Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Vásárhelyi diáklány rajza az európai kalendárium fedőlapján

Hódmezővásárhely - Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának idei naptárába – sikeres pályázatnak köszönhetően – nyolc vásárhelyi tanuló rajza került, Rostás Vandáé júniuson kívül a címoldalt is díszíti.
Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Szeretlek, Európa! címmel hirdetett – még az elmúlt esztendőben – országos rajzpályázatot. A képeken annak kellett megjelennie, mit adott a dél-alföldi régió Európának, illetve az EU a Dél-Alföldnek. A pályázat nagy vásárhelyi sikert hozott, az iroda idei kalendáriumába nyolc helyi diák rajza került be. Rostás Vanda, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola és Óvoda 8. osztályos tanulója különdíjat, ajándékcsomagot (benne többek között EU-s bögre, baseballsapka, labda) kapott, és az ő alkotása díszíti a kalendárium fedőlapját.

Rostás Vanda, kezében az EU-s naptárral. A szerző felvétele
Rostás Vanda, kezében az EU-s naptárral.
A szerző felvétele

A naptárba beválasztott 24 rajzból kiállítást rendeztek a fővárosi Európa Pontban, amelyet január 27-én Bagó Zoltán EP-képviselő nyitott meg, a díjazottak ezen az eseményen vehették át ajándékaikat. – Nagyszerű érzés, hogy júniuson kívül a fedőlapra is az én képem került – közölte a 14 éves Vanda. – Azt akartam ábrázolni, rajzban összefoglalni, régiónk mit kapott az Uniótól, és próbáltam úgy csinálni, hogy minél több ilyen szerepeljen rajta, például kerékpárút, interaktív tábla, panelprogram.

Hét az Aranyossyból

A 2012-es kalendáriumba 24 kép került, ebből 8 vásárhelyi tanuló alkotása. Már hírt adtunk róla, hogy a különdíjas, címoldalra került Rostás Vanda művén kívül még az Aranyossy Ágoston Általános Iskola és Óvoda tanulóinak (a nyolcadikos Kis Ádám, Tóth Zoltán és Budai Tamás, a hetedikes Gábor István, Nagy Ádám és Zsótér Dávid, valamint a negyedikes Tóth Krisztián) 7 rajza díszíti a naptárt, amelyet minden uniós országba eljuttatnak.

Vanda elmondta, már több rajzpályázaton részt vett, de országoson eddig ez a legnagyobb sikere. Óvodáskorától „firkál", jelenleg a Lisztben Kakuk Tünde tanárnő egyengeti pályafutását. Középiskolai tanulmányait a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban szeretné folytatni, az egyetem vagy főiskola kiválasztásában azonban már jelentős szerepet játszik majd a képzőművészet iránti vonzalma. Kacérkodik a divattervezéssel, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy tehetségét a művészetben, grafikusként kamatoztatja. Ma is gyakran fest, rajzol egyéni ötletek alapján, saját stílusában, például emberalakokat, portrékat és eseményeket vagy eseménysorokat képregényszerűen.

– Büszkék vagyunk Vandára, örülünk a sikerének – mondta Forrainé Kószó Györgyi igazgatónő –, a képzőművészet terén kiemelkedő, értékes egyénisége iskolánknak.

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2012. február 07. 13:58
    „REMÉLEM d. tompika közbenjárt ha már a megye díszpolgára lesz !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedékház nyílt Vásárhelyen

A 20 fok alatti hidegre készülve átmeneti hajlékot nyitott a város a volt Kossuth iskola Kaszap utcai tornatermében - eddig 1000 mázsa tüzelőt osztottak szét. Tovább olvasom