Délmagyar logó

2019. 06. 15. szombat - Jolán, Vid 21°C | 33°C Még több cikk.

Az év első babái Csongrádon és Makón: itt két kislány, ott két kisfiú született

Az év első babái Csongrádon és Makón: itt két kislány, ott két kisfiú születettAkteke Alexandra ikerfiaival. Fotó: Szabó Imre
Bokros, Csongrád, Makó - Az új esztendőben nem egy, hanem két első baba született Makón, a kisfiúk ugyanis ikrek. Csongrádon és Bokroson ugyancsak köszöntötték az újév újszülötteit.
– Meg tudom őket különböztetni, hiszen Sabrinak van egy tűzfolt a feje tetején – mondta az év első babáiról, egy ikerpárról édesanyjuk, Akteke Alexandra. Szerdán éjjel Sabri látta meg a világot először a makói kórházban, öccse, Soner 7 perc múlva érkezett. Az egzotikus nevekre a magyarázat: az édesapa, Akteke Deniz török–belga állampolgár – egyébként az édesanya sokáig Belgiumban élt. A pár eredetileg úgy tervezte, a 2 éves kisfiú, Yunus Emre és a 3 éves kislány, Islim Fatima mellé még egy testvér érkezik majd, de boldogan fogadták az ikreket. Mindketten 2050 grammosak, jól vannak, ahogyan édesanyjuk is.
 
A Dósa család egy kislánnyal, Bella Kornéliával bővült. Fotó: Králik Emese
A Dósa család egy kislánnyal, Bella Kornéliával bővült. Fotó: Králik Emese

A szülést levezető orvoscsoport két tagjától, Kocsis Ernő főorvostól és Kovács Krisztián adjunktustól megtudtuk, a szülés problémamentes volt – annak ellenére is, hogy a második baba farfekvéssel érkezett. Az apróságoknak tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester játszószőnyeget hozott, az édesanyát csokorral köszöntötte, és azt is elmondta, hogy a család mindkét kisfiú után 100 ezer forintot kap a várostól.

Az újszülött babák köszöntésének örömteli feladatában Csongrád is beállt a sorba. Idén kislányt, sőt mindjárt kettőt köszönthetett a város nevében pénteken Bedő Tamás polgármester, valamint Laczkó Zsolt csongrádi városatya és Szabó Zoltán Ferenc, a megyei közgyűlés tagja a szentesi kórházban. Január 3-án kora délelőtt Dósa Bella Kornélia látta meg a napvilágot 3570 grammal és 49 centiméteres hosszúsággal. Császármetszéssel jött a világra, tudtuk meg az édesanyjától, Dósa Reginától. – Van egy 22 hónapos bátyja, aki nagyon várta. Találkoztak, összepuszilta a kishúgát – mondta az anyuka.
Annamária és kislánya, Bíborka hétvégére már otthon szeretne lenni a családfővel. Fotó: Králik Emese
Annamária és kislánya, Bíborka hétvégére már otthon szeretne lenni az édesapával. Fotó: Králik Emese

Csongrád Bokros nevű településrészére is kislány érkezett. Schultz Bíborka szintén január 3-án, pár órával Bella után született 3150 grammal és 49 centiméterrel. – Otthon folyt el a magzatvíz, hétórás vajúdás után jött világra a kórházban – mesélte az édesanyja, Katona Annamária. – Ő az első gyermekünk, de szeretnénk, ha lenne még testvére, nagy családra vágyunk. Nyugodt baba, ügyesen eszik – árulta el a kislányáról. A várostól mindkét család ajándékot, egy-egy 25 ezer forintos utalványt, illetve egy-egy 40 ezer forintos települési támogatást kapott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülő útra vár Nagylak - 3,3 milliárdba fog kerülni

Elkerülő útra vár Nagylak - 3,3 milliárdba fog kerülni
Nagylak - 2019 első negyedévében várható a nagylaki elkerülő út átadása - értesültünk a NIF… Tovább olvasom