Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Nézhetetlen a makói televízió adása

Makó - Három hete nézhetetlen a legtöbb makói háztartásban a városi televízió kábelen sugárzott adása. A tévénél hosszú ideig azt sem tudták, mi lehet a probléma, hiszen az ő rendszerükkel minden rendben van, a szolgáltatótól pedig érdemi választ nem kaptak. A T-Kábel marketingigazgatója aztán elmagyarázta, hogy mi is a hiba oka. Mi pedig csak bámultunk.
Van, hogy hallható, de akkor semmi sem látszik. Kicsit gyenge a hang, és elmosódott, szellemképes, vagy egyszerűen csak fekete-fehér – az utóbbi három hétben nem telt sok öröme a makói tévénézők zömének a városi tévé napi adásában. Az antennán vett adás minősége tökéletes. Sőt a külső utcákban lakó kábeles előfizetők sem vettek észre semmi különöset, de a belvárosban gyakorlatilag nézhetetlen az adás.

– Naponta kapunk felháborodott telefonokat, bejelentéseket, joggal, hiszen a legtöbb nézőnk készülékén egyszerűen élvezhetetlenek a műsoraink – panaszolja Rácz Csaba, a városi televízió ügyvezető igazgatója. – Pedig éppen sokak kérésére nem vágott összeállítást késztettünk a Makói Muzsika előadásaiból, hanem egy az egyben rögzítettük, és ezekben a napokban sugározzuk a felvett adást, sajnos kevesek örömére. Tudom, a nézőket nem nyugtatja meg, de minden belső vizsgálatunk eredménye ugyanaz: a mi rendszerünkben nincs hiba, a kábelszolgáltató egyszerűen nem ad át tiszta jelet.

Felvették a kapcsolatot a szolgáltató területi képviselőjével, aki továbbirányította őket a budapesti központhoz. Itt többszöri próbálkozásuk ellenére sem sikerült illetékes vezetővel beszélniük, végül egy kemény hangvételű üzenetet hagytak a cég üzenetrögzítőjére.

– Nemrég megjelent nálunk egy szerelőtáskás illető a kábelszolgáltatótól, de közöltük vele: hiába, a probléma nem a mi rendszerünkben van. Megbizonyosodott róla, majd távozott. Nagyon reméljük, mihamarabb megoldódik ez a gond, hiszen tényleg nem tudunk mit mondani a nézőinknek, akiknek a nagy többsége immár kábelen nézi a televíziót, és ezért nem láthat minket. Azt pedig, ugye, nem kérhetjük, hogy csak a mi adásunk kedvéért váltsanak újra antennás vételre – tette hozzá Rácz.

Kerékgyártó György, a T-Kábel Kft. értékesítési és marketingigazgatója megkeresésünkre levélben (szó szerint) ekképpen válaszolt: „a probléma oka, hogy az általunk – a 85,25MHz-es frekvencián (O4-es csatorna) – elosztott, Makó Tv műsorába eső 87,9MHz-en indítottak egy 170W-os adóteljesítménnyel üzemelő CCIR sávú rádióadót a belvárosban, és ezen adó jele bekerülve hálózatunkba a képtartalmat zavarja (egyszerűen „kiüti" a képet)".

A vezető hozzátette: cégének helyi kollégái keresik a leggyorsabb megoldást a hiba elhárítására. Időközben megtudtuk: a megjelölt, „zavaró" frekvenciára egy rádióállomásnak osztott helyet az országos hatóság, a műsorszóróknak így a rádióhullámon sugárzó adást kell „elszigetelniük" a kábeltévén adott városi televízió-adástól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új fennntartó és igazgató a makói egyházi iskolában

Makó - Nem csak az önkormányzati iskolák kezdik változással az új tanévet Makón: a város első… Tovább olvasom