Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

A Naturtex-SZTE-Szedeák nagy álma valósulhatna meg 2020-ban: kosárközpont épülhet a Gregor iskolában

Új munkacsarnokot építene a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Újszegeden, a Gregor általános iskola udvarán valósulna meg a beruházás, ami a klub egyik nagy álma már régóta.
Kardos Péter, a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának elnöke lapunknak remek hírről számolt be, hiszen ha minden ideálisan alakul, akkor 2020 őszére a klubnak új edzőközpontja lehet.
A leendő szegedi kosárlabdacsarnok Újszegeden épülne fel. Török Csongor látványterve
A leendő szegedi kosárlabdacsarnok Újszegeden épülne fel. Török Csongor látványterve
– Régi problémánk oldódhat meg azzal, hogy ha felépül az új munkacsarnokunk. Újszegeden, a Gregor általános iskola udvarán készülne a létesítmény. Szeged város önkormányzata mellénk állt, Joób Márton, a sportbizottság vezetője már közölte velünk a jó hírt, hogy 165 millió forinttal a beruházás mögé áll a város. Török Csongor tervei alapján épülne fel a létesítményünk, amelyben keresztben két pálya férne el, amelyeket egy függönnyel el lehetne választani, így két csapat is tudna edzeni. Középen pedig egy centerpályát alakítanánk ki, így az összes utánpótláscsapatunk itt tudna a különböző bajnokságokban játszani. Százszázalékos lenne a létesítmény kihasználtsága, délelőtt az iskolások tudnának ott testnevelésórán részt venni, míg a mi csapataink délutántól egy helyen tréningezhetnének. Most az építési engedély jogi elfogadására várunk, utána kell megszerezni a Magyar Kosárlabda-szövetség jóváhagyását, hogy a tao keretén belül megvalósítsuk azt a beruházást, ami a mi életünkben nagyon fontos lenne. Négy öltöző, egy kis konditerem, szertár lenne kialakítva benne. Körülbelül 600 millió forint lenne az új munkacsarnok költsége. Egy helyen lehetne a teljes utánpótlása a Szedeáknak, még összetartóbb közösséget építhetnénk, és ami a legfontosabb: nevelnénk a tehetségeket.
Kormányzati támogatásból fejlesztik a szegedi sportlétesítményeket

Tavaly augusztusban kezdődött el az Etelka soron az új fedett sportuszoda építése, amire 16 milliárd forintot kapott Szeged a kormánytól. A sportuszoda mellett szintén a Felső Tisza-parti stadion helyén épül meg a modern kézilabda-aréna, amely a MOL-PICK Szeged új otthonaként szolgálhat. Az aréna tervezéséhez és a munkálatok elkezdéséhez a kormány 5 milliárd forintot, majd egy kormányhatározat alapján az aréna megépítésére további 16,2 milliárdot biztosít. A Modern Városok program keretében összesen 2,1 milliárd forintból felújítják az SZVSE atlétikai pályáját, és a Szegedi Tudományegyetem sportközpontjában atlétikai centrumot alakítanak ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelemmel zárták az alapszakaszt: MOL-PICK Szeged-Csurgói KK 34-26

Győzelemmel zárták az alapszakaszt: MOL-PICK Szeged-Csurgói KK 34-26
Nyolcgólos sikerrel zárta a férfi kézilabda NB I alapszakaszát a MOL-PICK Szeged, miután a Csurgót… Tovább olvasom