Szegedi hírek

2023.08.09. 16:19

Ismét tehetségkutatót rendez a CityRocks

A veszprémi és szatmárnémeti, adrenalinnal teli flashmob után szinte azonnal új akcióba kezdett a CityRocks stábja. Jövő hónap közepén tehetségkutatóval és koncertekkel ünneplik Szegeden az ötéves évfordulójukat.

Koós Kata

Másodjára hívják versenyre a hazai és határon túli könnyűzenei zenekarokat. A tehetségkutató idén is a Törpe Tetőn zajlik majd. Archív fotó.

Az Öröm A Zene tehetségkutató és -gondozó sorozattal, valamint a Hangfoglaló programmal közösen rendezik Szegeden szeptember 16-án a II. CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutatót, amely az Öröm A Zene országos tehetségkutató rendszerének vármegyei fordulója.

A könnyűzenei műfajok bármelyikéből várják a zenekarok jelentkezését Magyarországról és a határon túlról egyaránt. Jelentkezni az [email protected] e-mail címen lehet biográfia, fotó, két mp3 formátumú saját dal vagy működő YouTube-link, dalszövegek és a zenekarvezető elérhetőségeinek csatolásával. A jelentkezési határidő szeptember 1., éjfél. 

A beválogatott zenekaroknak 15 perces koncertet kell majd adniuk a Törpe Tetőn. A színpadon közös backline lesz, amelyről a szervezők gondoskodnak.

A nyertes zenekar bejut az Öröm a Zene nagydöntőbe, ahol a fődíj négymillió forintos induló zenekari támogatás az NKA Hangfoglaló Program jóvoltából. A különdíjak között pedig szerepel fellépési lehetőség a SZIN 2024-es programjában, valamint a CityRocks valamelyik 2024-es eseményén.

A zsűri tagjai Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, a Hangfoglaló Program képviseletében Lee Olivér és Pulius Tibor, továbbá Butka Gergely fesztiválszervező, a Szatmárnémeti GMZ Kulturális Központ vezetője, valamint a CityRocks képviseletében Tátrai János basszusgitáros lesznek. 

A szombati tehetségkutató után, este fél kilenctől a tavalyi különdíjas, szegedi Carl zenekar ad koncertet, az esemény előestéjén, pénteken pedig egy CityRocks Band koncerttel ünneplik meg a Szegedről indult csapat ötéves évfordulóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában