Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

Táncteremként születik újjá az iskola

Makó - Nem bontják le, hanem táncteremként újjáépítik a helyi műemléki védelem alatt álló, Erdei Ferenc téri egykori iskolaépületet Makón. A beruházás 48,8 millióba kerül, az építkezés befejezése szeptemberre várható.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A tetőzetét lebontották, már csak a külső falai állnak az egykori Bajza-iskola 1906- ban épült Erdei Ferenc téri, helyi műemléki védelem alatt álló alsó tagozatos épületének, aggódni azonban nem kell érte. Mint Gera Zoltántól, az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület elnökétől megtudtuk, pályázati támogatásból táncteremként fog újjászületni, ráadásul úgy, hogy a homlokzat megtartja eredeti formáját.
Az épület felújítására, amelynek tulajdonjogi átruházása folyik, tavaly novemberben nyertek pályázati támogatást. A beruházás teljes egészében támogatott, önerő nem kellett hozzá, az összege 48,8 milliós. Az átalakítás terveit Szuda György készítette el, a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező pedig a szegedi Első Fűtés Kft. Gera Zoltán megjegyezte: több makói vállalkozóval tárgyalt, de a keretösszegen belül egyik sem vállalta a munkát. A bontás május elején indult, a befejezés szeptemberre várható. A 230 négyzetméteres teljes területből 130 négyzetméternyi lesz a tánctér, a többin egy folyosó, iroda és szociális helyiségek fognak osztozni. A terem csak gyakorlásra lesz alkalmas, versenyekhez kicsi.

Gera Zoltán egyesületi elnök az építkezésnél. A szerző felvétele
Gera Zoltán egyesületi elnök az építkezésnél. A szerző felvétele

Az egyesület társastánc-oktatással foglalkozik, és éppen húszéves lesz, mire a termet használatba veszik. Jelenleg 42 tagjuk van, a táncosokkal Sütő Eleonóra diplomás táncpedagógus foglalkozik 3 korcsoportban. Rendszeresen járnak versenyekre, eredményeikre joggal büszkék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színes, vidám gyermeknap Makón

A városi gyermeknapot, mint rég óta szokás, a Hagymaház szabadtéri színpadánál rendezték meg vasárnap. Tovább olvasom