Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Janics Natasa: Aki tud lazítani, az tud feszíteni is

Janics Natasa, a Démász Szeged Vízisport Egyesület kitűnősége és edzője, Vécsi Viktor volt szerkesztőségünk vendége. Az online interjúból kiderül, hogy miért fúj lufikat a kajakkirálynő, és hogy miért nincs szüksége varázspálcára a Janics-Kovács aranyduónak.
Janics Natasa: És végül, jöjjön mindenki szurkolni a szegedi válogatóra, ami május 9-11. között lesz a Maty-éren. Köszönöm a jó kérdéseket, sziasztok.

Vécsi Viktor: Mit is mondhatnék búcsúzóul, találkozunk a Maty-éren a szegedi válogatón! A mi sikereink, a ti sikereitek is.

Anna Luca: Szia Tatti! Leeresztettek a szülinapi lufijaim :( Mikor jössz el hozzám újra lufit fújni?

Janics Natasa: Csak, hogy más is tudja miról van szó: vasárnap Anna Lucát köszöntöttem a második születésnapján. Nagyon- nagyon szeretem, tündéri kislány és neki fújtunk fel vagy 50 lufit. Ahogy lesz egy kis időm, fújunk újabb lufikat.

Dini: Eldölt már, hogy ki fogja irányítani a páros edzését?

Vécsi Viktor: Eddig három páros edzésünk volt, a legutóbbin a szövetségi kapitány, Angyal Zoltán is részt vett, ott ült a motorcsónakban. Úgy tűnik, hogy a két lánynak tecnikailag nem kell sokat hozzátenni a produkciójához, ez egy jól működő páros, nincs szükségük varázspálcára. Inkább csak az edzések levezényléséhez kellhet a segítség.

Herendi: Kit becsül a legjobban a férfi kajakosok közül?

Janics Natasa: Minden olyan kajakost, kenust becsülök, aki keményen dolgozik. Ha ki szeretnék emelni valakit, az Kammerer Zoltán.

redbullwiszki: Szia Natasa! Két hete szombaton láttalak szórakozni a Sing Singben, emlékszel valamire a második pohár után?

Janics Natasa: Én is ember vagyok, rámfér olykor a szórakozás. Aki tud lazítani, az tud feszíteni is.

szalai imre: Ön szerint hány számban tudna indulni Natasa maximum az olimpián?

Vécsi Viktor: Ha csak a szakma számítana, akkor Natasának három számban kellene indulnia. A párosban és a négyesben is helye lenne, semmilyen egységből nem szabadna kihagyni. Egyesben pedig Kovács Katival kell megküzdenie. Öngólt rúg magának a magyar sport, ha Natasát kihagyják a négyes hajóból. Sajnos, személyes érdekek is befolyásolják a döntést, nem csak a szakmáról szól a válogatás.

Janics Natasa és Vécsi Viktor szerkesztőségünkben. Fotó: Karnok Csaba
Janics Natasa és Vécsi Viktor szerkesztőségünkben.
Fotó: Karnok Csaba

irapuato: melyik volt eddigi legkedvesebb versenye?

Janics Natasa: Minden verseny kedves számomra, de kiemelném a két olimpiát, Sydneyt és Athént. Az olimpia semmihez sem fogható. A versenyzők csak négy évente tudják megmutatni magukat, sokkal nagyobb tisztelet övezi az ötkarikás játékokat. Akárcsak a szurkolóknak, nekünk versenyzőknek is óriási öröm itt nyerni. 

Pukkancs: Tegnap volt a Fókuszban, hogy az úszók doppingolnak, nagyon...Szerinted ez a kajak-kenuban is hozzányúlnak ezekhez a szerekhez?

Janics Natasa: Számomra a drog és a dopping egyforma. Aki doppingol az a saját egészségét teszi tönkre, nem beszélve arról, hogy csaló. Primitív, buta sportolók nyúlnak doppingszerekhez. Azoknak a munkáját is tönkreteszik, akik tisztán készülnek. Kajakban egyébként ritkán fordul elő, mert ez inkább technikai sportág.

varkonyin: Natasa többet dolgozik, mint egy válogatott kajakos szokott általában? Minek köszönhető, hogy ennyivel jobb a világnál? Született tehetség?

Vécsi Viktor: Egyrészt valóban született tehetség, de sok ilyen sportolót láttunk már. Pusztán a tehetségtől nem biztos, hogy eredményes is lesz a pályafutás. Ami nála plusz, hogy tudatosan éli az életét, tudatos versenyző. Odafigyel a pihenésre, táplálkozásra. Sokan eltékozolják a tehetségüket, mások - mint Natasa is - hivatásnak tekintik a munkájukat. Gyerekkora óta jó kezekben volt, az édesapja is világbajnok, ő tanította. 18 évesen negyedik helyet szerzett az olimpián, amikor Kati nénihez került, már kész versenyző volt.

Karcos2: Ki kritizálja a mi Natasánkat a sajtóban és ugyan miért? Ő a kajakkirálynőnk, imádjuk, örülünk, hogy annyira szereti a magyarokat, meg Szegedet, igazán jó érzés, hogy újra olimpiai reménységünk lehet, Kati néni meg szégyellje magát, hogy egy ilyen tehetség értelmi színvonalához nem volt képes felnőni.

Janics Natasa: Köszi.

farago.misi: Hogy bírod, ha kritizálnak a sajtóban?

Janics Natasa: A sajtóban gyakran írnak olyat, ami nem fedi a valóságot, ezért nem is zaklatom fel magam ezen. Ha egyszer nagyon csúnyát írnak majd rólam, szó nélkül odamegyek az újságíróhoz és megverem. :)

Fotó: Karnok Csaba
Janics Natasa: Aki tud lazítani, az tud feszíteni is.
Fotó: Karnok Csaba

boka: Vecsi Viktorhoz: Az olimpia után Szegeden maradsz vagy máshol folytatod az edzoskodest?

Vécsi Viktor: Szeretem Szegedet, nehezen tudom elképzelni, hogy máshol éljek. Most a városunkban van az ország legjobb csapata, miért hagynám el őket?

farkinca23: Natasa, tudom hogy meghitt párkapcsolatban élsz már több éve, azt szeretném megtudni hogy bírod elviselni az edzőtáborok magányát?Én magamról tudom, hogy már egy hét után nagyon hiányzik...

Janics Natasa: Az edzőtáborba edzeni utazok, az egész nap a munkával telik, nem érek rá azon törni a fejem, hogy hiányzik-e valami. Persze, vannak hozzám közel álló emberek, akik hiányoznak.

vartan: Viktor, Natasa nehéz eset? Ki vezeti az edzéseket, te vagy ő?

Vécsi Viktor: A sportolói oldalát tekintve nem nehéz eset, mert mindig becsületesen megcsinálja a rá kiszabott edzésmunkát és egy tréner számára ez a legfontosabb. Nem szokott alkudozni, szóval én vezetem az edzéseket, mivel én vagyok az edző.

Szilardjoe: Natasa, amikor a csapat körül annyit szekáltak, nem jutott eszedbe, hogy a szerb vagy a horvát válogatottban folytasd?

Janics Natasa: Nem.

kenguru: Élvezted-e az ausztrál edzőtábort? Tényleg találkoztatok cápákkal?

Janics Natasa: Kedves Kenguru, nem találkoztam se cápával, se kenguruval, de rengeteg kenguruhúst ettem és nagyon finom volt. A viccet félretéve sokat eveztünk, szabadidőmben pedig sokat úsztam az óceánba. Elviselhető volt a víz, néha felkavarta a szél a tengert, de jó időt fogtunk ki. Amikor lezúdult ránk az eső, akkor is pár perc alatt megszáradtunk. 2000-ben Gold Coast-on jártunk, ott láttam cápát kajakozás közben. Úgy tekertem egy két dolláros versenyen, mint talán még soha. Többen kiabálták kötülöttem, hogy littke shark, little shark.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. sz 2008. április 27. 12:41
  „Kedves RK!
  Milyen nyomorult és szomorú gyermekkorod (életed?) lehet neked....Ugorj a Tiszába, és szép lassan elvisz a folyó az "elvtársaid" közé. Csak szólj nekik mert szerencsére Szerbiában is egyre kevesebb az ilyen mint te, és nem biztos hogy a megfelő kezekbe kerülsz”
 • 36. nikos 2008. április 24. 00:14
  „Miért kell piszkálni Natasát ? Jó fej ... keményen jó sportoló ...magyar aranyakat hoz ...valahol magyarnak tartja magát .....Mi a baj vele ? ..Kedves Radovan ! Te biztos hogy egy buta szerb vagy szlovák ...vagy egyszerűen csak egy büdös CIGÁNY VAGY !!! Ugye ? ha neked lesz valami hasonló teljesítményed a sportban , akkor írj ebben a fórumban másokról véleményt ....”
 • 35. Radovan Karadzic 2008. április 23. 21:38
  „009: nem gyűlölöm az idegeneket. Szeretem a turistákat. Natasa az, aki nem tudott azonosulni a versenyzőtársaival és bár a Magyar Olimpiai Bizottság költségvetéséből utazik és magyar cégek szponzorálják szerb színekben versenyzett.”
 • 34. 009 2008. április 23. 20:42
  „Hitler is megirigyelhetné ezt a remekbe szabott fajgyűlölettől sziporkázó oldalt! Natasa Magyarországnak hozza az aranyérmeit, díjait, Nyugat -Európa is szívesen fogadja a külföldi sportolókat, de a magyarországiak más bolygóról valók...Mutassátok már ki teljes mértékben, mennyire aljas idegengyűlölet lappang némelyekben, hadd lehessen már látni, mi lappang némelyekben, milyen mélyre lehet az embernek süllyedni!
  Elég híres az ország az idegen-ellenességéről! És ennek a magyar turisták is megisszák a levét!
  Magyarországiak jogosak mindenhova elmenni? Ide viszont senki ne jöjjön? No comment!”
 • 33. Radovan Karadzic 2008. április 23. 20:35
  „Igen, itt bújkálok. Mint Natasa.”
 • 32. pocetnik 2008. április 23. 19:09
  „Gde si Radovane!!!! Znaci tu mi se ti u Madjarskoj skrivas, a?”
 • 31. Radovan Karadzic 2008. április 23. 14:04
  „Natasa, tényleg igaz hogy volt olyan verseny amikor minden csapattársnőd piros-fehér-zöldre festette a körmét te ebből kimaradtól? És az igaz, hogy szerb nemzeti színekre festetted a saját körmödet? Nem lenne jobb neked a hazádban, a sajátjaid között ahol az szerb anyanyelveden beszélhetnél nem tört magyarsággal?”
 • 30. torro 2008. április 23. 13:36
  „Natasa, bízol-e abban, hogy Kovács Kati jól fel van készítve erőnlétileg?”
 • 29. Anna Luca 2008. április 23. 13:35
  „Szia Tatti! Leeresztettek a szülinapi lufijaim :( Mikor jössz el hozzám újra lufitfújni?”
 • 28. zomborizs 2008. április 23. 13:29
  „meg szokta nézni utólag a versenyeiről szóló tévéközvetítést?”
 • 27. Dini 2008. április 23. 13:28
  „Eldölt már, hogy kifogja irányítani a páros edzését?”
 • 26. Naya 2008. április 23. 13:23
  „Szia Natasa.. Pekingben van olyan tényező ami nehezebbé teheti a versenyzést a kajakosok számára? Gondolok itt az ételek minőségére, a helyszínekre való utazásra és edzési lehetőségekre stb.”
 • 25. herendi 2008. április 23. 13:22
  „Viktor
  hány aranyat vár a kajak-kenu válogatottól?

  Natasa
  Kit becsül a legjobban a férfi kajakosok közül?”
 • 24. redbullwiszki 2008. április 23. 13:20
  „Szia Natasa! Két hete szombaton láttalak szórakozni a SingSingben, emlékszel valamire a második pohár után?”
 • 23. vargazoltan 2008. április 23. 13:19
  „Natasa
  a kenuzást próbálta már? Menne?”
 • 22. sandros 2008. április 23. 13:17
  „Ha holnap nagyon nagy pénzért meghívnák önöket az ausztrál válogatottba, elmennének?”
 • 21. kalmandora 2008. április 23. 13:14
  „Natasa, Viktor Önöknek mi a véleménye arról, hogy a tibeti elnyomás miatt nem szabad olimpiát tartani Kínában?”
 • 20. vargajeno 2008. április 23. 13:11
  „Vécsi Úr, nem kellene a 200 méteres távokat felvenni az olimpia számai közé? A magyar sportdiplomácia nem tervez lobbizni ezért?”
 • 19. kormos e. 2008. április 23. 13:09
  „hogyan kapcsol ki verseny előtt?”
 • 18. lerch jano 2008. április 23. 13:07
  „A képernyőről nézve olyan, mintha Janics Natasát motor hajtaná! Ön hogy érzi verseny közben? melyik versenyen érezte, hogy a legnehezebb volt? hogy beleszakad?”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét szurkolói mezt nyerhet a tizedik Pick góllal

Pick Szeged szurkolói mezt nyerhet a delmagyar.hu játékával. Nincs más dolga, mint megtippelni, hogy… Tovább olvasom