kezdtek el terjedni a Négylépcsősről, ami pont arról volt híres – többek között –, hogy nonstop, de amikor napközben a zárva táblát látták az bejáraton, sokan kétségbe estek. Akkor kiderült, a hely gazdasági okokból nem nonstop többé, csak 14 órakor nyitnak. A délelőtti nyitvatartás bevételéből a pultos bérét sem tudták kitermelni. 

Most azért beszélünk ismét, mert a vendéglátóhelyen régóta kint van a kiadó tábla, ezért ismét többen aggodalmuknak adtak hangot, csak nem zár be a Négylépcsős. A válasz röviden: nem, még mindig nem kell temetni a helyet, de az üzemeltető azt mondja, örülne, ha mások csinálnak tovább a kocsmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában