Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Zajos siker a Makói Operettfesztiválon

Makó - Zajos sikerrel nyitott vasárnap este a hetedik Makói Operettfesztivál. A nézők közül legtöbben azért izgultak, hogy ne essen, az égiek pedig megkegyelmeztek. A zömmel idősebb korosztályba sorolható nézősereg önfeledten nevetett a nyitódarab, A szabin nők elrablása humoros jelenetein, és együtt dalolt a színészekkel.
Tényleg csak azok a székek maradtak üresen vasárnap este a makói Hagymaház szabadtéri színpadán, ahonnan egyáltalán nem lehetett látni. Este háromnegyed nyolcra a környező házak erkélyein is elfoglalták helyüket a vidám zenés darabok rajongói – megkezdődött a hetedik Makói Operettfesztivál. Nem csökkentette a népszerűséget az a tény sem, hogy idén – ugyan jelképes összeget, 200-400 forintot, de – fizetni kellett a helyekért. Sokkal inkább aggódtak a műfaj rajongói Medárd borongós felhői miatt.

– Tényleg nagyon izgultunk, hogy ne essen, mert a barátnőimmel közösen csak vasárnap este tudtunk eljutni a fesztiválra, a hétfői esőnap már nem lett volna jó. Az előző napokban végig esett, így kicsi volt az esély arra, hogy megússzuk csapadék nélkül, de csodák csodája, kitisztult az ég, így gondtalanul élvezhettük az előadást – mondta Bíró Andrásné, makói operettrajongó.

Gyakorlatilag megtelt a nézőtér – oda nem ültek csak, ahonnan tényleg nem látni. Fotó: Segesvári Csaba
Gyakorlatilag megtelt a nézőtér – oda nem ültek csak, ahonnan tényleg nem látni. Fotó: Segesvári Csaba

Az esőzés azonban tartogatott egy kellemetlen meglepetést: az előző napokban felázott a talaj, így a gyepre telepített fémvázas széksorok a nézők alatt megbillentek, nem kis riadalmat okozva. A szervezők gyorsan falapokkal stabilizálták az ülőhelyeket. Az egyik ilyen széksorban helyet foglaló Pintér Imréné elmondta: még ez is megérte, hiszen kitapasztalta, hogy mindig a nyitóelőadás a legjobb.

Jön A nagymama

Csiky Gergely A nagymama című darabjával folytatódik a fesztivál előadássorozata – az operettet szerda este 8 órától mutatják be Medgyesi Mária, Kiss Zoltán és Cs. Németh Lajos főszereplésével.

A közönség zöme makói és kistérségi lakos volt, de jó néhányan ellátogattak a környező városokból, sőt a megyén kívülről is. A gyulai Szemes família kirándulást is kerekített a fesztivál köré, elmondták, hogy alaposan körbejárták Makó nevezetességeit, mielőtt beültek a darabra – és A szabin nők elrablásán rendkívül jól is szórakoztak.

A szabin nők slágerei a műfaj sajátosságaihoz hűen kellően fülbemászóak, így nem egyszer a rajongók együtt énekelték a melódiát a főszereplőkkel. Persze humorban sem volt hiány, a Mikó István által megformált színidirektor szinte minden mondatát nevetés és taps jutalmazta.

Az előadás szünetében utolértük az egyik főszereplőt, Bencze Ilonát, aki méltatta a darabot csakúgy, mint a szerepét, bár elárulta: nem érzi testhezállónak a keménykezű matróna figuráját. A nézők visszajelzései azonban, úgy véli, nagyon pozitívak voltak.

– Hálás a makói közönség, szeretek ide járni, szívesen vállaltam az újévi rendezvény háziasszonyi szerepét is – tette hozzá a Jászai Mari-díjas színművész.

Olvasóink írták

 • 14. EGY MUZSIKUS 2008. június 22. 19:24
  „Száműzött! Igazad van! Haverock party már tavaly sem volt!
  Greencat! Neked is igazad van, sokan jöttek a környező településekről is Makóra.
  De sok fiatal van Makón aki igényelné a Haverock party jellegű bulikat, csak úgy tűnik valamiért, ez a dolog nem megy. Talán valakinek nem tetszik s egyszerűen levették a programról.
  DE MI VAN AKKOR, HA A HAGYMAHÁZ SZÍNPADÁN CSINÁLNÁNAK
  FIATALOKNAK SZÓLÓ BULIKAT, OLYAN JELLEGGEL MINT A MAKÓI MUZSIKA? MERT VALLJUK BE, AZ OPRETTEN, OPERÁN KÍVÜL IS VAN ÉLET! DE, SZINTE BIZTOS, HOGY POLITIKA VAN ABBAN, HOGY A MAKÓI FIATALOK ÍGY KI VANNAK REKESZTVE AZ ÉLETBŐL S NINCS
  KIFEJEZETTEN NEKIK SZÓLÓ PROGRAM!!!
  EZ SZOMORÚ.”
 • 13. mas.tercard 2008. június 21. 11:37
  „Nyalán, te egy rossz indulatú undurító fráter vagy!!!”
 • 12. Száműzött 2008. június 19. 10:28
  „Csak megjegyzem, hogy Haverock már nincs, pénzhiány miatt. Tavaly sem volt.”
 • 11. greencat 2008. június 18. 23:10
  „WRP! Az igaz, hogy Makó elöregszik, de a "színházba" a vidékiek is eljöttek, azért tűnik olyan soknak az idősek létszáma. De ugyan így eljönnének a környező falvakból is a fiatalok, ha lenne egy megfelelő szórakozás Nekik itt Makón és nem Szegedre mennének, úgymond egy patinásabb szórakozóhelyre. Itt nincs egy jó nyári szabadtéri program Nekik mint Szegeden a SZIN! Ott van a Maros part kihasználatlanul! már az Autós Csárda felöli részre gondolok, nem a strandra. A Haverock party, az csak egy bizonyos réteget vonz, akik szeretik a rock-t, de ez kevés ide, változatosabb, minden igényt kielégítő koncertek kellenének. Mostanában egy normális sörfeszt sem volt! Anno legalább a Kozmix-t elhívták. Itt csak a hülyítés megy Balázs Palival, meg Luigival meg sorolhatnám...”
 • 10. Nyalánk 2008. június 18. 20:26
  „Elnézést a jegyárakba tévedtem mert a "legdrágább" 400ft! Bár a lényegen nem változtat, hiszen így is csekély a bevétel!
  A Kenyeret és Cirkuszt! Na ezzel is tévedtem, mert csak cirkusz van! KENYÉR NINCS!
  De majd lesz kenyér, ha a gazdáink akik a hagyma termesztésből nem élnek meg majd az új fürdőben úszómesterek lehetnek!”
 • 9. Nyalánk 2008. június 18. 20:18
  „Kedves Barátaim!
  Buzás elvtárs mi pénzünkön szervezett kampány rendezvényén vehettünk részt!
  Felháborító, hogy a makói adófizetők pénzén szórakoztatással egybe kötött kampányt tartott szeretett polgármesterünk!
  Kenyeret és Cirkuszt tipikus esete!
  A nyugdíjasoknak szépen betömi az olcsó jegyekkel.
  Megjegyzem, hogy az előadás , de a darab is elég silány! Primití poénokkal felturbózva!
  Csak gondoljunk bele! 250ft egy jegy!
  3500 néző esetében a bevétel 875ezer forint!
  Ez a töredéke a költségeknek! A hangtechnika bérlésére sem elég!
  Buzás azt mondja, hogy ennek a rendezvény sorozatnak a fő funkciója a "turizmus" fellendítése!
  Ez egyszerűen röhej!
  Vajon a szegedi szabadtéri előadásokra is 250ft egy jegy? Vagy Gyulán a tószínpad előadásaira is?
  A turizmus a profitról szól! És a profitot az ilyen rendezvényeknek is meg kell teremtenie, vagy legalább a költségeket fedeznie!
  A makói operett és muzsikán kívül további turista látványosságokkal is eltöltheti a fürdőt 1-2 nap alatt megunó turista!
  Pl a makói vár, vagy a 3000 méteres hegy a város felett. De a vadvizi evezést kedvelők is kikapcsolódást találnak, vagy ha kedvünk szottyan a makói ókori romok között sétálhatunk!
  Makón reménytelen a turizmus sikere!
  Szégyelje Buzás magát hogy ilyen hülyének nézi a makóiakat!
  Még folytatom...”
 • 8. Móka Miki 2008. június 18. 14:06
  „bólintmártika osztogtja a víájpí jegyeket”
 • 7. WRP 2008. június 18. 13:25
  „Egyérsz Makó elöregedő város, egyre több nyugdíjassal/időskorúval, másrészt azért a fitalak sem maradnak teljesen program nélkül pl.: Haverock party, vagy a helyi bulik, diszkók. Az operettfeszt. alavetően tényleg az idősek programja, de mondjuk a m. muzsika előadásai már bátran beletartoznak a mindenki/családi kategóriába”
 • 6. csonti 2008. június 17. 22:16
  „Szervező fogalmazzunk helyesen! Nem éri meg a városnak 1000-1500 fiatal szórakoztatása.
  Szerencsére zajos siker, és nem fűlszakító hangos "zene", mint amit a kht tud nyújtani egyéb más rendezvényein.
  Most kultúrált volt minden. Jön majd a szerda.
  A képviselők szavazták meg a +8 millát a kht.-nak a szigorú költségvetés megvonás után, milyen jó ez nekünk. Meg nekik is, mert majd az első sorokból nézhették a műsort ingyééé.”
 • 5. 4 2008. június 17. 21:43
  „Fiatalokra mikor gondolnak ?? Miért vannak fiatalok Makón?
  De szerintem majd akkor ha fiatal lesz a Közművelődési KHT élén!”
 • 4. greencat 2008. június 17. 14:58
  „"zömmel idősebb korosztályba" hát ez az!!! A fiatalokra mikor gondol már a tisztelt szervező??? vagy szervezők???”
 • 3. makói 2008. június 17. 14:42
  „Ami ingyen van oda toszulnak a képviselők. Több képviselő is van a képen.”
 • 2. makói 2008. június 17. 14:42
  „Ami ingyen van oda toszulnak a képviselők. Több képviselő is van a képen.”
 • 1. 4 2008. június 17. 07:03
  „A doktor úr vip jeggyel nézhette az előadást?
  Legalább most ne a képviselőket fotoznák!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tablókat gyűjt a makói gimnázium

Makó - Digitális archívumban szeretné megörökíteni összes érettségi tablóját a makói József Attila… Tovább olvasom