Szegedi hírek

2022.08.16. 17:54

A hónap végén kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál

Augusztus végétől novemberig közepéig várja a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programokkal a kultúrabarátokat. Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és kiállítás is szerepel a kínálatban.

Fotó: Török János

A Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál Antal Gábor dzsesszzongorista, zeneszerző nemzetközi sikereket is elérő triója és Szőke Szandra énekes, dalszövegíró közös koncertjével kezdődik augusztus 30-án az Új zsinagógában – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Szintén ott lép föl a Sárik Péter Trió és az együtteshez énekesként csatlakozó Falusi Mariann, akik szeptember 6-án mutatják be sikersorozatuk, a Jazzkívánságműsor legújabb elemét, amelyben kizárólag magyar dalok hallhatók egyedi feldolgozásban.

Szeptember 11-én különböző egyházak képviselői beszélgetnek majd a függőségek témájáról. Szeptember 13-án a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertezik az Új zsinagógában, két nappal később pedig az egyedi hangzásvilágú Maszkura és a Tücsökrajt hallhatja a közönség. 

Szeptember 18-án a régi és az új zsinagógát járhatják be az érdeklődők. Két nappal később Csanádi László tart orgonakoncertet, majd szeptember 22-én a Szegedi Zsidó Hitközség székházában a Löw-könyvtár történetével ismerkedhetnek meg a vendégek Ábrahám Vera Szegedtől Jeruzsálemig című kötetének bemutatóján. 

Tardoss-Tauszig Ármin vasúti mérnök volt, személye mégis leginkább grafikai és szobrászati munkái miatt maradt emlékezetes. Szeged művészeti életének aktív szervezőjeként szoros barátságot ápolt Juhász Gyulával, és támogatta József Attilát is. Életéről és munkáiról október 6-án nyílik kiállítás.

A hónap végén Fodor Péter a báró Jósika Miklós zsidó cserkészcsapat történetéről írt könyvét, november 10-én Molnár Judit és Frojimovics Kinga a szolnoki zsidóság deportálásáról szóló kötetét mutatják be a hitközség székházában. 

A fesztivál hangversenyeinek sorát Varnus Xavér orgonakoncertje zárja november 6-án.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában