Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A lányok lesznek az eredményesebbek?

Augusztus 4-étől 7-éig Szegeden, a Maty-éri olimpiai központban rendezik meg az ifjúsági síkvízi kajak-kenu világbajnokságot. A magyar válogatotton kívül még csak a japánok vendégeskednek a csongrádi megyeszékhelyen.
A 26 fős magyar ifjúsági kajak-kenu válogatott már két hete „akklimatizálódik", vagyis Szegeden, a helyszínen készül a világbajnokságra. És már megérkeztek a japánok is – mintegy 15 fős küldöttséggel –, a többi ország csapata, köztük a nagy rivális németekkel, lengyelekkel, oroszokkal, e hét elején várható.

– Éremre majdnem minden egységünknek esélye van – vélekedett Weisz Róbert, az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya, de aranyra, a világbajnoki cím megszerzésére elsősorban a lányoknak van sansza. A legnagyobb favoritunk Kozák Danusia, aki tavaly Európa-bajnokságot nyert, ezúttal is rajthoz áll 500 és 1000 méteren egyaránt. De megszerezheti a vb-elsőséget a Csipes Tamara, Hegyi Réka páros 1000, és a Gyulay Blanka, Hegyi Réka duó 500 méteren.

Amennyiben a nevek ismerősek, az nem véletlen, olimpiai bajnokaink, Csipes Ferenc és Gyulay Zsolt lányai az apák babérjaira törnek. Medálra, vagy akár meglepetéselsőségre a fiúk versenyszámaiban is számíthatunk. Kenuban elsősorban a Németh Szabolcs, Körmendi Péter kettős (500 méteren) pályázhat akár a dobogó legfelső fokára is, de alakulnak kajakban is a négyesek és párosok.

– A hazai pálya előny lehet, de igazából az jelentene pluszt a fiúknak és a lányoknak, ha a híres szegedi közönség kilátogatna a világbajnokságra és szurkolna nekik, belehajszolná őket a minél jobb eredmény elérésébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pick az EHF-hez fordult

Tegnap közzétették az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapján a Bajnokok… Tovább olvasom