Ezzel már nyert

2021.06.18. 17:17

Hivatalossá vált: Nagy Péter súlyemelő ott lehet az olimpián!

Májusban már úgy látszott, nem szerez kvótát a tokiói olimpiára, de péntek késő délután hivatalossá vált, Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője harmadszor is képviselheti hazánkat az ötkarikás játékokon.

Becsei Dávid

Archív fotó: Frank Yvette

Fotó: Archív fotó: Frank Yvette

– Éppen a délutáni csendes pihenőmre készültem, amikor kaptam egy telefont, hogy nézzek fel a nemzetközi szövetség honlapjára. Megnyitottam a honlapot és láttam, hogy kvótás helyen van a nevem – mesélte boldogan lapunknak egy órával később Nagy Péter.

– Azzal, hogy összejött a kvóta, én már nyertem. Elképesztően örülök, de az idő rövidsége miatt hiú ábrándokba nem kergetem magam, de az ellenfeleket látva, ha jól sikerül az elkövetkezendő időszak, akkor akár még egy pontszerző hely is összejöhet. Vagyis az első nyolcban végezni, de úgy érzem a tíz mindenképpen reális lehet – tette hozzá a szegedi súlyemelő, aki nemrég masters világbajnoki címnek örülhetett.

Archív fotó: Frank Yvette

Nagy Péter elmondta, nem gondolta, hogy máris hivatalossá válik a kvótája, ugyanis hétfőn azt az információt kapta, még két hét, mire kiderül biztosan, hogy ott lehet-e Tokióban.

– Ott vagyok a listán, kvótát érő helyen, számomra ez már elégtétel, mindenképpen győztesen térek majd haza. Májusban már úgy tűnt, nem leszek ott Tokióban. Nem is tudtam kellőképpen felpörögni az edzésekre. Hétfő óta viszont sokkal motiváltabb vagyok, könnyebben jönnek a súlyok, mintha kisebb lenne a gravitáció – nyilatkozta jókedvűen.

Áprilisban lökésrekorddal és 404 kg-os összteljesítménnyel nyolcadik lett Nagy az Európa-bajnokságon. Tokióban augusztus 4-én vár rá komoly feladat.

– Egyéni csúcsokról nem álmodom, az előző olimpiára négy évig készültem folyamatosan. Amennyiben összetettben elérem a 400 kg-ot, az akár pontszerző helyet is jelenthetne – tekintett pozitívan a jövőbe.

Miután hétfőn kiderült, nagy esélye van Nagy Péternek a kvótára, a szövetségi kapitánnyal konzultálva úgy döntött, a spanyol csapatbajnokság után négyhetes edzőtáborba vonul az olimpia előtt Tatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában