Listavezetőt fogadnak a szegedi hokisok, mindkét Csongrád megyei kosárcsapat itthon játszik bajnokit

Csongrád megye második, harmadik vonalába tartozó sportcsapatokra vegyes kilátású mérkőzések várnak. A férfi vízilabda OB I/B-ben a Szegedre a hosszú utazás lehet a legveszélyesebb Kaposváron, míg a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata a listavezető KMH-t fogadja az alapszakasz utolsó hazai meccsén.

Idegenbeli mérkőzések várnak ezen a hétvégén a Csongrád megyei OB I/B-s férfi vízilabdacsapatokra. Az A csoportban érdekelt, sereghajtó hódmezővásárhelyi együttes, a HVSC a Honvéd otthonában ugrik medencébe, míg a Szegedi Férfi Vízilabdacsapatra hosszú utazás vár Kaposvárra. Csányi László tanítványai számára nem szabad, hogy gondot okozzon a három pont begyűjtése szombaton 16 órától.

Valószínűleg a Szegedi Kosárlabda Egylet női csapata sem hullajt pontokat a hétvégén, mivel listavezetőként a kiesőzónába tartozó ELTE együttesét fogadják Kecskés Fannyék. Az NB I Amatőr Zöld csoportjában szereplő Tisza-partiak az elmúlt hétvégén sorozatban tizenkét győztes találkozó után szenvedték el első vereségüket a pontvadászatban, miután 77–76-ra alulmaradtak Zalaegerszegen. Vasárnap 14 órától az Etelka sori sportcsarnokban térhetnek vissza a sikeres útra a két győzelemmel és tíz vereséggel a tabella 11. helyén álló ELTE ellen. A férfi NB I/B Zöld csoportjában szereplő Vásárhelyi Kosársuli otthonában még veretlen, így sorozatban kilencedik hazai sikerükre hajthatnak szombaton 18.30-tól az Alba Fehérvár II. ellen a Hódtói Sportcsarnokban.

Vasárnap 18 órától a szegedi Műjégpályán az idény utolsó hazai alapszakasz-összecsapása vár a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es férfi jégkorongcsapatára. Prakab Gábor vezetőedző együttese bravúrgyőzelmet (9–6) aratott az előző hétvégén, a dobogós Hevület után most a listavezető Kanadai Magyar Hokiklubot látják vendégül a Tisza-partiak.