Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Kezdenek rászokni az online ügyintézésre Forráskúton

Még tanulják a helyiek, de már egyre többen intézik elektronikusan az ügyeiket Forráskúton. Egyelőre az iparűzési adó online bevallása a legnépszerűbb.
Házasságkötéssel, gyermekszületéssel, építkezéssel, autóvásárlással, de még a vállalkozás beindításával kapcsolatos ügyeket is lehet már online intézni, ráadásul közvetlenül a települések honlapjáról. Így van ez Forráskúton is, ahol még tanulják a rendszert, de jók a kezdeti tapasztalatok. 

Kapás Anita, a település jegyzője lapunknak elmondta, hogy a rendszert náluk legtöbben eddig az iparűzési adó bevallására használták, de indítottak már kereskedelemmel kapcsolatos ügyintézést, valaki pedig közútkezelői hozzáférést kért a rendszeren keresztül. 

A rendszert nem bonyolult használni. Az e-ügyintézést választókat a belépés után azonosítja a rendszer, és az űrlapok általános adatait automatikusan kitölti. A felhasználók bármikor nyomon követhetik az elektronikusan indított helyi önkormányzati ügyeket, így pár kattintás után megismerhetik a folyamatok aktuális állapotát, és megnyithatják a lementett űrlapokat. Így nem kell kivárni a hivatali nyitvatartási időt, online akár vasárnap éjjel is el lehet indítani a folyamatot, bárhonnan. 

Az ügyek jó részét a már említett űrlapokon lehet elindítani, de megmaradt a lehetőség a „szabad szöveges" ügyindításra is, ami a korábbi postai leveles megkereséseket válthatja ki.

Az elektronikus önkormányzati ügyintézés természetesen nemcsak Forráskúton, hanem az ország összes településén elérhető. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldás helyett átok lett a pénz: először mesélt életéről, börtönről és függőségről a ˝lottós kis Szabóként˝ ismert István

Áldás helyett átok lett a pénz: először mesélt életéről, börtönről és függőségről a ˝lottós kis Szabóként˝ ismert István
60 évvel ezelőtt 18 évesen több mint egymillió forintot nyert a lottón a mórahalmi Szabó István, aki azt mondta, nem áldás, átok volt a főnyeremény. Tovább olvasom