Hullám trió Szalai 2021 vegetatív „T”

2021.09.14. 19:47

Megnyílt Szalai György festőművész kiállítása a TIK-ben – Fotók

Hullám trió Szalai 2021 vegetatív „T” címmel nyílt kiállítás Szalai György festőművész alkotásaiból kedden az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében.

Varga Lilla

Fotó: Frank Yvette

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora megnyitó beszédében kiemelte, hogy a festményeken megfigyelhető az élő anyag és a művészet találkozása. Hozzátette, hogy a művész orvoslásban és a művészetek területén egyaránt kiváló utat járt be.

Az SZTE rektora reményét fejezte ki, hogy jövőben további egyedi látásmódú alkotásokkal örvendezteti meg a nagyközönséget Szalai György.

A tárlattal kapcsolatban Szalai György úgy fogalmazott, a legfontosabb, hogy a képekkel azonosulhasson az a személy, aki megtekinti. Mindenkiből mást váltanak ki a festmények, ezáltal igazán különlegessé teszi a kiállítást a művészet kedvelői számára.

Szalai György fül-orr-gégész főorvos, festőművész. Hódmezővásárhelyen 1976-tól Fodor Józseftől tanult rajzolni és festeni. Zayzon Ágnes, Sújtó Sándor, Mónus Ferenc, Fülöp Erzsébet is képezte az évek során. A Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola orvosa, Fodor József, Szabó Tamás, Hézső Ferenc és Wieszt József, majd Fajó János, Schäffer László segítette pályafutásában. Napjainkban Hézső Ferenc, Szabó Tamás és Csemniczky Zoltán szakmai véleményére is számíthat munkássága során. Közvetlen mestere nem volt. A Kanizsa Kör és a Magyar Mecénás MPP tagja.Alkotásai kapcsolhatók a konstruktív geometrikus irányzathoz.

A kiállítás megtekinthető szeptember 24-ig, hétköznapokon 8 és 22 óra között, szombaton pedig 9-től 20 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában