Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Senkinek sem kellett a cipőgyár

Makó - Nem akadt érdeklődő az egykori makói cipőgyár épületegyüttesére, amelyet a Maroscipő Ipari Kft. felszámolását végző Horizont Holding Zrt. hirdetett meg árverésre.
Összesen három ingatlanról van szó, amelyek mind az Eötvös utcában, egymás szomszédságában állnak; a legkisebb 899, a legnagyobb 1123 négyzetméter alapterületű. Egyben szerették volna értékesíteni az ingatlanegyüttest – 160 millió forintért. Megírtuk: a vállalkozás végelszámolása februárban fordult át felszámolásba. A volt dolgozók többsége ennek során kapta meg elmaradt járandóságát a bérgarancia alapból. Budai Zoltán felszámolóbiztos lapunkat úgy tájékoztatta: az ingatlanegyüttest hamarosan újra meghirdetik. Természetesen alacsonyabb áron, de hogy mennyiért, egyelőre nem tudta megmondani. A Maroscipőnek egyébként 100 milliósra becsülhető a teljes adósságállománya. Az összeg nagy része banki tartozás, de vannak követelései az adóhatóságnak és a közüzemi szolgáltatóknak is.

Olvasóink írták

 • 11. Szerintem28 2010. június 04. 21:09
  „Akkor én ez úton is szeretném megköszönni Budai Zoltán úrnak a sikeres munkáját.
  Én megkaptam a járandóságom (és a többiek is).Még ha 2évbe tellt is....
  Köszönöm.”
 • 10. igazságkereső 2010. június 04. 14:30
  „Itt jegyezném meg, hogy a Horizont Holding felszámolócég nem is fog eredményre jutni, ugyan is nem érdeke!Ez éppen olyan,mint a szegedi Délépítő Zrt felszámolása,mely 2007.julius 6-a óta tart, de a dolgozók egyike sem kapta meg még Dr.Munz Károly felszámolóbiztos,ügyvéd sikeres munkájaként a végkielégítését!Vagy ez is jó magyar módra kerül elsorvasztásra! Dr.Munz úr kinek tartozik felelősséggel,a Felszámolóbiztosok Országos Szövetsége egyáltalán nem számoltatja be tagjait a végzett sikeres, de többnyire sikertelen, lenyúlt eredményességű munkáikról?!”
 • 9. bo 2010. június 03. 11:59
  „8- Azok összetévesztették a szemközti épülettel.:-)”
 • 8. Egyolvasó 2010. június 02. 18:56
  „A minap láttam, hogy két kalapos hosszú pajeszú ember vizsgálgatta közelebbröl.
  Szerintem meg is fogják vásárolni.”
 • 7. utazó81 2010. június 02. 08:22
  „Vegye meg a Buzás a többi 50 ingatlanja mellé.”
 • 6. xxx666 2010. június 02. 06:22
  „KamuNeni , a cipőgyár is azért ment tönkre mert nem dolgoztak az emberek ugye?! Nem azért mert a vezetőség szétlopta ! Ha valamihez nem értesz ne komentelj!!! <moderálva>”
 • 5. KamuNeni 2010. június 01. 20:57
  „Persze Makon annyi penzt nem ernek meg azok az epuletek. nincs munka, nincs betanithato munkaero. (moralisan ertem) amig olyan a felfogas hogy az a rohadt ceg csak sajat magat nezi addig nem is less semmi jo ott. Majdha az emberek elkezdik ugy nezni hogy halat adok a cegnek hogy felvett, akkor majd jobbra fog fordulni a regio sorsa.”
 • 4. bo 2010. május 31. 10:29
  „3. panni47: És beázott a cipőgyár?”
 • 3. panni47 2010. május 31. 10:15
  „makon is volt nagy vihar néhol jégeső is esett”
 • 2. zolibá 2010. május 30. 20:14
  „Vitába fulladt Buzás sajtótájékoztatója
  Kormos Tamás 2009.12.08.
  Vitába fulladt a Kálvin téri iskolaépítés miatt összehívott sajtótájékoztató Makón. Buzás Péter polgármester emelt hangon kérte számon a határidő betartását, és kijelentette, csúszás esetén a kötbért fillérre behajtatja. A kivitelező szerint pontosan, 2010. május 31-ére elkészülnek a beruházással.
  - Akár az egyik sikerberuházásunk is lehetett volna a 700 milliós Kálvin téri iskolaépítés, de csalódás az egész. Míg a kistérségben sorra befejeződött az oktatási intézmények felújítása, építése, mi sehogy sem állunk - mondta indulatosan Buzás Péter polgármester kedden kora délután a Makói Általános Iskola Kálvin tagintézménye igazgatói szobájában rendezett sajtótájékoztatón.
  A sajtótájékoztatót eredetileg azért hívták össze, hogy beszámoljanak az iskolaépítés jelenlegi helyzetéről. A meghívó szerint a munka 40 százaléka elkészült. Ezzel Almási Pál igazgató sem értett egyet: laikusként elmondta, hogy a mostaninál jóval látványosabb szakaszban kellene lennie a munkának.
  A város első embere azzal fordult a kivitelező cég vezetőjéhez, hogy szigorúan betartatja a határidőt, és személyesen figyel oda a minőségi munkavégzésre. Amennyiben valamilyen hibát észrevesz, vagy nem készülnek el időben, akkor a környék legjobb jogászához fordul, és az utolsó fillérig behajtatja a kötbért - jelentette ki. A vitát elsősorban az váltotta ki, hogy az önkormányzat szerint három hónappal később látott munkához a kivitelező, mint kellett volna.
  - A szerződésben leírtak szerint megfelelő ütemben haladunk. Tető alá került a felújítandó rész, az új szárny falai is állnak. Igaz, olyan munkákat is végzünk, víz-, villany-, fűtésbekötés, amelyek nem látványosak, így nem mindenki számára egyértelmű a 40 százalékos készültségi fok - magyarázta Bodrogi Ferenc, a vásárhelyi Bodrogi Bau Kft. ügyvezetője, aki kiemelte: határidőre, 2010. május 31-ére átadják a létesítményt.
  Már állnak a falak. Az építkezés jelenlegi szakaszában már fölismerhető a felújítandó épület földszintjén az aula. Az új szárnyban elkészült a nyújtott S alakú ebédlő és a melegítőkonyha. Állnak a külső tartóoszlopok, az emeleten épül a karzat. A villanyvezetékeket behúzták a falba, kiváltották a közműveket és cserepezik a tetőt.
  Remélem mindenki tartja a szavát! A politikusnak kötelező, különben Buzás-Húzás!”
 • 1. zolibá 2010. május 30. 18:56
  „DM 2005.: "A támogatással kapcsolatban Buzás Péter, Makó polgármestere elmondta: a nyertes beruházással csaknem olyan gazdasági helyzetbe kerülhetne a kistérség, mint egykor, a 19. és a 20. század fordulóján. Hangsúlyozta, sikeres pályázat esetén 2010-re befejeződhetne a csatornázás, és ezzel hazánk környezetvédelmi szempontból legfejlettebb területei közé sorolhatnák a makói kistérséget."
  A tényeket továbbra sem tudjuk: Hogyan jutott hozzá Jáksó a cipő- és labdavarró céghez? Kinek az érdeke volt, kit zavart az üzem a "nagyzsidó" utcában, hogy el kellett lehetetleníteni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaktuszok a miniarborétumban

Makó - Valóságos miniarborétumban érezheti magát, aki meglátogatja Makón Trényi Gyula autószerelőt,… Tovább olvasom