Férfi kézilabda

2023.08.23. 06:30

Íme a top 100 átigazolás hét szegedi kézilabdázóval

Hatan távoztak ezen a nyáron az OTP Bank-Pick Szeged felnőtt keretéből, míg heten csatlakoztak ahhoz. Ezek közül az átigazolások közül hetet is felvett szubjektív, top 100-as listájára a Handball Planet, amelyekből négy távozó, három viszont érkező.

Becsei Dávid

A lengyel Orlen Wisla Plockba szerződött horvát kapus, Mirko Alilovic a 33. a szubjektív listán.

Fotó: Karnok Csaba

Felbolydult az átigazolási piac ezen a nyáron a férfi kézilabdázóknál. A legnagyobb világklasszisok közül többen is klubot váltottak, míg a világ egyik legjobb kapusának számító, spanyol Gonzalo Pérez de Vargas már a 2025 (!) nyarától szóló szerződését szignózta. Akkor Barcelonából költözik át Kielbe. 

Ha nem a Pytlick, Sagosen, Niklas Landin, Fabregas négyes lenne egy idén nyári átigazolásokkal foglalkozó lista élén férfi kézilabdában, azzal nem is lenne érdemes foglalkozni a komolytalansága miatt. A Handball Planet viszont nem hibázott, listájának élére a legutóbbi világbajnokság álomcsapatának balátlövőjét, a GOG-ből Flensburgba távozó dán Simon Pytlicket jelölte. Őt követi a kolstadi szuperprojekthez Kielből csatlakozó Sander Sagosen, valamint az ugyanebből az együttesből, de Aalborgba távozó Niklas Landin követi. A képzeletbeli dobogóról éppen csak lemaradt a Barcelonából a Telekom Veszprémhez aláírt olimpiai- és világbajnok francia beálló, Ludovic Fabregas. 

Ami a szegedi illetőségű átigazolásokat illeti, három távozót soroltak a legelőkelőbb helyekre a szakportál szerkesztői. A PSG-be igazolt Kent Robin Tönnesent a 28., a Plockba távozott Mirko Alilovicot a 33., a GOG-be szerződött Alexander Blonzot pedig a 37. pozícióba írták be. Rögtön utóbbit követi poszttársa, a Szegeden őt váltó Marin Jelinic a Nexéből. Mindezek alapján a Pick Szeged legígéretesebb szerzeményének a horvát válogatott balszélsőt tartják. 

Karnok Csaba
A legígéretesebb szegedi igazolásnak Marin Jelinicet (a labdával) gondolja a szakportál.
Fotó: Karnok Csaba

Kissé meglepő módon az elmúlt szezonban parádés teljesítményt nyújtó, a Dinamo Bucurestivel már román szuperkupát nyert Rosta Miklóst csak a 42. helyre tették, míg a 43.-on az EuroTournoi-győzelemből vezérszerepet vállaló kapus, Emil Kheri Imsgard nevét olvashatjuk. A százas lista utolsó szegedi embere egy érkező, a Bajnokok Ligája-győztes védekező specialista, Gleb Kalaras a 68. helyre került. 

A tizenöt legnagyobbnak tartott átigazolás között négy olyan is található, amelyet az OTP Bank-Pick Szeged hazai riválisának, a Telekom Veszprémhez tulajdonítanak. A már említett, 4. Fabregas mellett a 6. az érkező orosz balátlövő, Szergej Koszorotov, 9. a szintén érkező svéd jobbátlövő, Lukas Sandell, míg a 15. Silkeborgba hazatérő Rasmus Lauge Schmidt. A harmincadik helyig eljutva újabb három érkezőjükkel találkozhatunk. A spanyol irányító, Agustin Casado a 18., a francia balszélső, Hugo Descat a 24., a spanyol kapus, Ignacio Biosca pedig a 30. 

A teljes listát ide kattintva olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában