Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

680 millió forintból újították fel a tiszakécskei fürdőt

Tiszakécske - Az Európai Unió 330 millió forintos támogatásával, összesen 680 millió forintos beruházás keretében kibővítették és felújították a tiszakécskei a termálfürdőt.
Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az átadáson elmondott köszöntőjében hangsúlyozta: a tulajdonos családi vállalkozás a belföldi utazást szeretné erősíteni reklámokkal és egyéb eszközökkel, mert amíg a magyar állampolgárok évente 438 milliárd forintot költenek külföldi nyaralásaikra, addig a hazai üdüléseikre csak 230 milliárd forintot fordítanak.

A vezérigazgató fontosnak nevezte a tiszakécskei beruházást, mert a fogadóépület, a kültéri gyógyvizes medencék, a fedett uszodának, valamint a szaunáknak és a kezelőhelyiségeknek otthont adó épületegyüttes összekötésével egy egész évben használható egységet alakítottak ki.

Horváth Gergely hangsúlyozta: Magyarország, itthon a legjobb címmel, szemléletformáló mozgalmat indítottak, amellyel a magyar lakosság figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy nyaralásaiknál részesítsék előnyben a hazai üdülést, mert így tehetnek a legtöbbet környezetükért és az országért.

Szabó Éva, a termálfürdő egyik tulajdonosa, egyben a fejlesztésekért felelős vezetője az MTI-nek elmondta: a családi vállalkozás évek óta nyereséggel működteti a fürdőt, s a beruházáshoz szükséges - a támogatás feletti összeget - saját erőből és bankkölcsönből biztosították.
A termálfürdő naponta közel 3000 vendéget képes fogadni és kiszolgálni. A beruházás 9 új munkahelyet teremtett, így összesen 51 ember fog dolgozni a létesítményben.

A Dél-alföldi Operatív Program keretében megvalósult fejlesztéssel a 4,5 hektáron elterülő termálfürdő központi medencéjének épülete kibővült, az új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része átalakult, valamint új wellness- és gyógyászati szolgáltatások is segítik a vendégek kikapcsolódását és gyógyulását.

Az új gyógyászati részlegben a masszázs, az iszappakoló, a szénsavkádas és a tangentoros helyiségeket a fürdő vendégei OEP-beutalóval és egészségpénztári tagként is igénybe vehetik.
A család 1984-ben még csak a vendéglátó egységet üzemeltette, később az egész fürdő az irányításuk alatt működött, majd a megvásárlását követően, 1999. óta a család tulajdonába került a szomszédos kempinggel együtt.

A termálfürdő vize több mint 1300 méter mélyből nyert, 52 Celsius fokos gyógyvíz, amelyet nem csak a reumatikus és ízületi bántalmakban szenvedők élvezhetik. A magas fluorid- és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz egyes nőgyógyászati betegségekben is hatásos, sőt ivókúraszerűen alkalmazva gyomorsavtúltengésben is segítséget nyújt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

31 éves pakisztáni határsértőt fogtak

Kelebia közelében fogtak el a rendőrök egy pakisztáni határsértőt szerdán. Tovább olvasom