Újabb bravúr Pádár Nikolett-től

2021.11.16. 14:16

A Haász SZUE mindössze 15 éves tehetsége felnőtt magyar bajnoki címet szerzett Kaposváron

Nem hagyott alább a tűz a Csongrád-Csanád megyei úszók szívében a felnőtt rövidpályás magyar úszóbajnokság zárónapjain sem, hódmezővásárhelyi és szegedi országos bajnoki címek születtek a kaposvári Csik Ferenc Verseny­uszodában.

Tóth Alex

Magabiztosan versenyzett. Pádár Nikolett már a 200 méter gyorsúszás döntője előtt érezte: képes a győzelemre. Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Egészen elképesztő évet tudhat magáénak a Haász SZUE úszója, a szegedi Pádár Nikolett. A mindössze 15 éves tehetség a felnőtt rövidpályás Európa-bajnokságon úszott döntőjét követően hazai medencében is óriási teljesítményt tett le az asztalra, hiszen fiatal kora ellenére a kaposvári rövidpályás országos bajnokság zárónapjain előbb 100 méter gyorson szerezte meg első felnőtt egyéni felnőtt medálját egy bronzéremmel, majd minden képzeletet felülmúlva kedvenc számában, a 200 méteres gyors­­­úszás döntőjében nem talált legyőzőre.

Magabiztosan versenyzett. Pádár Nikolett már a 200 méter gyorsúszás döntője előtt érezte: képes a győzelemre.
Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Pádár Nikolett 1:56.62-es idő­­eredménnyel nyerte meg a futamot a nála jóval rutino­sabb Gyurinovics Fanni és Ka­­pás Boglárka előtt, ezzel pedig hatalmas eredményt ért el mindössze 15 évesen.

– A döntő előtt Niki csak annyit mondott: megnyerem. Érezhettem volna ezt túlzott magabiztosságnak, de a be­­melegítésnél látszott, hogy megvan a szükséges formája a győzelemhez. Óvatosságra intettem, mert gyorsabban akart kezdeni, mint amit én ta­­nácsosnak éreztem, de végül neki lett igaza, végig bírta a nagyobb iramot. Taktikus és bátor versenyzés volt, szívből gratulálok neki! Nem hiszem, hogy túl sok magyar úszó lett 15 évesen felnőtt bajnok, büszkék lehetünk az eredményére – értékelte tanítványa lenyűgöző teljesítményét a Haász SZUE közösségi oldalán Gellért Gábor, az együttes vezetőedzője.

A Haász SZUE 1 arany- és 3 bronzéremmel, összesen 10 döntős helyezéssel zárta a kaposvári viadalt, és külön öröm a szegediek számára, hogy Fábián Bettina a kiírás legeredményesebb női utánpótlás-versenyzője lett.

A hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE-nek is szép sikereket tartogatott a rövidpályás országos bajnokság utolsó két napja. Gál Olivér 27.10-es egyéni csúccsal szerzett aranyérmet az 50 méter mellúszás fináléjában, míg Ugrai Panna 50 háton 28 másodperccel szintén javította egyéni rekordját, amely egy ezüstéremre volt elég.

A vásárhelyi együttes egy arany-, egy ezüst-, valamint három bronzéremmel zárt az ország elitjét felvonultató bajnokságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában