Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

HNKC: botrányos búcsú a kupától

Búcsúzott az ASA-Consolis-HNKC élvonalbeli női kézilabdacsapata a magyar kupától. A sorozat negyeddöntőjében a Debrecen 26-23-ra nyert Vásárhelyen. A továbbjutásról egy mérkőzés döntött. A meccs után szurkolói rendbontás miatt a rendőröknek kellett közbeavatkoznia. VIDEÓVAL
Nagy küzdelmet hozott a találkozó, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szünetben 11-10-re vezetett a Debrecen. A második játékrészben rákapcsoltak Wolfék, 14-14-nél átvették a vezetést, de nem tudták tartani előnyüket. Gyámolatlanul vezették a támadásaikat, a szélsőik betliztek, így elmaradt a győzelem. A Debrecen jutott a legjobb négy közé.

ASA-Consolis-HNKC–Debrecen 23–26 (10–12)
Magyarkupa-negyeddöntő, női kézilabda-mérkőzés. Vásárhely, Balogh Imsi Sportközpont, 800 néző. Vezette: Horváth, Marton.

ASA-Consolis-HNKC: ABRAMOVICS – Lovász 1, NYIKOLAJENKO 7, Gerstmár R. 1 (1), Gaál 2, Polláková 5, Koroknai 3 (1). Csere: Mucsi-Vörös (kapus), Fülöp, Wolf 1, Jókai 1, Nagy I. 1, Busi 1 (1). Edző: Farkas József.

Debrecen: PASTROVICS – Csáki 3, Sinkarenko 1, Szabó V. 2, Crap 2, BOGNÁR B. 10 (6), STUPARICOVÁ 5. Csere: Kiss É. (kapus), Dakos, Szrnka, Hornyák D. 2, Kovács A. 1. Edző: Bakó Botond.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 6/6.

Az eredmény alakulása: 10. perc: 1–4, 13. p.: 4–5, 28. p.: 10–10, 37. p.: 15–14, 43. p.: 15–18, 50. p.: 18–22, 59. p.: 21–26.

Az ASA-Consolis-HNKC női kézilabdacsapata a magyarkupa negyeddöntőjében szoros mérkőzést vívott a Debrecennel, végül 26–23-ra kikapott és búcsúra kényszerült. De ez a meccs elsősorban nem emiatt marad „emlékezetes": a lefújást követően dulakodás alakult ki a játéktéren, a helyi rendezőknek, rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

A hazai kézilabdások nagyon fogadkoztak, hogy szezonbeli harmadik találkozójukon megverik a Debrecent és bejutnak a magyarkupában a legjobb négy közé. Nem sikerült. A két gárda végig szoros, hibákkal tarkított meccset vívott, a házigazda ASA-Consolis-HNKC azonban csak egyszer vezetett, a 37. percben 15–14-re. Jobbára a Loki akarata érvényesült, és hajrában – amikor már tulajdonképpen eldőlt a továbbjutás –, a B-közép többször is Farkas József vezetőedző távozását követelve skandálta: „Cinga, takarodj!" Tapintható volt a feszültség, de arra azért senki sem számított, ami a lefújást követő percekben történt.

Búcsúzott a kupából a HNKC - KÉPGALÉRIA

Pillanatok alatt szurkolók teremtek a játéktéren, és dulakodás, kisebb verekedés alakult ki. Olyan gyorsan zajlottak az események, hogy alig lehetett követni. A helyi rendezők és a rendőrök fékezték meg az indulatokat, az egyik állandó „botrányhőst" leteperték és elvezették a rend őrei.

– A lefújás után bementem a pályára – nyilatkozta a nevét nem vállaló fiatalember, nem őt állították elő –, és azt mondtam az edzőnek: Cinga, remélem ezután levonod a szükséges konzekvenciát és távozol. Erre szó nélkül fültövön vágott. Beismerem, azzal hibáztam, hogy bementem a küzdőtérre, de a kritikámra mégsem kellett volna ilyen szélsőségesen reagálni.

Az ominózus bunyós jelenet

– Sajnálom, hogy nem tudtunk örömöt szerezni az igazi szurkolóinknak. A lányok sírnak az öltözőben, most nem tudok többet mondani – közölte Farkas József, majd arra a kérdésre, mit szól a néző állításához, miszerint megütötte őt, még hozzátette: – Nekem rontott, szidalmazott, erre emlékszem. Egyébként is, semmi keresnivalója nem volt a pályán.

A rendőrökön kívül Kuczik István versenybíró is igyekezett rögzíteni az eseményeket. Elmondta, hogy a hivatalos jegyzőkönyvbe a következőket írta: „A csapatok kézfogása után egy néző beszaladt a pályára, dulakodás, verekedés kezdődött, amit a helyi rendezők és a rendőrök szüntettek meg."

– Sajnálom, ami történt – kommentálta az eseményeket Mucsi Tamás, a vásárhelyi klub ügyvezetője. – Mindkét fél hibázott, a nézők nem jöhetnek be a küzdőtérre, nekünk pedig nem lett volna szabad felvenni az „odadobott" kesztyűt, reagálni a szidalmazásra, a provokációra.

A mérkőzés minden szempontból szomorúan ért végett. A magyarkupának búcsút intett – végig tisztességesen küzdve, mindent megtéve – a csapat, majd utána sportpályára nem való jelentek következtek. Az ügy minden bizonnyal a szövetség fegyelmi bizottsága előtt folytatódik.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. az_aki 2009. február 19. 21:17
  „azt még megkérdezném, hogy a játékosok játék helyett mért a színészkedést választották????? egész meccs arról szólt hogy a vásárhelyiek színészkedtek állandóan...”
 • 39. Air 2009. február 19. 19:31
  „A Farkast miért nem bilincselték meg a rendőrök????? Már itt büzlik a dolog!!!”
 • 38. hansi 2009. február 19. 19:27
  „Egy edző soha nem üthet, nemhogy elsőként. Tisztán látszik, hogy űt, és az is , hogy a "célzott" nem üt vissza. Ha a klubvezetés ezek után nem köszöni meg neki az eddigi munkáját az a klubbot minősíti sajnos, azaz a klub teljesen lejáratná magát ha ezt így elfogadja.
  A kapus amazon pedig egyértelmű, egy minden valamire is magára adó klub azonnal megválna egy ilyen játékostól, a játékoson ott volt a csapat meze amelyet képvisel, egy játékos, egy sportember gyermekek példaképe kell, hogy legyen cselekedeteiben, pályán és azon kívül is...., ha egy játékos egy földön fekvő embert rugdos és ócsárol (tegyük fel mégha talán igaza is van) ilyet nem tehet, már csütörtök nem szabadna a csapat alkalmazásában állnia. Ezek utén a vezetőségen a sor, hogy a szurkoló van a klubbért, vagy a klub a szurkolókért...”
 • 37. Air 2009. február 19. 19:20
  „Ja.és hamár nemzetközi porond a cél, akkor nemzetközi edzőt is kéne igazolni!!!! Ez a Farkas még semmilyen komoly eredményt nemtud felmutatni!!! És még kéne egy normális sportcsarnok is!! Mert ez csak egy tornaterem.Nevetséges,hogy órákkal hamarabb le kell menni helyet foglalni.A felső sorokból meg nem lehet az egész pályát látni.”
 • 36. Air 2009. február 19. 19:12
  „Az nem helyes,hogy egy néző bemegy a pályára!!De az sem ahogy az edző viselkedett!!!Pláne nem ahogy a vezetőségi tag!!!Remélem mindenki levonja a konzekvenciát és magától lemond!!!Ilyenkor ez a helyes!!!Egyébként is a csapat hetek óta egyre gyengébb,már régen edző cserét kellett volna alkalmazni!!!Remélem a FŐ szponzor is észreveszi,hogy itt nincs minden rendben és menti ami még menthető!!!”
 • 35. vásárhelyi 2009. február 19. 16:58
  „Egy edző nem tehet ilyet. Aki pedig ilyet tesz, mondjon le, és tűnjön innen végleg. Nem mutathat ilyen példát. Márpedig egy edzőnem példaként kellene szolgálnia...Ott voltam, nem kérdőjelezhető meg, hogy Farkas ütött. Azért, mert oda megy valaki hozzá, nem kell megütni. oda megy egy 50 kilós nő, akkor azt is megüti?
  És az, hogy ha már hatan lefogták, talán nem kéne kedves Mucsi "barátunknak" még belerúgni. Szégyen. Szégyen, hogy ez az ember még ott van. Mindenki tudja, hogy egy nagy 0. Nem beszélve a kis barátnőjéről. Nem viselkedhet így egy sportoló.
  Azt hiszem a következő bajnokin nem kellene megjelennie egyikőjüknek se. De a nézők is kitalálhatnának valamit. Ez a véleményem.
  Nem vagyok nagy kézi drukker, szóval valaki fölvilágosítana, hogy mi volt szeptemberben?”
 • 34. gardista33 2009. február 19. 15:59
  „egy edzö soha nem üthet! ennyi a véleményem erröl a témárol”
 • 33. Csaba76 2009. február 19. 15:53
  „Tiszteletem!
  Ott voltam, láttam mindent. Szégyen Mucsi és Cinga hozzáállása. Lerontanak egy ilyen kaliberű játékosokból álló csapatot...Lehet sose áll össze még egy ilyen csapat. Játékosok elmondása alapján tudom, hogy edzésen nem gyakorolják a hetes lövést... Nem jelölte ki, hogy ki dobja a hetest, csak vonogatta a vállát, hosszú másodpercekig mutogattak egymásra a játékosok, senki nem mert dobni, félve a kihagyás utáni leordibálástól... A "botrányhős" egyedül szétkapta volna a "bátor" rátámadókat, szerintem mindenki ismeri, csak hozzáállását bizonyítva nem ütött vissza. A berohanó csak a barátját védte a túlerő ellen. Legutolsó telepi balhékba támadnak többen egy emberre, meg a rendőröknél, illetve bántalmaznak földön fekvő embert. Szégyen...”
 • 32. az_aki 2009. február 19. 15:41
  „én is lent voltam meccsen...szánalmas volt a vásárhelyiek játéka, 0 elképzelés 0 játékkedv...

  na meg ami még ezen kívül, hogy a 7 eseket állandóan kihagyjuk...potya pontokat vesztünk el minden meccsen mer nem tudnak 7 eset dobni...”
 • 31. hansi 2009. február 19. 15:12
  „Hát igen, egy újságírónak egyrészt objektívnek kell(ene) lennie, másrészt egy sportesemény számszerű tényeit legalább pontosan közölni, ha már a többi nem megy :))) De, mint mondtam egy újságírónak....”
 • 30. csakaszeged 2009. február 19. 15:06
  „Most olvatam végig újra a cikket. Fektennék egy két kérdést Imre Péter Úrnak!
  "A szünetben 11-10-re vezetett a Debrecen." ... "ASA-Consolis-HNKC-Debrecen 23-26 (10-12)"
  Hogy is van ez Pista? Te melyik meccset nézted? Nem gondolod, hogy mielött leírsz egy cikket el kellene olvasni FIGYELMESEN miket írogatsz? Jahh és téged is biztos ez júdás pénzel, hogyha így fogalmazol a szurkolókról akik szerintem nem kevesett letettek már az asztalra. Na ennyi emrt tényleg felidegesítem magam, ezeken a tetveken
  Hajrá Szeged, Hajrá Vásárhely!”
 • 29. csakaszeged 2009. február 19. 14:58
  „Hát sajnos én is ott voltam tegnap!
  Ez a játék egyszerűen katasztrófa. Elképzelés szinte nulla, taktika teljesen nulla, helyzetkihasználás meg még a nullánál is rosszabb, a csapat hozzáállásáról meg ne is beszéljek, tisztelet a kivételnek (Abramovics, Szani)
  Az, hogy a nézök "anyázzák" az edzőt illetve az ügyvezetőt az elgondolkodtató. Érdekes módon Kiss Szilárdra soha egy rossz szava nem volt az Imre Péter úr által emlegetett "B középnek", vajon miért, lehet hogy ártett a dolgához? Az hogy valaki bement és megkérdezte az edőt, hát szerintem belefér. A videón is látszódik illetve aki ott votl is látta, hogy a "kopasz" úr tényleg békés szándékkal ment be, nem verekedni, csak egyszerűen szűmonkérni! Az aki beszaladt és próbált segíteni a fülönvágott "kopasznak", aki ugye az "egyik állandó botrányhős", szerintem meg acsak segíteni ment a társának, ha jól láttam a dolgokat akkor senkit nem talált el, az igaz, hogy a szándék is büntetendő, de akkor is júdásnét, júdást és cingát is bilincsben kellett volna elvinni a helyszínről, mert ők találtak is. Szóval remélem a 3 érintett is megkapja a méltó büntetését és eltakarodnak Vásárhelyről.
  Megértem azokat az egykori "B közép" szurkolókat akik kijelentették a szeptemberi eset után, hogy többet az "aréna" közelébe nem mennek.
  júdás család, cinga takarodó Vásárhelyről!
  Hajrá Szeged, Hajrá Váráshely!”
 • 28. hansi 2009. február 19. 14:37
  „Szégyen amit műveltek a Vásárhelyi csapattal az elmúlt években, mindezt vagyonokért..., ma meg már a szurkolót ütik kérdezés nélkül. A videóból jól látszik, ha kezet akart volna vele fogni akor is üt. Ez egy edző ? A játékosai önbizalom nélkül játszanak, ez nem a játékos hibája, ez az edző felelőssége. Ennek a vörös heninek meg talán a labdát kellene ilyen piszok "bátran" rugdosnia a kapu elől...”
 • 27. béla555 2009. február 19. 14:19
  „Én is ott voltam a meccsen sajnos. Taktika nulla, játék nulla.
  Ami utána történt. Szerintem valóban nem szerencsés a pályára lépni a lefújás után egy idegennek, de nem is bűn. Ha ünnepelni ment volna, akkor is leütik. Mert itt bizony Farkas ütött (láttam) minden előzmény nélkül. Sajnos azt is láttam, amikor a földön leszorított embert rugdosta a zöld inges meg a kapus. Elképesztő ami itt megy. Milyen emberek ezek,akik egyből ütnek mindenért. Remélem az áldozatok feljelentik őket.”
 • 26. ultra 2009. február 19. 13:58
  „Kiváncsi leszek mit fog kapni Farkas, Mucsi, Vörös!

  Bár nem hiszem, hogy a szövetség megbünteti őket, de akkor majd az utca!”
 • 25. insideman 2009. február 19. 13:49
  „Olvastunk itt pro és kontra érveket,hozzászólásokat....DE...megengedhetetlen és tűrhetetlen,h Mucsi Tamás és Vörös Heni igy viselkedjen...a fekvő embert ütik,rugják....igy akarunk nemzetközi porondot???? Először az ügyvezető és a legrutinosabb játékosunk nézzen magába,a fejekben tegyen rendet...utána a többi....”
 • 24. stevens 2009. február 19. 13:43
  „Eképesztő,amit megengedhet ma egy játékos!Ezt kell látnia egy gyereknek? Ez nem profizmus ez tragédia,a pálya közelébe sem lenne szabad engedni a Vöröst!!!Kiváncsi leszek a büntetésére!
  Látszik,hogy Dankó a közelben van!”
 • 23. Beth 2009. február 19. 11:57
  „Legközelebb, ha megyek meccsre, akkor veszek egy olyan "műtenyeret" :) amivel nem tapsolom szép a kezemet.
  És majd hangosan elkiáltom magamat,hogy aki eljött a meccsre, az igenis szurkoljon, vagy tapsoljon... És akkor a szurkolás szurkolás lesz.
  De tényleg az sem megoldás, hogy szidom a bírót, meg a játékosokat! csak pozitívan :))”
 • 22. becsület 2009. február 19. 11:35
  „Az egyik kopasz úriember kérdőre vonta cingát:"Cinga, remélem ezután levonod a szükséges konzekvenciát és távozol. Erre szó nélkül fültövön vágott"
  A munkahelyeden így szoktál viselkedni?Önkritika helyett,mi jogosítja fel ezt a farkast az ilyen viselkedésre?És a kapus viselkedése?A labdába nem sokat rúgott,inkább a földön fekvő úriembert rugdosta.”
 • 21. karlvonbanhoff 2009. február 19. 11:22
  „Pár apróság ami itt a heves anyázásban elkerülte 1-2 úriember figyelmét.
  A jelen állás szerint nem Cinga rohant ki a nézőtérre verekedni,hanem a két kopasz "úriember" rohant be a pályára.Namármost a pálya az Cinga mester munkahelye,tehát jogosan tartózkodott ott.A két fax-nak pedig a lelátó lett volna munkahelye!
  Aki nem a megfelelő helyen tartózkodott az a hunyó!
  Ilyen egyszerű ez!”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katzirz Dávid: csak előre!

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 33–29-es vereséget szenvedett a Dunaferr elleni… Tovább olvasom