Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Legenda a vasutasok kispadján

Futball - Némi meglepetésre a többek között lapunk által is szervezett I. Szegedi Klubcsapatok Kupája labdarúgótornát az SZVSE-Gyálarét nyerte. A siker egyik kulcsfigurája a már játékosként legendává minősült Kozma Zoltán (54) volt.
Ha valakiről, Kozma Zoltánról egészen biztosan megmintázható a hűség szobra. Aktív labdarúgóként, bár rengeteg csapat hívta a kiváló középső védőt, mindig hű maradt a Szeol AK-hoz.

– Körülbelül 230-szor léptem pályára élvonalbeli meccsen, ami nem kevés, de elégedett sem vagyok, mert nem sikerült elérnem a jubileumi 250-et – jelentette ki a sportban csak „Koszosnak" becézett egykori kitűnőség.

Mindössze harmincéves volt, amikor 1985-ben felhagyott az aktív labdarúgással. Szeretett sportágától azonban képtelen volt elszakadni, edzősködésre adta a fejét. Szűkebb pátriájában, Tápén kezdte a szakmát, de megfordult Kiskundorozsmán, Deszken, Domaszéken, különböző utánpótláskorú csapatoknál, idén januárjától pedig Sahin-Tóth Dezsővel párban a „megyeegyes" SZVSE-Gyálarét szakmai munkájáért felel.

Kozma Zoltán (balról) és Sahin-Tóth Dezső (jobbról, napszemüvegben) eredményes munkát végez az SZVSE-Gyálarét csapatánál.  Fotó: Segesvári Csaba
Kozma Zoltán (balról) és Sahin-Tóth Dezső (jobbról, napszemüvegben) eredményes munkát végez az SZVSE-Gyálarét csapatánál.
Fotó: Segesvári Csaba

– Az előző évadot a kilencedik helyen zártuk, de ha az utolsó fordulóban nyerünk, hetedikek lettünk volna – folytatta Kozma. – Az elmúlt bajnokságban egyáltalán nem a helyezés volt a lényeg, hanem az, hogy összerázódjon az együttes.

 Tele van energiával

Kevesen tudják, Kozma Zoltán az elmúlt huszonnégy évből csak egyben, a tavalyiban nem edzősködött. Nem lett elege az egészből, aki ismeri, nem tételez fel róla ilyet. Az ok sokkal prózaibb: koszorúérműtétet hajtottak végre a szívén. Szerencsére remekül sikerült a beavatkozás, tele van energiával, élvezi az életet, a tréneri munkát – ahogy fogalmazott: „Látom, hogy van értelme annak, amit csinálok".

Úgy tűnik, ez sikerült, az augusztus 15-én rajtoló pontvadászatban lényegesen komolyabban kell számolni a vasutasokkal. Ennek az elmúlt hét végén markáns tanújelét adták azzal, hogy megnyerték az I. Szegedi Klubcsapatok Kupáját.

– Természetesen nagyon örültünk a győzelemnek, bebizonyítottuk, jó úton járunk, na meg azt is, igenis létezik futball Szegeden. Az elért eredményeink is önmagukért beszélnek, de leginkább a mutatott játéknak örültem, viszontláttam azokat a dolgokat, amit gyakoroltunk, amit megbeszéltünk. Nem szállunk el magunktól, szép volt, jó volt, de az igazi erőpróba majd a bajnokság lesz.

Nagy kérdés, hogy az említett tornán ragyogó teljesítményt nyújtott elefántcsontparti Kaba és Nomel a bajnokságban is a csapat segítségére lehet-e?

– Kaba szerepeltetése biztosabbnak tűnik, Nomel leigazolása már keményebb diónak ígérkezik. Szükségünk lenne rájuk, velük a bajnokság egyik üde színfoltjai, kellemes meglepetései lehetnénk.

Olvasóink írták

  • 2. NógrádiT 2009. augusztus 07. 16:19
    „Én is sok sikert kívánok!

    CSAK A SZEGED”
  • 1. lila 2009. augusztus 07. 06:26
    „Remélem sikerül leigazolni Kabát és Nomelt! Sok sikert a bajnokságban fiúk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktorna

Futball - Szombaton Szőregen rendezik meg a Lakatos nagypályás labdarúgó-emléktornát. Tovább olvasom