Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Szélmalomharcot vív a játszótéri rongálókkal Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely - Nemrégiben az Európa park játszóterének egyik játéka okozott majdnem balesetet Hódmezővásárhelyen, szerencsére akkor az anyuka lélekjelenlétének köszönhetően nem történt baj. Az önkormányzat azt mondja: vandálok állandóan rongálják a játékokat, és ezzel többmilliós kárt okoznak.
– Erről aztán lehet írni. Le van roggyanva az egész játszótér – panaszolta Margit, miközben két unokájára vigyázott a Damjanich utcai játszótéren. – Látszik, hogy ha a fatornyon állnak, elkezd imbolyogni az egész. Ott van az a másik játék, arról elvitték az egyik lovat. Nem tudom, mire lehet jó bárkinek is. A kút sem működik, a most nyílt nyilvános vécéhez járnak vízért a gyerekek, ami előfordult, hogy csak délután 4-kor nyitott – sorolta Margit.

Sedlák-Rostás Beátával és kislányával, Szonjával szintén a Damjanich utcai játszótéren találkoztunk. – Jó lenne, ha jobban karban tudnák tartani a játszótereket. Amikor még új volt ez és a népkerti játszótér, mindkettő nagyon jó volt – fogalmazott Beáta. – Figyelek rá folyamatosan, de annyira nem szigorúan, ezért lehet, hogy ha én és a lányom vagyunk ott az Európa parkban, amikor leszakadt a kötél, akkor baj lett volna. A mozgó fatoronyra azért engedem fel, mert én ennél rosszabb játszótereken is játszottam gyerekként, és túléltem – fejtette ki véleményét az anyuka.
 
  Ez a leharcolt lovas szekér a Damjanich utcai játszótéren áll. Az egyik hátast már ˝elkötötték˝. Fotók: Máté Gergely
Ez a leharcolt lovas szekér a Damjanich utcai játszótéren áll. Az egyik hátast már ˝elkötötték˝.
Fotók: Máté Gergely

Az utóbbi hetekben történt, hogy az Európa park játszóterének egyik játékáról leszakadt egy elem, amin épp egy gyerek játszott. Csak azon múlt, hogy nem esett le a kisgyerek, hogy az édesanyja épp ott állt alatta. A játékot végül egy ismeretlen javította meg.

Valószínűleg rongálás történhetett, hiszen a kötelet tartó csavarokat csak úgy lehet meglazítani, ha azokat valaki a játékra felmászva kezdi el csavarni – tájékoztatott a vásárhelyi önkormányzat. A városban évente többmilliós károkat okoznak a rongálók, a népkerti játszótéren a piciknek szánt hintát kellett kicserélni, mert tönkretették. Az Éva utcában pedig a libikókát törték ketté, a Szabadság téren az egyik játék csavarjait szedték ki, és dobálták szét a földön. A negyven vásárhelyi játszótér felülvizsgálata jelenleg zajlik, viszont amint véget ér, már kezdhetik is elölről.

– Ez az egyik legjobb játszótér a városban – mondta Pogány László, miközben unokájával, Szonjával játszott az Európa park homokozójában. – Tetszik, hogy van homokos és árnyékos rész, ahol 30 fokban is elviselhető a hőség.

Náda Edit a lányait már nem a hozzájuk közeli, a Kaszap utcai tízemeletesek mögötti játszótérre viszi, hanem a Németh László Gimnázium és Általános Iskola és a Tesco közti játszótérre járnak. – A csúszda például el van repedve, de elképzelhetőnek tartom, hogy a rendszeres használat miatt adta meg magát a műanyag. Örülnénk, ha megjavítanák – mondta Edit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb móka a kánikulában: fagyit teszteltünk Vásárhelyen

A legjobb móka a kánikulában: fagyit teszteltünk Vásárhelyen
A melegben jólesik pár gömb fagylalt. Szabó Katalinnal és fiával, Bencével vettük nyakunkba… Tovább olvasom