Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Új kinevezések a makói képviselő-testületi ülésen

A makói képviselő-testület tegnapi ülésén megválasztotta az önkormányzat új alpolgármesterének Marosvári Attilát, a városi televízió élére pedig Rácz Csabát nevezték ki. Bombariadó is volt tegnap a városházán, de az eset nem zavarta meg az ülést.
Új alpolgármestert választott a makói képviselő-testület tegnapi ülésén Marosvári Attila, a megyei közgyűlés korábbi alelnöke személyében. A képviselők titkos szavazáson 15 érvényes igen és 8 érvénytelen szavazattal döntöttek arról, hogy Marosvári főállású alpolgármesterként intézze a város területfejlesztési ügyeit. Megírtuk: Siket István korábbi alpolgármester lemondott a posztjáról. A testület elfogadta Marosvári bérezését, amit havi bruttó 472 ezer forintban állapított meg. Marosvári megválasztását követően letette a hivatali esküt.

Rácz Csaba szerkesztő-riportert választotta a Makó Városi TV Kht. ügyvezető igazgatói posztjára a testület. Bár a döntést megelőző két bizottsági ülésen mindössze egy-egy tartózkodás mellett egyöntetűen támogatták a képviselők a fiatal tévés pályázatát, a testületi döntésen 15 igen és 9 tartózkodás mellett fogadták el az előterjesztést. Indoklásképp Orbán Imre képviselő összefoglalta: az utóbbi közel hat évben öt igazgatót fogyasztott el a vtv, amit személy szerint sokall. A vezetőváltás egyébként azért vált szükségessé, mert a korábbi – bár hivatalosan április végéig hivatalban lévő – igazgató, Czibolya Kálmán beadta lemondását. Az új igazgató évek óta tagja a szerkesztőségnek.

A testület megszavazta a város közbiztonsági helyzetéről szóló beszámolót, s elfogadta a posta, az áram- és gázszolgáltató tájékoztatóját, mindegyik cég képviselőjét további fejlesztésekre kérték a képviselők. Mindössze a T–Kábel tájékoztatását utasították el Buzás Péter polgármester javaslatára, ugyanis több képviselő is jelezte: a város számos utcájában többszöri kérés ellenére sem biztosították a kábeltelevízió-szolgáltatást, mivel ezt zökkenőmentesen csak a költségesebb földkábeles technológiával lehetne megoldani. A szolgáltató képviselője jelezte: eddig még nem fektettek földkábelt a városban, de hozzátette, hogy amennyiben a város hajlandó tárgyalni a feltételekről, megoldódhat a helyzet. Buzás úgy látta: először a vállalkozás mutassa konkrét jelét fejlesztési szándékának, ezért javasolta az elutasítást.

Az ülésen vita kerekedett az M43-as autópálya építésével kapcsolatos információk miatt. A polgármester jelezte: minden tőle telhetőt megtett azért, hogy minél hamarabb megvalósulhasson az az útszakasz, amely felmenti Makó belvárosát a hatalmasra duzzadt forgalomtól. Aggasztó azonban, hogy konkrét kormányzati utasítás egyelőre nem érkezett, amely elrendelné a munkálatok megkezdését. Mágori Józsefné az ellenzék soraiból felhívta rá a figyelmet: az ügyben eddig megszületett jogszabályok egymásnak is ellentmondanak.

Bombariadó a makói városházán

Egy ismeretlen telefonáló közölte tegnap nem sokkal déli 12 óra előtt a makói polgármesteri hivatal portaszolgálatával, hogy bombát helyezett el az épületben. Mindeközben a városháza nagytermében nyilvános ülést tartott az önkormányzat képviselő-testülete, éppen Márton István, Makó rendőrkapitánya tartott beszámolót, és jelen volt a megyei főkapitányság több magas rangú tisztje is. Mivel a bejelentés nem sokkal a testületi szünet előtt érkezett, az információval nem zavarták meg az ülés rendjét.
Amint a kapitány értesült a fenyegetésről, kirendelte kollégáit, akik percek alatt átvizsgálták az épületet, de nem találtak semmit. Az incidens egyáltalán nem zavarta meg az ülés rendjét – a nagyterem átvizsgálását a hatóság nem is tartotta indokoltnak, a szünet után a kapitány összefoglalójával folytatódott az ülés. Márton István itt a tévé nyilvánossága előtt is közölte az elkövetővel: az eset publicitása miatt kollégáival együtt különös presztízzsel kezeli majd az ügyben nyomban elrendelt nyomozást, és hozzátette, hogy a hatályos jogszabályok szerint a rémhír keltője börtönbüntetésre is számíthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házon belül dől el, ki lesz a makói televízió új vezetője

Házon belül dől el, ki lesz a makói televízió új vezetője: bár külső érdeklődők is voltak,… Tovább olvasom