Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Makói ajándékok – adományból

Játékokkal és egyéb meglepetésekkel megrakott csomagokat vittek házhoz tegnap délelőtt a családsegítő szolgálat fiatal munkatársai. Karácsonyhoz közeledvén negyvenegy családot kerestek fel – az ajándékokat abból a pénzből vásárolták, amit a karácsonyi vásár adománygyűjtő sátrában kaptak.
Kucsera Józsefné meghatottan fogadta az ajándékokkal érkező Kassai Erzsébetet és Balogh Csillát Fotó: Szabó Imre
Vadonatúj játékok, friss gyümölcsök és a karácsonyi finomságok elkészítéséhez szükséges megannyi hozzávaló lapult azokban a csomagokban, amelyeket – meglepetésként – tegnap délelőtt, két megrakott kocsival vittek el a kiválasztott makói családoknak az Egyesített Népjóléti Intézmény szociális munkásai. A szatyrok alatt, még az indulás előtt szinte roskadoztak az asztalok a szolgálat Deák Ferenc utcai központi épületében. Az ajándékokat abból a pénzből vásárolták, amit a karácsonyi vásár adománygyűjtő sátrában kaptak – ez összesen 237 ezer forint volt.

A megajándékozott édesanyák egyike, a Tátra utcában lakó Kucsora Józsefné meghatottan fogadta a családsegítőket – nagyon örült a váratlan ajándékoknak. Elmondta, három gyermeket nevelnek, akik tizenhat, tizenkét, illetve egy évesek. Bár a felnőttek most is dolgoznak, fenyőfát árulnak, a karácsonyra már javában készülődik az egész család. Ebben a gyerekek is segítenek, akik azért persze a szülőktől is találnak majd ajándékot a fa alatt.

Mint megtudtuk, negyvenegy családnak, összesen százhatvanegy gyermeknek igyekeztek tegnap örömet szerezni a gyermekjóléti szolgálat fiatal munkatársai. A szociális munkások egyike, Balogh Csilla elmondta: a vásárláskor arra is ügyeltek, hogy minden gyermek az életkorának megfelelő játékokat kapjon. Hogy kiket látogassanak meg, azt az iskolai ifjúságvédelmi felelősök ajánlásai alapján döntötték el – elsősorban többgyermekes, illetve nehéz szociális helyzetben lévő családok juthattak az ajándékokhoz.

A csomagokat természetesen később azok is átvehetik, akiket a tegnapi ajándékosztó körút alkalmával nem találtak otthon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnyerték a Nemzeti Bank médiadíját

Elnyerte a Magyar Nemzeti Bank médiadíját – rangos televízió-társaságokat is megelőzve –… Tovább olvasom