Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Kamion csapódott egy családi házba Solton - fotók a helyszínről

A házban egy hét hónapos várandós édesanya és kétéves kisfia tartózkodtak. Az asszony sokkot kapott.
Hajszálon múlott, hogy nem történt tragédia, amikor egy kamion családi házba csapódott a Bács-Kiskun megyei Solton, a Kossuth Lajos utcában. Információink szerint a balesetet szenvedett kamion Kalocsa irányába tartott, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol egy tartálykocsi jött vele szembe. A sofőr vélhetően megijedt, hirtelen jobbra rántotta a kormányt, ennek következtében csapódott a háznak. Az esethez a városi hivatásos tűzoltók vonultak és áramtalanították a járművet, és aládúcolták a sérült épületet.

A családi házban egy hét hónapos terhes édesanya és a kétéves kisfia tartózkodtak, amikor a kamion becsapódott az épületbe. A mentők is a helyszínre vonultak, a várandós édesanya és a kamionsofőr is sokkos állapotba kerültek, de nem kellett őket kórházba szállítani. A baleset következtében egy gázvezeték is megsérült, amit a tűzoltók elszorítottak. Az áram és a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig az épület környékét tíz méteres körzetben lezárták.
Kamion csapódott egy családi házba Solton - GALÉRIA. Fotó: Donka Ferenc

Az anyuka elmondta, a kisfiú a baleset előtt percekkel ébredt fel az utcai szobában, így mindketten a konyhában voltak, amikor a hatalmas csattanás hallatszott, és mindent elborított a por. A hátsó szobába rohantak, annyira megrémültek, először nem is tudták, hogy mi történt.  A ház utcafronti része gyakorlatilag leomlott az ütközés erejétől, és a tartófalak is megrepedtek, ezért a katasztrófavédelem megállapítása szerint a ház lakhatatlanná vált. A családot átmenetileg a szomszédok fogadták be.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket mentett a folyóból egy szolgálaton kívüli rendőr

Gyerekeket mentett a folyóból egy szolgálaton kívüli rendőr
A Sugovicából húzta ki a készenléti rendőr a kislányt és a kisfiút. Tovább olvasom