Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Merkel: Luther az együttműködést választaná

A reformáció elindítója, Luther Márton a mai katolikus egyház működését látva egész biztosan a felekezetek közötti együttműködést, az ökumenét választaná - mondta Angela Merkel.
A német kancellár csütörtökön Berlinben a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából rendezett a 36. Német Evangélikus Egyházi Napok (DEKT) pódiumbeszélgetésén példálózott Luther Mártonnal.

Merkel a német főváros jelképének számító Brandenburgi kapu előtt - szabad téren - Barack Obama volt amerikai elnökkel tartott beszélgetésen, több tízezer néző előtt elmondta, hogy számára a kereszténység elsősorban annak belátását jelenti, hogy minden ember egyformán Isten teremtménye, és senki sem hibátlan.

Ez arra int, hogy alázattal kell megközelíteni az élet dolgait és állhatatosan kell dolgozni. Nem szabad mindig csak a következő napokra vagy hónapokra tekinteni, hanem hosszú távon kell gondolkodni, mert a történelem abból áll, hogy a kedvező irányú törekvéseket állandóan visszaveti valami.

A menekültválság németországi kezelése is azt mutatja, hogy szolidaritással és áldozatvállalással nagyszerű eredményeket lehet elérni - mondta Angela Merkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombaszakértőket küldtek Manchester utcáira: kordonnal kerítették el az egyik utcát

Bombaszakértőket küldtek Manchester utcáira: kordonnal kerítették el az egyik utcát
A manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint egy bombaszakértő csapat jelent meg a város utcáin. Tovább olvasom