Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Laczkó Zsolt: Már az a szokatlan, ha hazatér

Sportrovatunk szervezésében megválasztjuk az elmúlt 108 év legjobb szegedi labdarúgóját. Kollégáink egy harmincas listát hoztak létre, ebből választhatnak a szavazásra jogosultak. A tizenkettedik nyilvános szavazó a szegedi származású Laczkó Zsolt.
Az eredményhirdetésre november 17-én kerül sor, ekkor derül ki, ki volt városunk legnépszerűbb futballistája. A tizenkettedik nyilvános szavazó a szegedi származású Laczkó Zsolt, aki nyáron a Ferencvárosból Görögországba, az Olympiakoszba igazolt, és most kölcsönben a Levadiakoszban szerepel. Vele beszélgettünk az U21-es válogatott tegnapi két edzése között.

– Nyaralások kapcsán ragad ránk a cseppet sem könnyű görög nyelvből, ám azért egy hellén csapatnál kevés lehet ez a szókincs. Jól gondolom?
– Vannak szavak és kifejezések, amelyeket megértek, de elsősorban az angolul kommunikálok a társakkal. Valóban nehéz a nyelv, de szerencsére a görögök többsége beszéli az angolt is. Hosszú távon gondolkodva viszont biztos érdemes lesz majd jobban belemélyedni a hellén nyelvbe.

– Mi kell tudni a Levadiakoszról?
– A 40 ezres Levadia város csapata, a másodosztályt megnyerve jutott fel, a keret pedig teljesen kicserélődött az elmúlt időszakhoz képest. Tizenkét új játékos érkezett, köztük én is kölcsönben az Olympiakosztól. Athénból autópályán egyórányi távolság, így hetente, de kéthetente biztos, hogy egyszer mindig elutazom, és találkozom az AEK-ben játszó, felnőtt válogatott Tőzsér Danival. Vásárlás szempontjából Levadia olcsóbb, mint a főváros, ám mégis inkább Athénban veszem meg a kinézett dolgokat. A fő hangsúly természetesen a pihenésen van. Jelenleg tizenkettedikek vagyunk a tizenhat csapatos bajnokságban, hét pontot szerzett a gárda. A vezetők tudják, hol a helyünk, hiszen újonc a csapat. Nehéz volt a sorsolásunk, de az utóbbi meccseken már több pontot is szereztünk.

Laczkó Zsoltnál Nemes István az első. Fotó: Karnok Csaba

– Hogyan sikerült a beilleszkedés?
– Kicsit nehezen ment, de már eljutottam oda, hogy az a szokatlan, ha hazarepülök. A csapatban nem túlzottan jók a kilátásaim, de nem panaszkodom: fiatal vagyok, most kerültem külföldre, és azért, mert az Olympiakosz játékosa vagyok, még nem kötelező mindenáron játszanom. A hét meccsből haton csereként léptem pályára. Nem idegesítem magam, inkább még többet edzek. És az is lehet, hogy decemberben vagy januárban váltok: egy jobb klubba kerülök ismét kölcsönben, vagy az Olympiakosz bő keretéhez.

– Rövid ideje tartózkodik Görögországban. Mik a tapasztalatai?
– A játék keményebb, és nincs sértődés, ha valaki kikerül a csapatból. Sőt még jobban hajt. Húsz-huszonkét labdarúgó alkotja a keretet, bárki kezdhet. Képességben nem vagyunk lemaradva, de mentalitásban igen.

– Az U21-es válogatott vasárnap Lettországban, Rigában szerepel, ezért tartózkodik most itthon. Kulcsmérkőzés előtt állnak.
– Valóban sok múlik ezen a meccsen, de ha versenyben akarunk maradni, nyerni kell. Most azt érzem, győzünk!

– Játékunkban az elmúlt 108 év legjobb szegedijére szavaznak a jelöltek, így ön is. Az általa kiválasztott listán szereplőkhöz milyen élmények fűzik?
– Hrepkával Szegeden és az U21-es válogatottban együtt játszottunk, illetve játszunk. Szabicsot még a Fradiból ismerem, kiváló támadónak tartom. Nemes István amellett, hogy kiváló labdarúgó volt, nekem személyesen is sokat segített, főleg egy sérülés alkalmával. Vébert élőben is láttam játszani, tetszett a technikás focija. Szélpál remek középhátvéd volt, a hírek szerint a fia is tehetséges, bár egészen más területen, mint az édesapja. Sándor Károlyról az emberek tudják, ki volt, fociakadémia is viseli a nevét, és ez mindent elmond róla. Kocsis Lajosról és Kozma Zoltánról főleg apa révén hallottam sokat, míg Baróti Lajos edzőként alkotott maradandót. Végül Gujdár Sándor: vb-n is járt, kora egyik legjobb kapusa volt.

Harmincas lista

KAPUSOK
Gujdár Sándor
Mészáros Károly
Pálinkás József

VÉDŐK
Korányi Lajos
Gyuris János
Kozma Zoltán
Dr. Kürtösi László
Kutasi László
Portörő Gábor
Szélpál László

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Baróti Lajos
Gruborovics Tibor
Harangozó Sándor
Kocsis Lajos
Kotász Antal
Ladányi László
Orosházi László
Reményik László dr.

TÁMADÓK
dr. Hajós Imre
Hrepka Ádám
Kalmár György
Kozma Mihály
Nemes István
Kun Lajos
Nagy Antal
Pusztai László
Sándor Károly
Szabics Imre
Vass Ferenc dr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön 18 órakor: Szeviép-Szeged–Wasserburg

A Gorzówban elszenvedett vereség után csütörtök este hat órától a német TSV 1880 Wasserburg ellen… Tovább olvasom