Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Már csak csinosítják a ''nagykollégiumot''

A határidőnek megfelelően napokon belül befejeződik a makói középiskolásoknak otthont adó kollégium rekonstrukciója, az utolsó hetekben mintegy kilencvenmillió forint értékben végeztek kisebb beruházásokat.

A terveknek megfelelően tanévkezdésre, azaz szeptember elsejére véglegesen befejeződnek a makói Erdei Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Kollégium másfélmilliárd forintos beruházás eredményeképp teljesen átalakított kollégiumépületén végzett munkálatok. Mint azt korábban bemutattuk: a fővállalkozó Ferroép Rt. a szükséges feladatokat elvégezte, a kertészeti munkálatok kivitelezését, pedig a makói Kommunális és Közbeszerzési Kht. nyerte el.

Megtudtuk: az utolsó hetekben már az épület „csinosításával" törődtek a kivitelezők. A legmodernebb biztonsági, és szakmai feltételeknek megfelelő sportpálya műanyag burkolása összesen 16 és fél millió forintba került, ebből az összegből megvalósulhatott a pálya kivilágítása is. Több mint 17 millió forintból sikerült megoldani a tornaterem hűtését, a kerékpártárolók megvilágítását és az egész komplexum érintésvédelmi és szigetelési felülvizsgálatát, a kerítés és a kapuk renoválása csaknem négymillió forintba került.

Térburkolattal látták el az intézmény járdáit és magát az udvart, ehhez összesen kétezer négyzetméternyi burkolóanyagot kellett elhelyezni, a teljes kivitelezés meghaladta a negyvenmillió forintot, míg a padok, szemeteskukák, zászlótartók és ivókutak megvásárlása és elhelyezése 6 millió 400 ezer forintba került, ehhez még hozzájárult az épületen belüli táblák, eligazító feliratok elkészíttetése is, aminek a végösszege meghaladta a kétmillió forintot.

Szeptember végére készülhet el a kert parkosítása. Ennek keretében kertépítészeti munkákra, fák, cserjék telepítésére, díszedények kihelyezésére kerül sor, a kivitelező ezek fenntartását is vállalta egy éven keresztül. Ennek költsége közel 2 millió forint, így összesen csaknem kilencvenmillió forintért szépülhetett és válhatott biztonságosabbá a kollégiumépület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dálnaki kilenc évig várt az állampolgárságra

Négyen tettek tegnap állampolgársági esküt a makói városházán. Közöttük van az ismert labdarúgó,… Tovább olvasom