Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Négy órás útzár volt az M5-ösön Szeged felé - fotók

Kecskemét - A mentőhelikoptere is szükség volt az M5-ös autópálya 66-os kilométerszelvényénél történt balesetsorozat helyszínelésénél, hiszen az elgázolt mentőápoló sérülése súlyos.
12:00: Mihályné Bornemisza Eleonóra alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a delmagyar.hu-t arról tájékoztatta, hogy délben kollégái feloldották az útzárat a reggeli balesetek helyszínelését követően. Így négy órás teljes zárást követően megindulhatott a forgalom Szeged felé.

Korábban:

Az M5-ös autópálya 66-os kilométerszelvényénél történt balesetsorozat részleteiről a megyei kapitányság szóvivője tájékoztatta a delmagyar.hu olvasóit: - Elsőként egy román rendszámú Dacia, és egy szintén román rendszámú Seat gépkocsi ütközött össze a Szeged felé tartó oldalon, melynek következtében a Dacia az útszéli árokba borult. Ebben a járműben ketten sérültek meg, így két mentőautót is a helyszínre irányítottak. Miután a két mentő megállt, ezek közé behajtott egy magyar rendszámú Lada Samara típusú személygépkocsi, amely elgázolta az egyik mentőápolót.

MTI Fotók: Noszlopy N. Miklós
Több autó szaladt egymásba Lajosmizsénél az M5-ösön.
MTI Fotók: Noszlopy N. Miklós

Az elgázolt mentős súlyos sérüléseket szenvedett, érte mentőhelikoptert kellett hívni. A baleset miatt feltorlódó sorba az esettől 500 méterre belerobbant egy későn fékező autós, itt gy újabb ember sérült meg. Az autópályán továbbra is teljes az útzár, a forgalmat Örkénynél elterelik.

auauu
Társukat mentik a mentősök.

Korábban írtuk:

Kedd reggel az M5-ös autópálya jobb pályatestén, a 66-os kilométerszelvénynél egy személygépkocsi elhagyta az úttestet, majd az árokba borult – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Mihályné Bornemisza Eleonóra alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A balesetben két személy sérült meg, majd a helyszínre érkező mentőautóból kiszálló mentőápolót is elgázolta egy autót. A torlódó kocsisorba pedig a balesettől 500 méterre hajtott bele egy személygépkocsi, itt szintén megsérült egy ember. Az autópályát ezt követően teljesen lezárta a rendőrség, a forgalmat Örkénynél elterelik.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. szegedivagyok 2012. augusztus 08. 11:44
  „19. maci53 2012.08.07. 14:52

  ki kell ábrándítsalak.a magyarok sem ismerik a magyar szabályokat.ez tény és nem vélemény.a közlekedési kultúránk nemhogy alacsonyabb szinten van nyugat-európához képest, hanem nincs is!!”
 • 20. nagypappa 2012. augusztus 07. 17:32
  „Nem a szabályok ismeretének hiánya a legnagyobb baj.
  Elindul Spanyolországból, Angliából stb. a vezetési gyakorlata napi 1-1 órára tehető. Ő mint nagyon okos és ügyes nekivág egy 2 ezer km-nél is hosszabb útnak. Szállodára nem költ, pihenésre nincs ideje.
  Ide ér Magyarországra, fáradt mint a kutya, de nem áll meg, tolja neki. Ha szerencséje van és nem találkozik egy másik fáradt autóssal megúszta. Ha nem, tovább tolja neki és egyszer csak elfogy az autópálya. Jéé jönnek szemből is. Ekkor kezdődik csak az igazán nagy tragédia. Szeged Makó közt hányan haltak meg az EU csatlakozásuk óta?”
 • 19. maci53 2012. augusztus 07. 14:52
  „Szőröstalpúak nem ismerik a magyar szabályokat.”
 • 18. pog 2012. augusztus 07. 14:40
  „kevés olyan baleset történek,ahol nem részt vevő román.....”
 • 17. X_Y 2012. augusztus 07. 12:38
  „16.sling 2012.08.07. 12:22

  Szerintem NapfényVárosa hozzászólása leginkább istvang58-nak szólt (ahol lehet az 58 az IQ...:)”
 • 16. sling 2012. augusztus 07. 12:22
  „15. SunCityZs 2012.08.07. 11:55

  Kedves Kamionos!
  Olvassa el figyelmesen még egyszer hozzászólásomat!
  Lehet nem írtam le, de szerintem leszűrhető, hogy véleményem szerint a kamionos balesetek többségét ro, bg, és ua felségjelű kamionok okozzák. Ugyanez igaz az -akár nyugati rendszámot viselő gépjárművek- sofőrjeinek vélhető állampolgárságára is.
  Minden tiszteletem a magyar kamionosoké, mert ha velük találkozom, akkor nyugodtan el merek mellettük menni, meg merem őket nyugodt szívvel közelíteni. Ez már a fentebb említett felségjelzésekre nem minden esetben igaz.
  Szóval mielőtt leszedi a fejemet, ne csak a táblákat értelmezze helyesen az út mentén, hanem a hozzászólást is.
  Az egész az általam igazán nem nagyra tartott kollégájának (biztos hogy kollégája??) bejegyzése miatt került szóba, aki mindent jobban tud, aki mindenhez jobban ért mint bárki más. (lásd 3-as hozzászólás).”
 • 15. SunCityZs 2012. augusztus 07. 11:55
  „Kedves sling és istvang58!
  Nem tudom, hogy honnan veszik a bátorságot a kamionosok alázáshoz, ráadásul egy olyan baleset "alatt" ahol nincs is a résztvevő járművek között teherautó?
  Keressen valamelyikük egy olyan statisztikát, ami leírja, hogy a kamionosok több balesetet okoznak,mint a személyautó sofőrök! Nem fog találni, mert nem így van.
  Nem vitatom,hogy sok bunkó van köztük, de ez igaz más szakmákra is.
  Olvastam itt olyat is, hogy pici az agyunk. Kérem lehet ezt gondolni, de csak néhány dolgot sorolnék fel a munkánkból: 40t, 17m, vámolás, veszélyes anyag kezelés, behajózás, rakodási ismeretek, idegen országaokban való eligazodás...
  Tehát aki reggel otthon felkel, beír hülyeségeket a DM-kommententekhez,majd elvillamosozik a mukahelyére, és nap végén hazamegy, az kérem mellőzze a kamionosok kis agyúaknak való titulálását. Köszönöm.”
 • 14. sling 2012. augusztus 07. 11:17
  „Sajnos a baleset fogalmában benne van a lényege:
  aránylag rövid idő alatt bekövetkező, váratlan esemény.
  Asztal mellől lehetünk okosak, de a kormány mögött más a helyzet. Sajnos elég egy pillanatra másra figyelni, és kész a tragédia.
  Igaza van annak, aki azt mondja, ne törjünk más fölött pálcát. Velünk is megtörténhet bármikor, vétlenként vagy okozóként. Aki azt mondja még soha nem hibázott, az hazudik, vagy nem közlekedik. Igen, mindenkivel előfordul pillanatnyi zavar, amelynek elhárítása máson múlt /múlik. Kár tagadni.
  Viszont aki nap mint nap közlekedik, az látja, hogy a kamionosok között mennyire sok agresszív, sok mindent figyelmen kívül hagyó sofőr van (és itt ki lehetne emelni egy nemzetet, vagy kettőt). Természetesen a személygépkocsit vezetők között is akad bőven, de úgy gondolom, hogy elvárható lenne egy hivatásos sofőrtől, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel, hozzáértéssel végezze munkáját. Szabályok, pihenőidők betartása hozzájárulna ahhoz, hogy biztonságosabbá váljanak útjaink. Az sem véletlen, hogy románia EU csatlakozása után mennyi baleset történik országunkban, amelyet ők okoznak. Mi már sokszor az az ország vagyunk, ahol "legyünk rajta túl, és otthon megállunk pihenni".
  Szoktam figyelni a vontató rendszámát is, mert sokszor a pót rendszáma nem jelent semmit. Legtöbbször ro, bg vagy ua.
  VAjon miért van így? Miért van az, ha lát az ember egy őrült személygépkocsist, melynek rendszáma nyugati, ha belenéz az ember az autóba, a benne ülők pedig nem nyugatiak?
  Sajnos ezt hozzák magukkal otthonról. Természetesen kivételek akadnak. Minden tisztelet az övéké!
  Figyeljünk egymásra az utakon, mindenkit várnak otthon! Tényleg!”
 • 13. 80sFan 2012. augusztus 07. 11:11
  „Azért mentek össze és a szamarás is azért ütötte el a mentőst, mert a közeli bokorban trafiztak a sündőrök és ettől nagyon megijedtek és félrerántották a kormányt, de az mindig OVi kezében van. Most akkora a káosz, hogy javaslom szoboréknak, hogy küldjék ki a magyar gárdát.”
 • 12. zazie 2012. augusztus 07. 10:31
  „már csak az hiányzik, hogy valaki elkezdjen elmúltnyócévezni...
  Ebben a balesetben egyáltalán nincs szó kamionról.. Elolvasta valaki a cikket?????”
 • 11. X_Y 2012. augusztus 07. 10:27
  „8.zazie 2012.08.07. 10:07

  én azt nem értem, hogy a Samara hogy került a két leálló - vélhetően szirénázó - mentő közé?

  Nagy sebességgel...”
 • 10. fóbia 2012. augusztus 07. 10:22
  „Gyanítom,nem műveltség kérdése, hogy valaki hogyan közlekedik, de kétség kívül, bizonyos KRESZ béli műveltséggel nem, árt rendelkezni, ha az ember belevágódik a nagy forgalomba. Nem hiszem, hogy most itt az lenne az elsődleges kérdés, hogy kamion okozta a balesetet, vagy sem. Feleslegesnek tartom egymásra mutogatni, ez kamion, ez nem az, ez bunkó, én okos. Mindenki előtte áll aki közlekedik, hogy balesetet okoz, vagy szenved. Ezt nem ártana, ha mindenki tudomásul venné. Nem kell sok hozzá, egy pillanatnyi figyelem kihagyás, és ott a baj. Ne törjünk pálcát senki felett, inkább figyeljünk oda másokra, és persze magunkra is!”
 • 9. istvang58 2012. augusztus 07. 10:11
  „A kamionosok többsége egy alattvaló banda, akik kihasználják a jármű nagyságát és a maguk kicsiny eszéhez mérten mennek mint ökör a szántáson.”
 • 8. zazie 2012. augusztus 07. 10:07
  „én azt nem értem, hogy a Samara hogy került a két leálló - vélhetően szirénázó - mentő közé?”
 • 7. X_Y 2012. augusztus 07. 09:59
  „5.sling 2012.08.07. 09:53

  Az igaz hogy ha kamion a hunyó akkor az "látványosabb"...Ha két személykocsi rombolja egymást akkor sok esetben fél óra anyázás után betétlapírás következik (aztán maximum a biztosítónál kell még asztalt borogatni...)

  Ha kamion rombol le egy személyautót, akkor sokszor szinte eltemetni sincs mit :( És ez utóbbi már hír - míg az előbbi még a rendőrségi baleseti statisztikákba sem kerül bele.”
 • 6. X_Y 2012. augusztus 07. 09:54
  „3.Show 2012.08.07. 09:35

  Ugyan már, a 25-30 órai vezetés után nem fáradtak - alszanak ..vidáman kóvályogva "faltól-falig" a sza..ásig pakolt autóval, ahol a sofőr ölében is van minimum két táska...”
 • 5. sling 2012. augusztus 07. 09:53
  „2. klj-54 2012.08.07. 09:26

  ritka kivétel!
  Azért a kamionosok többször csinálnak bajt, igaz a baj nagysága a jármű nagyságával azonos.
  Te mindenhez értő olimpiai bajnok családdal rendelkező, sokat olvasott, túlképzett kamionsofőr...”
 • 4. X_Y 2012. augusztus 07. 09:52
  „"Kérdezem mikor lesz már az M5-ön rend???"

  Akkor amikor a többi úton is - ha majd a rend sündőrei nem a kocsiban punnyadva trafiznak a bokor mögé bújva - mert így a bírságot csak a magyar tulajdonoson lehet behajtani - feltéve hogy a rendszám is magyar...és feltéve hoyg nem a rokkantnyugdíjas nagyamama nevén van az autó.”
 • 3. Show 2012. augusztus 07. 09:35
  „Nem lennék meglepve, ha fáradt románokkal esett meg.”
 • 2. klj-54 2012. augusztus 07. 09:26
  „Ugye nem kamionsofőr ütötte el?
  mert akkor miért mindég őket szidja a sok alulművelt?”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változások a kalocsai főegyházmegyében

Hagyományosan augusztus elsejével történnek a személyi változások a Kalocsa-Kecskeméti… Tovább olvasom