Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kellemeset a hasznossal - ContiTech Mérnök Grand Prix a SZIN-en

A ContiTech Szeged idén nyáron is megrendezi a már hagyományosnak mondható Continental ContiTech Mérnök Grand Prix-t a tradícióknak megfelelően a Szegedi Ifjúsági Napokon. A 2018-as versenyen öt csapat jutott a döntőbe, melyek tagjai az ország meghatározó egyetemeiről érkeztek.
A kihívások iránt érdeklődő mérnökhallgatók idén azt a kreatív feladatot kapták a szegedi ContiTechtől, hogy építsenek egy olyan gumiszál meghajtású vízi járművet, ami gyorsan és biztonságosan jut el a célba. A pályázó csapatoknak két fordulóban kell bizonyítaniuk rátermettségüket, melyből az első már lezajlott. A döntős csapatok tagjai az Óbudai Egyetem, Szent István Egyetem, Neumann János Egyetem és a BME hallgatói, akik a SZIN-en fogják összemérni a tudásukat és vízre bocsájtani a gumiszál meghajtású vízi járműveiket.

A döntő várhatóan idén is olyan izgalmas és jó hangulatú lesz, mint a korábbi években, amikor a résztvevőknek a levegőben kellett célba érni egy hajítógép segítségével, vagy a földön kellett gurulni adott sebességgel, vagy épp egy repülő szerkezettel kellett minél tovább a levegőben maradni. A mérnökhallgatók értékes nyereményekért szállnak versenybe, a megmérettetés során hasznos szakmai kapcsolatokkal gazdagodhatnak és felejthetetlen élményekkel SZINezhetik be a nyarat.
A német technológiai vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a mérnöki pálya iránt érdeklődő fiatalok már egyetemi éveik alatt megismerkedjenek a mindennapi gyártó és fejlesztő tevékenységekkel. A Continental az oktatás és a kutatás területén számos hazai intézménnyel működik együtt országszerte. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) a vállalat budapesti részlege, a Pannon Egyetemmel a veszprémi gyár, a Szegedi Tudományegyetemmel a makói, a Szent István Egyetemmel a váci telephely kooperál, míg a budaörsi részleg partnere az Óbudai Egyetem. Az sem véletlen, hogy a szegedi ContiTech idén már negyedik alkalommal rendezi meg a ContiTech Mérnök GP-t, azzal a céllal, hogy egy izgalmas kihívás segítségével keltsék fel a hallgatók érdeklődését az iparág iránt.
 
A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tire) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A vállalat 2018 májusában Budapesten nyitotta meg mesterséges intelligencia központját, debreceni elektronikai gyárának zöldmezős beruházása 2018 harmadik negyedévében kezdődik.
 
Legyen Ön is a Continental munkatársa! Nézze meg nyitott pozícióinkat, és jelentkezzen a karrieroldalunkon keresztül!

www.continental-jobs.com
https://www.facebook.com/ContinentalHungary
 
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idén is meghirdette a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalmát

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idén is meghirdette a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalmát
Tovább olvasom