Helyi sport

2024.03.06. 06:00

Új környezetben várja a tavaszt az UTC

Hamarosan beköszönt a tavaszi szezon a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál is. A rajt előtt a csapatoknál érdeklődünk, hogyan várják az idény folytatását, ezúttal az UTC következik.

Vajgely Pál

Illusztráció: Földi Imre

Tizenhárom szezont követően búcsúzni kényszerült a vármegyei I. osztálytól az Újszegedi TC, amely a 2023–24-es idényben már a vármegyei II. osztályban szerepel. A Kertész utcai csapatnak az ősz eleje és vége nehezen alakult, három vereséggel zárta a szezon első felét, így 18 ponttal a hatodik helyről várhatja majd a folytatást.

A középpályán és a támadósorban rendben vagyunk, védőposzton viszont vannak hiányosságaink. A Mártély elleni meccsen elveszítettük Bokányi Balázst, akinek eltiltását megéreztük a folytatásban, és egy rossz szériával zártuk le az őszt. Voltak ugyan bravúros győzelmeink, mint a Mártély, vagy a St. Mihály ellen, vagy éppen a Deszk elleni döntetlent is a bravúros eredmények közé sorolom, de az apátfalvi döntetlen két pontja nagyon hiányzik, vagy a csanyteleki meccs, ahol úgy érzem, jobban játszottunk – mondta lapunknak Pördi Péter, az UTC edzője.

Ami a játékoskeretbeli változásokat illeti, a télen ugyan a rutinos Gyimesi Norbert csatlakozott a csapathoz, ám munkahelyi elfoglaltságai miatt várhatóan nem tudja segíteni a csapatot, Bokányi Balázs pedig térdszalag szakadása miatt esett ki hosszú időre, így a belső védő poszton továbbra is nehézségekkel kell megbirkóznia az UTC-nek. 

Az újszegediek szombaton 14.30-tól  a második helyen álló Deszk vendégeként nyitják majd a 2024-es év tétmeccseinek sorát.

– Pikáns kis meccs lesz, hiszen korábban több fiatal labdarúgó éppen Deszkről került át hozzánk. Az ötödik-hatodik hely lehet a célunk ebben a szezonban, a nyáron pedig szeretnénk majd erősíteni, hiszen pár éven belül szeretnénk visszakerülni a vármegyei I. osztályba. Többek között azzal a céllal is érkeztem a nyáron a csapathoz, hogy kialakítsak egy jó csapatszellemet, új alapokra próbáljuk építeni a klubot a jövőben – mondta Pördi Péter, aki hozzátette: az öltöző felújítása elkészült a Kertész utcában, így megújult környezetben várják majd az ellenfeleket, és a pálya is felújításon esett át.

Így készülnek a tavaszi folytatásra a vármegyei II. osztály csapatai:

Mártély

Csengele

Algyő II.

Csanytelek
Röszke
Zsombó
Apátfalva

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában