Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Padról padra költözik a két hajléktalan férfi Vásárhelyen

Padról padra költözik a két hajléktalan férfi VásárhelyenA Hódtó utcai padon ebédeltek tegnap délben. Fotó: Antal Sándor
Az üzlethez közeli buszmegállóban gyakran ,,állomásozik" két hajléktalan.
– Sokan panaszkodnak rájuk, de a látványon kívül nekem nincs velük bajom. Kávéért vagy cigarettáért szoktak ide bejárni – mondta a vásárhelyi Hódtó utcában lévő trafik egyik eladója. Az üzlethez közeli buszmegállóban gyakran „állomásozik" két hajléktalan. Róluk korábban már írtunk, akkor még a Kossuth-iskolánál laktak.

Azóta az intézményt lebontották, a két hajléktalan pedig ide-oda költözik a városban. A Népkert és a Hódtó utca padjain töltik napjaikat, tegnap is az utóbbi helyen láttuk őket. Ha esik, a buszmegállóba húzódnak be. – Amikor nincsenek itt, valamelyik áruház parkolójában kéregetnek – tette hozzá az eladó. Megpróbáltuk szóra bírni őket, de annyit mondtak: hagyjuk őket békén. A vásárhelyi hajléktalanszálló igazgatója korábban azt nyilatkozta, nem képesek integrálódni a közösségbe, ők ehhez az élethez vannak hozzászokva.

– Nem szép látvány, és büdösek is. Nem bántanak ők senkit, mégsem ide valók – fogalmazott egy környéken élő férfi. Cseri Tamás, a városrész képviselője elmondta, nem lehet őket rákényszeríteni semmire. A közterület-felügyelet gyakran ellenőrzi őket, és az általuk felhalmozott hulladékot elszállítják.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Messzebb viszik a büdöst Vásárhelytől

Az utóbbi hónapokban olykor elviselhetetlen bűz terjengett Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom