Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

4 éves kislány életét mentették meg a kecskeméti strandon

A kislány a sok fürdőző között elmerült a vízben. A gyors intézkedésnek köszönhetően a kislányt a mentők már stabilizált állapotban szállították.

Vasárnap egy 4 éves kislány életét mentették meg a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark alkalmazottai, és egy, a helyszínen tartózkodó orvos, illetve orvosi asszisztens. A gyors intézkedésnek köszönhetően a kislányt a mentők már stabilizált állapotban szállították a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára.

Az elsődleges belső vizsgálat alapján július 19-én, vasárnap a kecskeméti strand élménymedencéjéből 18:15 perckor egy 4 éves körüli külföldi kislányt mentettek ki, aki a sok fürdőző között elmerült a vízben. A baleset az élménymedence azon részén történt, ahol a vízmélység megközelítőleg 120 centiméter. Miután a kislányt kihúzták a partra, az úszómester azonnal eljuttatta az elsősegély nyújtó helyre, ahol rögtön megkezdték az újraélesztést. Az újraélesztésben és a kislány ellátásában segítséget nyújtott egy éppen a helyszínen tartózkodó aneszteziológus orvos, és egy orvosi asszisztens is. Az úszómesterek azonnal értesítették a kecskeméti Mentőállomás munkatársait is, akik pár percen belül megérkeztek a helyszínre. Addigra szerencsére sikerült stabilizálni a kislány állapotát, akit a mentősök már úgy szállítottak a kórházba, hogy a keringése helyreállt, és önállóan lélegzett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megsérült egy ember egy balesetben az M5-ösön

Egy ember súlyosan megsérült az M5-ösön hétfő délelőtt, a baleset miatt lezárták az autópálya Szeged… Tovább olvasom