Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Szervezik az idei hagymafesztivált

Makó - Úgy tűnik, a megszokott Aradi utcai helyszínről végleg a belvárosba költözik a makói hagyma ünnepe, a nemzetközi hagymafesztivál.
Tavaly a Hagymaházban és környékén volt, idén pedig ennek szomszédságában, az Erdei szakközépiskola sportcsarnokában rendezik meg – tájékoztatta lapunkat a főszervező, Mágori Józsefné. Kitűzött időpontja szeptember 10–11. A kétnapos rendezvény kiállítói az agrártárca támogatásának köszönhetően ezúttal bérleti díj megfizetése nélkül kaphatnak helyet, sőt standjukat is ingyen rendezik be – csak az árusoktól kérnek helypénzt. Akik érdeklődnek a lehetőség iránt, az iskola gazdasági irodáját kereshetik.

Ami a szakmai programokat illeti, a fesztivál fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter lesz, aki a kormány új agrárstratégiáját, valamint a pályázati, támogatási lehetőségeket fogja ismertetni. Szakemberek jóvoltából külön szó esik a vöröshagyma, a fokhagyma és a petrezselyem termesztésével kapcsolatos aktuális kérdésekről, valamint a magyar termékek helyzetéről a hazai piacon. Emellett most is lesz kirakodóvásár, és a hagyományos lovasversenyt is megtartják a Vásártéren.

Olvasóink írták

  • 3. zoltanszabo 2011. augusztus 21. 17:45
    „Vajon ezen a fesztiválon lesz-e tüzijáták a végén ??”
  • 2. vadruca 2011. augusztus 17. 08:51
    „Viszont itt az új helyen a közlekedési problémákat sürgősen meg kellene oldani. - A Hunyadi utcai közlekedés borzasztó, a Posta utca is fulladozik évek óta.”
  • 1. Egyolvasó 2011. augusztus 16. 22:08
    „Végre már, hogy ez is bekerült a városközpontba, így legalább még élhetőbb lesz a város. (főleg az ott lakóknak)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,3 millió a makói iskolásoknak

Minden makói elsős családja 3000, minden másodikosé 2000, minden ötödikesé 4000 forint segítséget kap. A 9. évfolyamos középiskolások családja 5000 forintot. Tovább olvasom