Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Év sportolója-díjazottak - Berobbant a magyar elitbe: Fábián Fanni, a legjobb szegedi utánpótlás lány sportoló 2018-ban

Lapunk, a Délmagyarország immár 49. alkalommal jutalmazta az év legjobb sportolóit, az idei gálán összesen 20 üvegtrófeát adhattunk át a Hungi Vigadóban a CE Glass jóvoltából. Sorozatunk harmadik részében ezúttal a Haász SZUE tehetségét, Fábián Fannit mutatjuk be, aki többek között ifjúsági Európa-bajnoki címet és felnőtt ob-aranyakat szerzett idén.
Duzzogva ment uszodába, most Európa-bajnok – ezzel a címmel írtunk tavaly cikket a Haász SZUE tehetségéről, hiszen Fábián Fanni már akkor is a kontinens legjobbja lett váltóban a magyar utánpótlás egyik ígéreteként, viszont hat évvel ezelőtt nem tetszett neki az ötlet, hogy úszó legyen. Be sem akart menni az edzésre, de édesapja jól gondolta: ez a sportág illett Fannihoz. Ezt már a tavalyi eredmények is bizonyították, de az idei érmek még inkább. Idén ugyanis Fábián berobbant az elitbe – már felnőttszinten is.

Két arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel tért haza a rövidpályás felnőtt országos bajnokságról, a budapesti világkupán pedig felnőtt nemzetközi mércével is remek időket úszott, 200 méter gyorson az olimpiai bajnok Belmontét is megelőzte. Ezenfelül még sok szép korosztályos ob-helyezéssel segítette egyesületét ahhoz, hogy idén a szegedi legyen hazánk ötödik legeredményesebb úszóklubja.
A felnőttmezőnyben is remekel.  Fábián Fanni Olasz Anna nyomdokaiban. Fotó: Kuklis István
A felnőttmezőnyben is remekel. Fábián Fanni Olasz Anna nyomdokaiban. Fotó: Kuklis István
A Haász SZUE mégis az utánpótlás-eredménye miatt lehet a legbüszkébb Fábián Fannira, hiszen az idei volt az egyesület első olyan Európa-bajnoki címe, amelynél versenyzőjük a döntőben is szerepelt. Ráadásként ez volt a SZUE jubileumi, huszonötödik nemzetközi érme. Ebből hat medált díjazottunk szerzett, a két ifjúsági Eb-arany mellett tavaly az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerzett három bronz- és egy ezüstérmet.

Mind az ifjúsági Eb, mint a felnőtt rövidpályás ob előtt vállsérüléssel küzdött Fanni, aki ennek ellenére is hozta a csúcsformáját. Ezt többször is kiemelték már edzői, Gellért Gábor és Táczi Zsolt, hiszen egy remek versenyzőtípusról van szó, aki bármilyen körülmények között képes hozni a tőle elvárt időeredményt.

Az idei eredmények erőt és motivációt adnak neki, ami jól is jön jövőre, hiszen nagy céljai vannak: gálánkon elmondta, hogy 2019-ben a korosztályos Eb-n egyéniben is szeretne dobogóra állni, illetve a budapesti ifjúsági világbajnokságra is gőzerővel készül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvált amerikai légiósától a Szedeák

Megvált amerikai légiósától a Szedeák
Darrell Davisszel szerződést bontott a Naturtex-SZTE-Szedeák. Tovább olvasom