Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Lázár: A régi 43-ast is rendbe kell hozni

A Makói járás polgármestereivel, majd az önkormányzat tanácsadó testületével találkozott péntek délután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő.
A Koronában mindenekelőtt részvétét fejezte ki Peleczki Béláné ambrózfalvi polgármester halála miatt, majd többek között arról beszélt, hogy az M43-as autópálya második szakaszának átadásával nem zárulnak le a sztrádaépítéssel kapcsolatos munkálatok. Számba kell venni például, hol milyen károkat okoztak a munkagépek, meg kell kezdeni a helyreállítást, és most már a régi 43-ast is rendbe kell hozni. Ezen kívül a Makói járás falvainak eddig megvalósult és jövőbeni pályázati lehetőségeit is áttekintették.

A Makói járás polgármestereivel, majd az önkormányzat tanácsadó testületével találkozott péntek délután Lázár János.
A Makói járás polgármestereivel, majd az önkormányzat tanácsadó testületével találkozott péntek délután Lázár János.


Hasonló volt a téma a Gloriusban is, ahol a miniszter makói vállalkozókkal, intézményvezetőkkel, szakemberekkel együtt azokról a makói fejlesztési elképzelésekről beszélgetett, amelyekre a jelenlegi állás szerint lesznek pályázati források még ebben az önkormányzati ciklusban. A teljesség igénye nélkül: várhatóan mezőgazdasági terményfeldolgozó épül, korszerűsítik a termállal üzemelő távfűtőrendszert, kerékpárút épül a Maros-parti üdülőövezet és a Hagymatikum között, mindkettőt bővítik, fejlesztik.

Mindkét találkozó csak részben volt sajtónyilvános, az újságírók csak a megnyitó utáni percekig maradhattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bogárzón lelt otthonra Nóra

A 23 éves Gerencsér Nórának nem hiányzik a városi élet - áram van, de tévé nincs, számítógépet sem akar. Kút is van, teknőben, kézzel mos. Tovább olvasom