Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Sztárgyár

"Szívem szerint a tehetségek utáni kutatást kiterjeszteném a show-biznisz mellett más területekre is (jó, tudom, ne politizáljunk mindig), de hát minden újrakezdés nehéz. Elégedjünk meg egyelőre azzal: az RTL Klub készülő új műsorával ezreknek és ezreknek kínál lehetőséget a bizonyításra."
Koncz Zsuzsa táncdalénekes, Kern András és Gálvölgyi János színművész, Schiff András zongoraművész, Hacky Tamás, az aranytorkú füttykirály. Nem csillagot keresett akkoriban a Magyar Televízió – tudják, ama régi és állami –, amikor sok más, azóta a művészvilágban már nevet, rangot szerzett előadó mellett a fent nevezetteket is felfedezte. Tehetségkutatásról beszéltünk még inkább, és arra voltunk kíváncsiak: ki mit tud? És persze magára a „Ki mit tud?"-ra, ami többször is megismétlődő műsorfolyamként kanyargott át az MTV hatvanas-hetvenes évein, felrázta az ifjúságot, könnyet fakasztott az unokájáért lelkesedő nagymamából, s nem utolsó sorban jó szórakozást kínált a nézőknek is.

De nem csupán a nosztalgiázásra oly hajlamos lelkületem miatt dobogtatja meg a szívemet a tény: az RTL Klub névre hallgató kereskedelmi televíziós csatorna Csillag születik címmel valami hasonlót szeretne elérni. (Nem nehéz megjósolni: teszi majd mindezt igazodván a XXI. század csillogósabb, show-sabb követelményeihez, de hát egy profitorientált tévének, ugyebár, ez is a dolga.)

Abban bízom inkább: e műsor segítségével nem csupán az SMS-forgalom lendül fel szavazások idején, hanem tengernyi új, igazi tehetség kerül rivaldafénybe. Így végre leválthatják már azokat a nejlonsztárokat, akiket sokkal inkább buta vigyorból, szilikonból kevertek ki fényeffektekkel és tapsgépekkel, mintsem tehetségüket, teljesítményüket nézték körbe, úgy alaposan, a válogatáskor.

Az új csillagok, reményeim szerint, szépen ragyoghatnak majd. Fényükben megfürdünk mi is, akik annyira szeretnénk, hogy egy „művészben" ne az legyen a legizgalmasabb, vajh, leejtette-e mobiltelefonját, amikor párductestével átlendült a trendimotor egyik nyergéből a másikba, kilencvenhetedik szerelmi csalódása és hatodik zsírleszívása után. Hanem, mondjuk az – miként az láthattuk egy, szintén sztárkereső műsorban felfedezett hölgy, Rúzsa Magdit nézvén az eurovíziós dalfesztiválon –, lám: a mi csillagunknak ítélték a legjobb dalszerző címet.

Szívem szerint a tehetségek utáni kutatást kiterjeszteném a show-biznisz mellett más területekre is (jó, tudom, ne politizáljunk mindig), de hát minden újrakezdés nehéz. Elégedjünk meg egyelőre azzal: az RTL Klub készülő új műsorával ezreknek és ezreknek kínál lehetőséget a bizonyításra. Hogy aztán közülük hányra fognak emlékezni majd unokáink negyven év múlva, s hányan buknak ki sírósan a rostán eme sztárgyárban, még nem olvasható ki a csillagok állásából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halasztott vám

"Hab a tortán, hogy a felmentett vezető rádiótelefont is ajándékozott a szegedi vámosoknak az… Tovább olvasom