Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Thaiföldi fiatalok tértek vissza Makóra

Két bangkoki fiatal diák érkezett vissza Makóra a Zoom to Europe and Asia videofesztivál alkalmából. Siraprapa Vonpen és Jirasuth Vongvorakarn néhány évvel ezelőtt egy évet töltöttek el a Maros-parti városban cserediákként.
Visszatértek Makóra az egykori cserediákok, Siraprapa Vonpen, vagy, ahogy az itteni barátai ismerik, Mudmee, és Jirasuth Vongvorakarn, Ball. Mindketten a Zoom to Europe and Asia videofesztiválra érkeztek egyenesen Thaiföldről.

Siraprapa Vonpen és Jirasuth Vongvorakarn néhány évvel ezelőtt egy évet töltöttek el a Maros-parti városban cserediákként.
Siraprapa Vonpen és Jirasuth Vongvorakarn néhány évvel ezelőtt egy évet már eltöltöttek a Maros-parti városban cserediákként.

Az egzotikus szépségű Mudmee öt éve már járt Magyarországon, hiszen közel egy évig itt, Makón élt. Azóta most először tért vissza; mint fogalmaz nagy örömmel és boldogsággal jött „haza". Nemcsak az akkori itt tartózkodása volt jelentős esemény életében, hanem a mostani is. Az ázsiai országban terméktervezést tanuló diáklány hobbija a rajzolás, ezért is volt meghatározó momentum, hogy élete első kiállítását Makón nyitották meg. Emellett tevékenykedett a filmfesztiválon is, a német csoport filmjében szerepet is kapott, sőt a fesztivál logóját is ő tervezte. Mudmee korábban tanult magyart, és nyelvünk nehézségei ellenére még most is szépen, helyesen beszéli azt. – Örültem, hogy itt lehettem, és találkozhattam a régi barátokkal, ismerősökkel – meséli boldogan. Hozzátette, öt év alatt rengeteget változott a város, a Hagymatikum különösen elbűvölte, amiről úgy véli, egy nagyon nagy és szép épülettel gazdagodott a kisváros.

Mudmee csütörtökön utazott vissza Bangkokba, de ígéri, ha lesz rá lehetősége, visszatér még. Vele ellentétben Ball már kétszer is járt Makón. Ő is a József Attila Gimnázium cserediákja volt, de a tanulmányai befejezése után egyszer már visszalátogatott a városba. Ball most hosszabb ideig, egészen szeptember elejéig marad. Neki a kalandpark és a Maros-parti inga okozta a legnagyobb örömet. A szerdán véget ért fesztiválon ő is tevékenyen vett részt: gitárprodukciójával zenésítette meg az alkotásokat. Ballt magával ragadta Makó, kedveli itteni barátait, így már tervezi későbbi visszatérését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres a Hagymaház új nyári sorozata

A Rege a csodaszarvasról című zenés történelmi táncjáték zárja szombaton a Makói nyár programsorozatát a Hagymaház szabadtéri színpadán. Tovább olvasom