Fotó: vlv.hu

Bajnokok Ligája-győztes vízilabdázót igazolt a Metalcom Szentes

Távozik a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapatának házi gólkirálya, Nagy Márton, helyére viszont a Bajnokok Ligája-győztes és többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Fülöp Bence érkezik a Honvédból. Hosszú idő után ismét légiósok nélkül játszik majd a 2020–2021-es szezonban a Kurca-parti együttes.

Keserédes csonka szezonon van túl a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata, ugyanis óriási sikerként hét év után ismét bejutott a felsőházi rájátszásba, viszont a koronavírus-járvány miatt a legjobb nyolc között már nem mutathatták meg Pellei Csaba vezetőedzőt tanítványai, hogy mire képesek.

A 37 gólos Nagy Márton személyében legeredményesebb játékosa távozik a szentesieknek, új klubja egyelőre még nem ismert. Román és görög válogatott pólósától, Gergelyfi Róberttől és Athanasziosz Kriszoszpatisztól gazdasági megfontoltság miatt köszönt el a klub. Érkezett Fülöp Bence a Honvédtól, aki a Szolnokkal 2017-ben nyert Bajnokok Ligáját. Lajkó Márton a BVSC-től írt alá, Takács János pedig Szombathelyről tér vissza Szentesre két esztendő után.

– A legfontosabb feladatunk Nagy pótlása volt. Bízom benne, hogy ez Fülöppel sikerül, és megtartja gólerős játékát, amit a csonka szezonban mutatott. Vörös kevesebbet játszik majd, így elé szerettünk volna egy centert, ezért Takács visszatér. Lajkó pedig Fülöphöz hasonlóan több poszton bevethető, kiváló adottságú és szellemű pólós – árulta el Pellei Csaba, aki hozzátette, mivel összes távozójuk a rosszkéz oldalon játszott, így a csapatépítés, összeszokás több időt vesz majd igénybe.

A Metalcom Szentes 2020–2021-es játékoskerete: Meixner Marcell, Duvnjak Borna (kapusok), Pellei Frank, Pellei Kristóf, Vörös Viktor, Hegedűs Bence, Mátyók Norbert, Somogyi Balázs, Kasza Dániel, Bozó Péter, Kókai Tibor, Basara Ivan, Fülöp Bence, Lajkó Márton, Takács János (mezőnyjátékosok).

 

Hozzászólások