Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Ma is élhetne a megkéselt nő

Kecskemét – Felnőtt fia és barátnője is a családon belüli erőszaktól szenvedő asszony mellett állt, mégsem mert a rendőrséghez fordulni. Megkéselte a férje, belehalt sérüléseibe – pedig még ma is élhetne.
Már több mint egy hét telt el a borzalmas gyilkosság óta, de Kecskemét és Bács-Kiskun megye még nem eszmélt a sokkból. Augusztus 24-én, hétfőn este egy kecskeméti férfi egy Bercsényi utcai élelmiszerboltban megkéselte feleségét, aki a kórházba szállítást követően az életmentő műtét közben meghalt. A kegyetlen férj az eset után beismerő vallomást tett.

Az elmúlt egy hétben lefolytatott nyomozás során a kiszivárogtatott információk jelentős része bizonyítást nyert, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapunkhoz eljuttatott sajtóközleményben számolt be a bűnüggyel kapcsolatos fejleményekről.

A tragédiát megelőzően senki nem tett feljelentést a hatóságnál, a bűncselekmény elkövetésekor nem volt folyamatban büntetőeljárás. Megállapítást nyert, hogy az elhunyt asszony felnőtt fia elektronikus levélben fordult augusztus 8-án egy internetes hírportálhoz, melyben segítséget kért – olvasható a kommünikében.

A levelére választ kapott még aznap, és arra hívták fel a figyelmét, hogy a megoldás a rendőrségi feljelentés. Ennek hatására telefonon felhívta a rendőrség ügyeletét, a vizsgálat során pedig elmondta, a beszélgetésre részletesen már nem emlékszik, de a hívását fogadó rendőr tájékoztatta a teendőkről.

Az elhunyt asszony barátnője két alkalommal – a sértett nevében telefonálva – augusztus 12-én és augusztus 17-én is kereste rendőrséget: mindkét alkalommal megnyugtató tájékoztatást kapott. A hívásokat végighallgató sértett asszony azonban – a barátnői támogatás ellenére – sem személyesen, sem írásban nem kívánt segítséget kérni, amit a következményektől való félelmével magyarázott barátnője.

A nyomozás folytatódik, az élet pedig megy tovább. A családon belüli erőszak problémája aktuálisabb hazánkban, mint korábban bármikor. A kecskeméti asszony tragédiája talán annyiban mégsem volt hiábavaló, hogy több száz, több ezer hasonló helyzetben lévő sorstársa rádöbbenhet, addig kell segítséget kérni, míg nem késő.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. flexsnake 2009. szeptember 02. 17:10
  „20. nem akartam bunkó lenni, de sajnos a családon belüli dolgok tabu témák. HA a sértett nem tesz feljelentést akkor a rendőrség semmit nem tehet. Egészen addig míg nincs olyan súlyos sérülés ami ezt indokolná.”
 • 21. 620829 2009. szeptember 02. 15:31
  „ez is egy lökött cikk...élhetne ha....persze...de nincs ha.......”
 • 20. flexsnake 2009. szeptember 02. 15:17
  „ja kérem miért nem tett feljelentést? Mert félt? És most?
  Szóval hagyjuk az ilyen indokokat.”
 • 19. westside 2009. szeptember 02. 09:29
  „jóvan, Lénike, okos vagy.”
 • 18. Szebbjövőt! 2009. szeptember 01. 21:12
  „Tudom hogy van cigánybűnözés,mert gárdista vagyok”
 • 17. AntoniusXXI 2009. szeptember 01. 20:40
  „16. hozzászólás Szebbjövőt! 2009.09.01. 19:26
  Cigánybűnözés, Cigánybűnözés, igenis van cigánybűnözés!!! - Ez tény és való, de szerintem ebben az esetben nem erről van szó. Ha mégis, egymást bánthatják, csak a magyarokat hagyják békén... Elenyésző a pozitív, temérdek negatív példa.”
 • 16. Szebbjövőt! 2009. szeptember 01. 19:26
  „Szerintem már megint cigányok az elkövetők.Mert a késelés az a cigányok modszere.Nem férnek már nagyon a bőrükbe!MKiért csinálják ezt?Mi jó nekik ebben?É még a Magyar Gárda a rasszista.De nem sokáig fogják már ezta gilkolást mert elegünk lesz,ésakkor nekik annyi.Fogadjunk hogy a rendőrök nemcinálnak semmit,csak a Magyar Gárdát tudják feloszlatni,meg kordonokat építenek bontanak,és az ilyen üggyel nem foglalkoznak.Hát akkor hol tart ez az ország?Egy gyilkosságot nem tud megoldani a rendőrség,és még mással fohlalkozik.A cigányokra is láttunk példát:Kétegyházán majdnem megöltek egy idős embert a Magyar Gárda,és a Komanndósok.Akkor miről beszélünk Drága Magyar Testvéreim?”
 • 15. Zeppelin 2009. szeptember 01. 17:57
  „Sajnos az ilyen jellegű erőszak látenciában marad. Ha be is jelentik, egy hosszas procedúra veszi kezdetét, melynek se vége, se hossza.
  Mint már annyiszor, most is csak azt tudom mondani: MO-n jogszolgáltatás van, igazságszolgáltatás nincs.”
 • 14. achilleus 2009. szeptember 01. 17:55
  „Vajon mi a faxért nem jár(hat) el hivatalból a rendőrség ilyen esetekben (amikor a tanúk vagy az áldozatok meg vannak félemlítve) ???? A Qurva életbe bele! Miért kell egy egész falunak fellázadnia? Vagy arra várnak, hogy egy ország lázadjon fel?
  2009-09-01 17:41
  A Kiskörét terrorizáló család egy tagja került előzetesbe
  Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki még augusztus közepén a kiskörei üzemi Tisza-hídnál lévő parkolóban megvert egy helybélit. A férfi annak a kiskörei családnak a tagja, amely hónapok óta rettegésben tartja a helyieket, és amelynek tagjai legutóbb júliusban verekedést is kezdeményeztek. A bíróság hétfőn döntött a férfi letartóztatásáról. Az említett família egyik tagja augusztus 17-én a kiskörei Tisza-hídnál megvert egy helybélit. A lakásáról állították elő, és két héttel később, hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Suszter Zsolt, a hevesi rendőrkapitányság megbízott vezetője. Az ügy előzménye, hogy júliusban a kiskörei szabadtéri strandon a család egyik férfi tagja úgy megvert egy helybelit, hogy az súlyos arcsérülést szenvedett. A család bántalmazott még két másik embert is, akik a verekedést meg akarták akadályozni. Az eset közfelháborodást okozott Kiskörén, rendkívüli testületi ülésen, lakossági fórumon, önkormányzati egyeztetésen próbálták megoldani a helyzetet. A lakók azt követelték, a renitens családot költöztessék el Kisköréből, mert rettegésben tartják a falut rendszeres garázdaságaikkal. Feljelentést azonban nem tudnak ellenük tenni, mert félnek. Ennek a családnak az egyik tagját helyezték most előzetes letartóztatásba. A hevesi rendőrségen csoportos garázdaság és súlyos testi sértés miatt folyik az eljárás."”
 • 13. Zeppelin 2009. szeptember 01. 17:52
  „Az átkos rezsimben ez úgy működött, hogy kiment a balhézó családfő otthonába Kovács II. János rendőr őrmester -vitte magával az összes empatiáját- aztán a gumibottal tokától bokáig elkente az erölködőt, majd a következő mandat elhangzása után távozott: Ne köljön mégegyszer kijönnöm, mert balhé lösz!
  És rend volt!”
 • 12. Zeppelin 2009. szeptember 01. 17:49
  „AntoniusXXI !

  Nagyon okos vagy, de törvények hiányában mi a faxot lehet csinálni?!”
 • 11. AntoniusXXI 2009. szeptember 01. 17:32
  „10. hozzászólás o1királylány 2009.09.01. 16:56
  Miért nem akarod bántani? Egyik kudarc követi a másikat! Katasztrófa az egész! A bűnüldözés nulla, a bűnmegelőzés mínusz egy!”
 • 10. o1királylány 2009. szeptember 01. 16:56
  „Nem akarom a rendőrséget sem védeni sem bántani, de a Távoltartási törvény bevezetése magasabb szinten elbukott.”
 • 9. andrisne 2009. szeptember 01. 15:50
  „Nagyon sajnálom az elhunytat.Nagyon régen hasonló cipőben jártam.Többször kellett a rendőrség segítségét kérném a volt férjem miatt.Igaz,hogy mindig elmondták,hogy addig nem tehetnek semmit,mig vér nem folyik.De mindig kijöttek és segítettek!”
 • 8. achilleus 2009. szeptember 01. 15:46
  „6. hozzászólás Léni 2009.09.01. 15:02
  Kedves Léni. Több olyan befejezett emberölés is borzolta a kedélyeket, amikor a korábbi terhelő bejelentés ellenére a rendőrség nem vette komolyan a fenyegetéseket. (Ezekben az esetekben főleg volt élettársak, barátnők estek a féltékeny ex áldozatául, emlékszik?) Az éremnek két oldala van. Amúgy sokszor nem a rendőrökön múlik, hogy nem tehetnek semmit, hanem a rossz jogszabályi környezeten. És még valami: "súlyosbítja, ki elfedi a bajt".”
 • 7. KolompárRómeó 2009. szeptember 01. 15:40
  „3. hozzászólás nemathoda 2009.09.01. 12:30

  Meg jogszolgaltatas SEM. Sajnos.”
 • 6. Léni 2009. szeptember 01. 15:02
  „Amit itt szajkóznak nem igaz! Segitett volna a rendőrség, ha a szegény asszony szólni mert volna, vagy
  fel merte volna jelenteni a vadállat férjét! Nem az interneten kell panaszkodni és sajnálkozni a fiának sem.
  Be kellett volna menni a kapitányságra és mint közeli hozzátartozó segitséget kérhetett volna!
  Hasonló esetet hallottam, ahol az anyát a részeges fia és szintén zenész menye zaklatta, az asszony lánya
  segitséget kért és hamarabb kiértek a rendőrök a lakásba mint Ő. Kitesséselték a zaklatókat a lakásból,
  pedig be volt jelentkezve a fia, a menyét még a városból is kitiltották.
  Igaz, hogy még élhetne az asszony, okosabban kellett volna segitséget kérni! Miért kell a rendőröket és
  a rendőrséget lejáratni, itt az eredménye!”
 • 5. Popi 2009. szeptember 01. 14:14
  „Igen addig kell segítséget kérni amíg nem késő!
  De nem a rendőrségtől , mert elzavarnak míg nem folyik vér, és ez elég durva.
  Sógor koma jó barát megfog, illetőt elásni a kertbe. Nem kell itt szórakozni.
  Kivan a faszom az ilyen dolgokkal, hogy a rendőrség nem tesz semmit, régen legalább megruházták az illetőt.
  Most meg....”
 • 4. achilleus 2009. szeptember 01. 12:37
  „3. hozzászólás nemathoda 2009.09.01. 12:30
  Bocs, én ily´ jóhiszemű vagyok. ;-)”
 • 3. nemathoda 2009. szeptember 01. 12:30
  „Szomorú eset.
  Achilleus, ebben az országban nincs igazságszoltatás, legfejjebb jogszolgáltatás! Egyébként teljesen egyetértek Veled.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy 15 éves fiú által vezetett autóba ütközött

Kecskemét - Eszméletlen állapotban szállítottak kórházba egy elektromos kerékpárral közlekedő 68… Tovább olvasom