Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Szent Jobb évforduló

Hódmezővásárhely - 75 évvel ezelőtt országjárásra vitték a Szent Jobbot, Vásárhelyen 1,5 órát töltött a Szent István-templomban.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Érkezését már a vasútállomáson várták a helyiek – idézte fel hétfőn sajtótájékoztatón vitéz Kovács Ferenc. Az évforduló alkalmából csütörtökön 17 órakor szentmisével emlékeznek Szent István kézereklyéjének ittlétére az államalapító királyról elnevezett templomban, majd 18.30-kor a Károlyi Házban mutatják be Kovács Ferenc helytörténeti kiadványát a Szent Jobb hódmezővásárhelyi útjáról.

A történelmi egyházak, a Történelmi Vitézi Rend helyi tagozatának, valamint a Magyar Koronaőrök Egyesületének kétnapos programja szombaton folytatódik 17 órakor hálaadó szentmisével a Szent István-templomban, ahol a Szent Korona másolatát is megtekinthetik az érdeklődők a Magyar Koronaőrök jelenlétében. Ezt követően 18.45-kor a templom falán Szent Jobb-emléktáblát avatnak. Zárásként a susáni református gyülekezeti házban 19.15-kor gramofonestre várják az érdeklődőket, akik a két háború közötti dalokat hallgathatnak meg.

– Nem kell magyarázni, mit jelent Szent István a magyarságnak – jegyezte meg Németh László atya. Hozzátette: fontos felidézni a 75 évvel ezelőtti eseményeket – szeretnének hozzájárulni az igaz magyar nemzeti érzéshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerák ajándéba

Közérdekű felajánlásként 5, infrafénnyel, LCD monitorral, magyar nyelvű menüvel ellátott kamerarendszert adományozott a vásárhelyi önkormányzatnak egy helyi vállalkozás, a Hódkerék Kft. Tovább olvasom